Încep lucrările la DJ 677A: Pesceana se modernizează

 Breaking News

Încep lucrările la DJ 677A: Pesceana se modernizează

Încep lucrările la DJ 677A: Pesceana se modernizează
iunie 04
13:37 2020

Proiectele finanţate prin programul PNDL-2 sunt în grafic în comuna Pesceana. Primarul Ion Vasile are în desfăşurare investiţii benefice pentru comuna pe care o administrează. În execuţie prin PNDL-2 se află drumul comunal 112, care leagă Pesceana de Roeşti. Stadiul lucrărilor este deja aproape de jumătate, construcţia podurilor fiind finalizată, iar în următoarea perioadă va urma asfaltarea. Tot prin PNDL-2 s-a finalizat proiectul de modernizare a grădiniţei şi se lucrează la cele patru poduri din Valea Moriştii, sat Ursoaia, la Saivane, lângă Târg, la Dobre Elena în satul Negraia şi la Codin Croitoru. „Lucrările au mers foarte bine şi în perioada aceasta. Comuna noastră este izolată şi nu am avut probleme să nu se poată lucra. Am implementat măsurile impuse de lege pentru muncitori, iar aceştia şi-au desfăşurat activitatea. Mai avem în derulare modernizarea dispensarului, ale cărui lucrări au început dar ulterior am constatat că temelia era foarte veche, iar costurile pentru reabilitarea acesteia erau prea mari. De aceea, a fost nevoie de o nouă expertiză, apoi am refăcut proiectul şi vom aveam o construcţie nouă pe acelaşi amplasament şi cu aceeaşi amprentă, prin programul de finanţare PNDL-2”, a adăugat primarul Ion Vasile.

Nici un constructor, la licitaţia şcolii

Pentru şcoala din comună nici acum nu s-a prezentat nimeni la licitaţie, astfel că primarul a fost nevoit să refacă proiectul şi, în perioada următoare, să îl scoată din nou la licitaţie. În cadrul proiectului este cuprinsă modernizarea şcolii şi construirea unor grupuri sanitare interioare, prin PNDL-2. După o hotărâre de consiliu, târgul săptămânal de joi a fost redeschis, cu respectarea măsurilor de distanţare. Staţionarea la mesele cu mâncare şi băuturi din incinta târgului a fost suspendată. Pe toată perioada actualei pandemii primarul a oferit sprijin tuturor cetăţenilor, a împărţit declaraţii şi a dezinfectat comuna periodic. Cât despre cursurile online, primarul susţine că nu au fost probleme, ba mai mult, acesta a împărţit telefoane copiilor săraci. Gestul primarului a însemnat foarte mult pentru copiii care nu voiau să piardă materialele predate. Pentru clasele de a VIII-a primarul susţine că este pregătit, a dezinfectat sălile de curs şi a pregătit mănuşi şi măşti pentru a-i proteja pe elevi. Alegerile locale, după părerea primarului, ar trebui să fie ţinute online, dacă situaţia va scăpa de sub control, dar cel mai dificil va fi pentru cei vârstnici, care nu se vor descurca să voteze folosind mijloace electronice.

Drum asfaltat după 40 de ani

Drumul judeţean 677A, care porneşte de la Şirineasa spre Pesceana – Glăvile – Amărăşti – Creţeni până la intersecţia de la Suteşti începe să prindă contur deoarece, începând cu săptămâna viitoare, muncitorii vor începe lucrările. „Au venit constructorii cu utilajele, le-am asigurat cazare, au început să facă organizarea în comuna Glăvile, le-am pus la dispoziţie un teren de 800 de metri pentru utilaje, iar, începând de săptămâna viitoare vor începe lucrările. Acest drum nu a mai fost asfaltat de peste 40 de ani, şi cred ca va fi o lucrare de o mare amploare, dar care va rezista mulţi ani de acum înainte”, a mai spus primarul Ion Vasile.

Despre autor

Budi Elena

Budi Elena

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

iunie 2020
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...