La Olăneşti, investiţiile în infrastructură au continuat în pandemie

Apariţia pandemiei de coronavirus a dat peste cap viaţa tuturor, dar activitatea administrativă în Băile Olăneşti nu s-a oprit, ci din contră, s-a desfăşurat în ritm susţinut, cu reanalizarea priorităţilor în funcţie de alocaţiile bugetare.

„În localitate proiectele au continuat, iar constructorii au lucrat. În această perioadă am făcut o prelungire a contractului pe care îl avem cu constructorul pentru lucrările de modernizare a Parcului Unirii. Investiţia, sub genericul „îmbunătăţirea infrastructurii de turism” este realizată prin Programul Operaţional Regional, Axa prioritara 7, şi se va finalizată cel târziu la sfârşitul lunii iulie”, ne informează primarul oraşului Băile Olăneşti, Sorin Vasilache.

Băile Olăneşti“, retuşată cu bani europeni

În cadrul proiectului sunt cuprinse trasele turistice din zonă, hotelurile, punctele de atracţie şi un panou luminos pe care va fi afişată harta oraşului, cu principalele obiective de interes public. Proiectul mai cuprinde amenajarea a 10 cişmele, iar întreaga zonă va fi dotată cu mobilier urban şi se va monta gazon rulou rezistent în toate spaţiile verzi. În zona de sud a parcului se va realiza un ceas floral şi se va amplasa o fântână muzicală şi luminoasă, în apropierea zonei de acces în parc. În proiect este inclusă şi reamenajarea zonei cu apă a iazului, realizarea unei mici cascade prin montarea unor pompe de recirculare a apei şi punerea în valoare a întregii zone, printr-un sistem de iluminat nocturn. Se va moderniza inclusiv locul de joacă, prin înlocuirea în totalitate a obiectelor de joacă cu un echipament modern, compus din elemente de lemn echipat cu frânghii de căţărare, aşezat pe fundaţii izolate din beton armat. Incinta locului de joacă va fi amenajată cu dale de cauciuc speciale pentru astfel de spaţii. Pentru iubitorii de sport, proiectul include amenajarea unei zone pentru fitness prin amplasarea de echipamente fitness în spaţiul unuia dintre cele două foişoare existente, montarea a şapte mese de şah şi două mese de tenis în celalalt foişor. În zona accesului principal se va achiziţiona şi amplasa un ceas urban, astfel încât să poată fi observat inclusiv din zonele învecinate parcului. Se vor monta instalaţii wi-fi şi se va realiza un sistem de iluminat fiabil şi eficient, prin înlocuirea celor 28 de corpuri de iluminat, dar şi plantarea a 82 de arbori de diferite specii în ton cu flora locală.

Proiectul privind amenajarea bazei sportive va continua

„În localitate se desfăşoară un proiect privind lucrările de stabilizare a perimetrului străzii Epureşti cu bani alocaţi pentru situaţii de urgenţă:

„În zonă a avut loc o alunecare de teren şi necesită stabilizarea zonei cu lucrări de construire a unor ziduri de sprijin, rigole, drenuri pentru preluarea apei şi asigurarea unei siguranţe a drumului. Şi proiectul de amenajare a bazei sportive va continua. S-a întocmit documentaţia pentru atribuirea lucrărilor şi, la jumătatea lunii mai vom avea în vedere documentaţia pentru achiziţie şi vom continua cu plata eşalonată, pentru că altfel nu vom putea achita toată suma anul acesta. Vom continua toate lucrările pe care le avem, dar cu prioritate şi în funcţie şi de disponibilităţile pe care le avem la nivelul administraţiei locale. Cert este faptul că nu vom mai avea veniturile pe care le-am avut anul trecut din cauza imposibilităţii de a plăti a agenţilor economici”, spune primarul oraşului Băile Olăneşti, Sorin Vasilache.

Claudia Şchiopu

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *