Proiecte realizate din bugetul local, în comuna Stoileşti

 Breaking News

Proiecte realizate din bugetul local, în comuna Stoileşti

Proiecte realizate din bugetul local, în comuna Stoileşti
iunie 04
13:39 2020

În comuna Stoileşti, primarul Florin Ionescu este nemulţumit de abordarea actualului Guvern în legătură cu situaţia pandemiei. Majoritatea proiectelor pe care acesta le mai are în desfăşurare sunt din bugetul local, deoarece prin programul de finanţare PNDL-2 a finalizat deja toate proiectele iniţiale. În perioada restricţiilor, muncitorii au lucrat în condiţii de siguranţă la lucrările care trebuiau executate. Acum în comună au mai rămas câteva proiecte finanţate din bugetul local, deşi, la ultima rectificare bugetară, comuna Stoileşti nu a primit nimic.

Internetul va ajunge şi în zonele greu accesibile

„În această perioadă se lucrează la drumul comunal 339 din satul Geamăna, pe o lungime de 1,3 kilometri. Totodată, se lucrează la modernizarea uliţei din satul Malu, pe o lungime de 750 de metri, iar aceste modernizări de drumuri sunt realizate din bugetul local. În momentul de faţă suntem în procedura de a semna contractul de finanţare pentru un proiect prin Ministerul Mediului, de introducere a curentului electric la trei case izolate de la periferie, totodată suntem în procedura de a întocmi documentaţia pentru depunerea unui proiect pentru modernizarea iluminatului public stradal la Ministerul Mediului şi, în paralel, lucrăm la un proiect am depus documentaţia pentru finanţarea europeană în programul WIFI4UE, unde zonele greu accesibile şi internetul nu este accesibil. Se vor monta module de internet pentru ca această problemă să nu se mai întâmple”, a spus primarul Florin Ionescu. În comună, oamenii au dat dovadă de responsabilitate şi au păstrat distanţarea socială, fapt cel îl bucură pe primar, care speră ca şi de acum înainte cetăţenii să fie prudenţi şi să se conformeze regulilor.

Florin Ionescu: „Actualul guvern mi-a suspendat un proiect deja aprobat”

Primarul mărturiseşte că nu este în totalitate mulţumit de ceea ce a realizat în mandatul acesta. El spune că întotdeauna este loc de mai mult. „Nu este timp suficient pentru toate, şi nici fonduri suficiente, lucrurile trebuie spuse clar, nu toate ţin de voinţa primarului, ci de posibilităţile financiare, care sunt limitate. Ţin să adaug, cu părere de rău, că actualul guvern mi-a suspendat un proiect aprobat de vechea guvernare, o asfaltare a unui drum de 15 kilometri. Nu ştiu care au fost motivele, şi până când va fi suspendat acest proiect, dar era şi este o necesitate pentru localitate. Sper ca anul acesta să aibă loc alegerile, dacă totul va merge bine, iar infecţiile vor scădea considerabil. Abordarea actualului guvern, ca primar, cred că nu a fost una bună. Noi, primarii, am avut multe dificultăţi în această perioadă, iar lipsa fondurilor şi-a spus cuvântul. Nu am primit sprijinul din partea nici uneia dintre organizaţiile guvernamentale. În sarcina primăriei au căzut multe, nu am primit nici un ban nici pentru dezinfectare, iar la rectificarea bugetară ne-au fost tăiate o parte venituri şi cota de impozit, în condiţiile în care gradul de încasare ca urmare a izolării persoanelor a fost foarte mic. Nu a fost o comunicare bună între Vamă, DSP şi primării. La o distanţă de 10 zile am aflat că o persoană a intrat în ţară şi a venit în localitate fără să anunţe, şi fără să fie băgată direct în izolare”, a mai adăugat primarul comunei Stoileşti.

Totodată, primarul este dezamăgit de creşterea preţurilor din ultima perioadă, mai ales la măşti, mănuşi şi dezinfectant, şi nu înţelege de ce guvernul nu adoptă nici o măsură în vederea remedierii acestui fapt. „Nu au fost pregătiţi pentru o astfel de situaţie, nu spun că vechea guvernare ar fi fost, dar ei aveau în spate o experienţă mult mai vastă în administraţie, şi cred că ar fi luat decizii mai bune”, a concluzionat primarul Florin Ionescu.

Despre autor

Budi Elena

Budi Elena

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

iunie 2020
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...