La Olăneşti, investiţiile în infrastructură au continuat în pandemie

 Breaking News
  • No posts were found

La Olăneşti, investiţiile în infrastructură au continuat în pandemie

La Olăneşti, investiţiile în infrastructură au continuat în pandemie
iunie 02
18:07 2020

Apariţia pandemiei de coronavirus a dat peste cap viaţa tuturor, dar activitatea administrativă în Băile Olăneşti nu s-a oprit, ci din contră, s-a desfăşurat în ritm susţinut, cu reanalizarea priorităţilor în funcţie de alocaţiile bugetare.

„În localitate proiectele au continuat, iar constructorii au lucrat. În această perioadă am făcut o prelungire a contractului pe care îl avem cu constructorul pentru lucrările de modernizare a Parcului Unirii. Investiţia, sub genericul „îmbunătăţirea infrastructurii de turism” este realizată prin Programul Operaţional Regional, Axa prioritara 7, şi se va finalizată cel târziu la sfârşitul lunii iulie”, ne informează primarul oraşului Băile Olăneşti, Sorin Vasilache.

Băile Olăneşti“, retuşată cu bani europeni

În cadrul proiectului sunt cuprinse trasele turistice din zonă, hotelurile, punctele de atracţie şi un panou luminos pe care va fi afişată harta oraşului, cu principalele obiective de interes public. Proiectul mai cuprinde amenajarea a 10 cişmele, iar întreaga zonă va fi dotată cu mobilier urban şi se va monta gazon rulou rezistent în toate spaţiile verzi. În zona de sud a parcului se va realiza un ceas floral şi se va amplasa o fântână muzicală şi luminoasă, în apropierea zonei de acces în parc. În proiect este inclusă şi reamenajarea zonei cu apă a iazului, realizarea unei mici cascade prin montarea unor pompe de recirculare a apei şi punerea în valoare a întregii zone, printr-un sistem de iluminat nocturn. Se va moderniza inclusiv locul de joacă, prin înlocuirea în totalitate a obiectelor de joacă cu un echipament modern, compus din elemente de lemn echipat cu frânghii de căţărare, aşezat pe fundaţii izolate din beton armat. Incinta locului de joacă va fi amenajată cu dale de cauciuc speciale pentru astfel de spaţii. Pentru iubitorii de sport, proiectul include amenajarea unei zone pentru fitness prin amplasarea de echipamente fitness în spaţiul unuia dintre cele două foişoare existente, montarea a şapte mese de şah şi două mese de tenis în celalalt foişor. În zona accesului principal se va achiziţiona şi amplasa un ceas urban, astfel încât să poată fi observat inclusiv din zonele învecinate parcului. Se vor monta instalaţii wi-fi şi se va realiza un sistem de iluminat fiabil şi eficient, prin înlocuirea celor 28 de corpuri de iluminat, dar şi plantarea a 82 de arbori de diferite specii în ton cu flora locală.

Proiectul privind amenajarea bazei sportive va continua

„În localitate se desfăşoară un proiect privind lucrările de stabilizare a perimetrului străzii Epureşti cu bani alocaţi pentru situaţii de urgenţă:

„În zonă a avut loc o alunecare de teren şi necesită stabilizarea zonei cu lucrări de construire a unor ziduri de sprijin, rigole, drenuri pentru preluarea apei şi asigurarea unei siguranţe a drumului. Şi proiectul de amenajare a bazei sportive va continua. S-a întocmit documentaţia pentru atribuirea lucrărilor şi, la jumătatea lunii mai vom avea în vedere documentaţia pentru achiziţie şi vom continua cu plata eşalonată, pentru că altfel nu vom putea achita toată suma anul acesta. Vom continua toate lucrările pe care le avem, dar cu prioritate şi în funcţie şi de disponibilităţile pe care le avem la nivelul administraţiei locale. Cert este faptul că nu vom mai avea veniturile pe care le-am avut anul trecut din cauza imposibilităţii de a plăti a agenţilor economici”, spune primarul oraşului Băile Olăneşti, Sorin Vasilache.

Claudia Şchiopu

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

iunie 2020
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...