Se achită restanţele la Horezu!

Consiliul Local al oraşului Horezu a aprobat, după discuţii încinse, bugetul echipei de fotbal pentru turul sezonului viitor.

Consilierii locali din Horezu au aprobat săptămâna aceasta bugetul echipei de Liga a III-a Flacăra, pentru perioada 1 iulie – 31 decembrie, Primăria urmând să aloce, ca şi până acum, suma de 45.000 lei lunar. Suma alocată de Primăria Horezu, principalul susţinător al echipei, va fi suplimentată de Consiliul Judeţean, dar şi de alţi sponsori.

Situaţia din ultimul timp a făcut ca Primăria Horezu să nu aibă încasări şi astfel jucătorii Flacărei nu au primit încă banii restanţi pe perioada 15 ianuarie – 15 martie.  Din 16 martie, jucătorii sunt în somaj tehnic şi au primit bani de la Stat.

Primarul din Horezu, Nicolae Sărdărescu anunţă însă că restanţele vor fi achitate zilele viitoare. „Au fost discuţii aprinse cu bugetul echipei, o parte din consilieri nu voiau să îl aprobe, dar am avut majoritatea necesară ca să îl trecem. S-au pus nişte condiţii, s-a votat bugetul doar până la 31 decembrie, este acelaşi buget ca până acum. Nu se pune problema desfiinţării echipei, bugetul este aprobat. Flacăra nu a avut niciodată restanţe la jucători, situaţia actuală a venit pentru că Consiliul Local nu a aprobat anul trecut o suplimentare a bugetului. Acum avem restanţe de două luni şi le vom achita în aceste zile” a anunţat edilul din Horezu.

Nicolae Sărdărescu anunţă că în săptămâna viitoare, toţi componenţii lotului vor fi chemaţi la Horezu pentru negocierea contractelor. După portarul Robert Popa, plecat la FC U Craiova, pare iminentă despărţirea şi de Mansour Gueye, care îşi doreşte un contract în Vietnam sau Arabia. „O să ne întâlnim cu lotul de jucători, iar  antrenorii şi preşedintele clubului vor discuta cu ei prelungirea contractelor celor care le expiră. Jucătorii din Horezu rămân cu siguranţă şi vom mai aduce doi portari, probabil vom face şi un trial pentru juniori. Obiectivul va fi clasarea pe primele trei locuri, dar aşteptăm să vedem şi în ce serie vom fi repartizaţi. Sper sa revenim în seria care am fost, să scăpăm de deplasările lungi şi în funcţie de asta se stabileşte şi obiectivul pentru sezonul viitor. Vreau să remarc că în acest campionat, noi am jucat prost cu echipele slabe şi bine cu echipele tari” a punctat primarul din Horezu.

CNI va scoate la licitaţie construcţia stadionului

Primăria Horezu intră în linie dreaptă cu construcţia noului stadion din Treapt, care ar putea începe în toamnă. „Am primit ultimul aviz săptămâna trecută şi acum CNI trebuie să scoată la licitaţie  proiectarea şi execuţia. Reconstrucţia stadionului are toate sansele să înceapă anul acesta, s-a pierdut mult timp la avize. Valoarea totală a proiectului noului stadion cu terenurile de lângă este de  6 milioane de euro. În schimb, se lucrează intens la sala de sport cu 180 locuri. În februarie 2021, sala ar trebui să fie gata” a anunţat Nicolae Sărdărescu.  Primăria Horezu a obţinut o finanţare pentru construcţia unui stadion de fotbal modern, cu tribune acoperite, nocturnă, tabelă electronică, cu vestiare, cu acces pe stadion prin tunel, stadion omologat la standardele UEFA.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *