SCRISOARE DESCHISĂ Către: domnul Mircia Gutău, primar al orașului Râmnicu Vâlcea

 Breaking News

SCRISOARE DESCHISĂ Către: domnul Mircia Gutău, primar al orașului Râmnicu Vâlcea

SCRISOARE DESCHISĂ Către: domnul Mircia Gutău, primar al orașului Râmnicu Vâlcea
mai 29
05:44 2020

Stimate domnule primar, 

Vă scriu această scrisoare mai mult din postura unui râmnicean, și mai puțin din postura unui candidat la funcția de primar al municipiului Râmnicu Vâlcea. Situația orașului nostru mă obligă să fac acest lucru, pentru că adevărul crunt este că noi, cu toții, ne aflăm la un pas de dezastru, iar viitorul copiilor noștri este unul incert, plin de necunoscute. 

Râmnicu Vâlcea este un oraș cu un potențial imens, cu oameni muncitori care își doresc să se afirme, să își construiască un viitor aici, nu să plece departe de bunicii și copiii acestora. Acest lucru nu l-ați înțeles niciodată, domnule Gutău, pentru că altfel ați fi lucrat în folosul comunității, încercând să transformați acest municipiu într-o zona economică prosperă, cu perspective durabile de dezvoltare. În schimb, ce ați făcut în toți acești ani a fost să acaparați în totalitate administrația publică, alungând profesioniștii și oamenii de calitate, și să o folosiți în scopuri personale. Iar în tot acest timp, tinerii de aici au continuat să plece, bătrânii au continuat să sufere, iar antreprenorii au ocolit cu desăvârșire orașul nostru. 

Domnule Gutău, Râmnicu Vâlcea a rămas cu mult în urmă, față de multe orașe din România. În ultimii ani, în afară de celebrele borduri și panseluțe plantate cu sârguință în fiecare primăvară, nu s-a dezvoltat mai nimic. Industria locală este aproape inexistentă, universități nu avem, fonduri europene nu accesăm, iar exodul râmnicenilor se află la cote alarmante. Nici acum, când ne paște o criză economia de proporții, nu reușiți să vă treziți dintr-o letargie păguboasă, și să veniți cu un plan bine pus la punct în ceea ce privește relansarea economică a acestui oraș. Promisiuni am auzit destule, dar lucruri concrete când vom putea vedea și noi? 

Eu, alături de colegii mei din PNL, am lansat un plan economic bazat pe o acțiune comună, concretă și coerentă a tuturor forțelor politice din oraș, întocmai pentru a maximiza resursele financiare și umane ale Râmnicului. Pe scurt, am inițiat strategia de repornire a economiei locale, numită “Repornim Râmnicu Vâlcea”, cu speranța că, acum, în ultimul ceas, vom putea lăsa politica la o parte, cel puțin pentru o perioadă, și vom lucra împreună, pentru binele comunității noastre. Din păcate, nu pot să nu observ că dumneavoastră nu aveți niciun gând în a lucra cu restul cetățenilor, ci mai degrabă sunteți chitit să păstrați acest status-quo cu care ne-am obișnuit până acum, în care toți cei ce nu sunt colaboratori personali de-ai dumneavoastră sunt automat împotriva dumneavoastră. 

Domnule Gutău, unde sunt consultările publice, unde este dialogul cu sectorul economic privat, unde sunt analizele specialiștilor, economiștilor, experților în domeniul educației și în cel medical, ale ONG-urilor? Unde este transparența de care ar trebui să dea dovadă un primar responsabil, în anul 2020? Întreb eu, întreabă și restul plătitorilor de taxe și impozite, întreabă toată suflarea orașului nostru, de foarte mult timp chiar. Știți care este răspunsul la aceste întrebări pertinente? Nici dumnevoastră nu știți și, oricum, nu vă pasă.

Ce ne facem cu oamenii care și-au pierdut locurile de muncă în ultima perioadă, precum angajații de la Ciech Soda, din Râmnicu Vâlcea? Ce ne facem cu antreprenorii care au trebuit să își sisteze operațiunile pe perioada stării de urgență, acum fiind în ipostaza în care nici știu dacă să-și mai deschidă porțile? Ce ne facem cu tinerii care nu au reușit să își găsească un loc de muncă stabil până în acest moment? Dar cu cei bătrâni, care abia dacă trăiesc de la o lună la alta? 

Situația economică a municipiului Râmnicu Vâlcea este una dramatică, care ar trebui să ne îngrijoreze pe toți. Nu mai avem timp de pierdut, nu mai avem timp nici de borduri noi cumpărate de la firme prietene, nici de panseluțe. Cetățenii acestui oraș au nevoie, cu disperare, de o gură de oxigen, de speranța că, indiferent de cum a fost până acum, măcar viitorul o să fie mai bun pentru ei și pentru copiii acestora. Iar dumneavoastră, domnule Gutău, ați demonstrat cu vârf și îndesat, în toți acești ani, că puțin va pasă de viitorul acestor cetățeni pentru care ar fi trebui să vă dedicați, trup și suflet. 

Domnule primar, trebuie să înțelegeți, o dată pentru totdeauna, că Râmnicu Vâlcea este al cetățenilor, nu al dumneavoastră și al familiei dumneavoastră. Și oricât de mult v-ați dori să credeți că sunteți invincibil, de neatins, vă transmit eu, cât și cetățenii de bună credință, că timpul dumneavoastră ca primar aproape s-a scurs. Că Râmnicu Vâlcea o să cunoască și o administrație publică locală competentă, aflată în slujba oamenilor în primul rând. Că există viață și după Mircia Gutău, una chiar mult mai bună și prosperă. 

#sepoate și altfel, totul ține de noi! 

Virgil Pîrvulescu

Despre autor

Alina Monea

Alina Monea

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

mai 2020
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Ultimele comentarii

拽住讚讛 bell sidetrack 拽住讚讜转 诇讬诇讚讬诐 专讜讝谉 讜诪讬谞抓 surv锚tement nike rouge violet vinted samsung galaxy a7...

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...