Administraţia de la Bujoreni se digitalizează

 Breaking News

Administraţia de la Bujoreni se digitalizează

Administraţia de la Bujoreni se digitalizează
iunie 02
17:13 2020

La Bujoreni, administraţia publică nu face nici un pas înapoi, deoarece pentru primarul Gheorghe Gîngu, digitalizarea şi modernizarea localităţii sunt cele mai importante proiecte, la care acesta lucrează de când a preluat ştafeta. Deşi pandemia este în continuare printre noi, pe primarul localităţii Bujoreni nu l-a afectat, acesta şi-a desfăşurat activităţile conform graficului. În această perioadă se lucrează intens la toate şcolile din localitate, continuă toaletarea, igienizarea, cosirea şi construirea rigolelor.

Şcoala de la Bogdăneşti va deveni grădiniţă

În perioada următoare vor începe lucrările la fosta şcoală din Bogdăneşti, care acum va deveni grădiniţă, iar acest proiect a fost prins în programul PNDL-2. Un proiect important şi necesar este şi digitalizarea, deja personalul primăriei introduce zilnic date în programul digital al primăriei. Pentru ca digitalizarea localităţii să fie şi mai bine văzută de cetăţeni, primarul a finalizat un proiect finanţat de Uniunea Europeană, WI-FI 4 EU, care are ca scop introducerea unor puncte de acces wi-fi gratuite instalate în spaţiile publice, în zone unde accesul la internet este scăzut. În cadrul proiectului primarul a reuşit să scoată un număr de 22 de puncte de acces gratuite, iar din bugetul local va continua să adauge alte puncte de acces în localitate, în aşa fel încât nici o stradă să nu rămână fără internet. „Mă dedic acestui proiect, cred că suntem deja în secolul 21 şi nu mai este timp de pierdut, iar această pandemie a arătat limitele administraţiei, problemele administraţiei şi lipsa multor investiţii care trebuiau implementate cu mult timp în urmă”, a mărturisit primarul localităţii Bujoreni. Gheorghe Gîngu este mândru de locuitorii comunei. Pe toată perioada restricţiilor, cetăţenii din Bujoreni au fost precauţi şi înţelegători, spune primarul, şi nu au creat probleme. „Nu am nimic de reproşat localnicilor, au fost foarte înţelegători, nu am întâmpinat divergenţe. Şcoala online a mers cel mai bine la noi în localitate, nu am avut probleme, cadrele didactice au făcut o treabă exemplară. Săptămâna viitoare aşteptăm să vină elevii claselor gimnaziale pentru pregătire, am amenajat clasele conform normelor, avem măşti, mănuşi, şi sperăm ca totul să decurgă bine, să nu avem surprize neplăcute. Totodată, sper ca după ce se vor da drumul la terase şi baruri, oamenii să respecte regulile impuse şi să fie omenoşi, nu vreau să intervină autorităţile”, a mai adăugat primarul Gheorghe Gîngu.

Gheorghe Gîngu: „Lipsa fondurilor m-a ţinut pe loc”

La finalul mandatului, primarul afirmă că, dacă avea posibilitatea de a strânge mai multe fonduri ar fi putut realiza mult mai multe proiecte decât şi-a propus. „Lipsa fondurilor m-a ţinut în loc, nenumăratele probleme pe care le-am găsit aici. Nu am visat niciodată că vor fi astfel de situaţii, nu credeam că găsesc o localitate după 30 de ani efectiv blocată şi rămasă în urmă cu totul, a fost foarte greu să fie readusă pe drumul cel bun. În mod sigur, anul acesta va fi totul transparent, şi voi putea să mă mândresc cu o localitate modernă care, după multă suferinţă, reuşeşte să devină ceea ce de mult mi-am propus”, afirmă primarul localităţii Bujoreni.

Gheorghe Gîngu: „Eu nu voi face campanie, faptele mele sunt dovada realizărilor”

Discutând despre alegeri, şi incertitudinea că se vor mai ţine în acest an, primarul Gîngu spune că singurii care le hotărăsc soarta sunt cei de la putere, şi orice s-ar întâmpla, va continua să îşi facă treaba, indiferent ce se va întâmpla la alegeri: „Cine ne-a hotărât mereu soarta au fost cei de sus, ei au hotărât totdeauna destinele noastre. Cred că, dacă lucrurile nu vor merge spre bine şi vor apărea iar situaţii de urgenţă datorită ratei crescute de îmbolnăviri, probabil nu vor fi anul acesta, iar dacă totul va merge bine, cel târziu în septembrie cred că vor avea loc alegeri. Noi suntem pregătiţi şi ne facem treaba oricum, eu nu am de gând să fac campanie, campanie este în fiecare zi. Nu poţi să pregăteşti sau să mai zici ceva în două săptămâni, cred că dovada este ce ai făcut şi ce faci, nu ce poţi minţi sau povesti, cum vor face mulţi. Multora li se văd limitele când ajung în administraţie şi constată că una visează ei şi alta fac. Administraţia nu este uşoară, lucrurile nu se pot face uşor, se fac prin muncă, oamenii trebuie să aibă şi ei înţelegerea lor, pentru că atunci toţi ne dorim să fim corecţi, responsabili, să se facă lucrurile corect şi legal. Schimbarea şi lucrul bine făcut trebuie să înceapă cu noi, nu cu ceilalţi, noi să fim dovada exemplului că lucrurile se pot face responsabil. Unii înţeleg acest lucru, alţii nu vor să recunoască, dar pricep. Cel puţin eu nu am de gând să dau un pas înapoi, voi continua toate măsurile de intrare în legalitate, pentru tot felul de probleme pe care le constatăm şi pe care le găsim pe parcurs. Nu fac aceste lucruri din răutate, sau din exces de zel, a venit momentul când lucrurile trebuie puse la punct”, afirmă primarul localităţii Bujoreni.

Despre autor

Budi Elena

Budi Elena

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

iunie 2020
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...