Centrul de Afaceri Flandra înregistrează pierderi şi anul acesta

În cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Local din 28 mai, consilierii au votat proiectul bugetului de venituri şi cheltuieli al societăţii Centrul de Afaceri Flandra SA pentru anul 2020, cu o valoare de 241.184 de lei la partea de venituri şi 256.864 de lei la partea de cheltuieli, cu o pierdere de 15.680 de lei.

PNL s-a abţinut de la votarea unui buget în pierdere

În timpul discuţiilor acestui proiect de hotărâre, consilierul PNL Grigore Crăciunescu, împreună cu ceilalţi consilieri PNL au anunţat că nu participă la vot, datorită faptului că, până în acest moment, societatea respectivă a fost pe pierdere, şi nu înţeleg care sunt motivele reale pentru care primăria încă le mai oferă sprijin. „Acest punct se referă la o societate comercială care este acţionar majoritar în cadrul centrului de afaceri Flandra. Este împotriva legilor firii, este împotriva legislaţiei în vigoare ca noi să aprobăm un buget pe pierdere prognozat şi prevăzut deja, domnule primar. Am solicitat în comisia de buget-finanţe o justificare reprezentantului primăriei şi în consiliul de administraţie, dar şi în adunarea generală a acţionarilor de la Flandra, dar nu am primit nimic, sau nu a fost nimeni prezent. Vom vota împotrivă, aşa ceva este inadmisibil din start, să acceptăm pierderile prognozate de actuala conducere de la Centrul Flandra. Cred că se pot găsi alte soluţii, ar trebui să amânăm acest punct, întrucât aceasta este o societate care funcţionează şi care trebuie să justifice foarte clar motivele pentru care prognozează un buget pe pierdere”, a spus consilierul PNL Grigore Crăciunescu.

Gutău: „Dacă aveţi soluţii, sunt deschis să rezolvăm situaţia”

Primarul municipiului l-a asigurat pe Grigore Crăciunescu şi pe ceilalţi consilieri că primăria, deşi este acţionar majoritar în carul Centrului de afaceri Flandra, nu are puterea de a lua decizii cu privire la aspectele care se petrec în incinta societăţii în cauză: „Societatea comercială unde primăria este acţionar majoritar nu are putere de decizie, pentru că ştiţi foarte clar că deciziile se iau cu jumătate plus unul de voturi. Ştim bine că tot timpul această societate a fost pe pierdere, şi când aţi condus-o dumneavoastră a fost tot pe pierdere, asta este situaţia, spaţiile nu sunt închiriate. Eu nu cunosc actuala conducere, dar sper că vor găsi cumva o soluţie pentru a închiria spaţiile respective. Vom chema noua conducere pentru a purta câteva discuţii. Sunt multe spaţii care se închiriază în oraş dar cu multe presiuni şi, deşi aici preţul este foarte mic, totuşi spaţiul nu se închiriază, dar, dacă aveţi vreo soluţie, sunt deschis să ascult orice variantă pentru a remedia situaţia”, a comunicat primarul Mircia Gutău consilierului Grigore Crăciunescu.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *