Proiectele Călimăneştiului nu s-au oprit din cauza pandemiei

 Breaking News

Proiectele Călimăneştiului nu s-au oprit din cauza pandemiei

Proiectele Călimăneştiului nu s-au oprit din cauza pandemiei
iunie 04
15:34 2020

Dacă, în alţi ani, în această perioadă erau locuri de cazare insuficiente în staţiunea Călimăneşti – Căciulata, în momentul de faţă străzile sunt aproape pustii, doar localnicii se mai plimbă prin staţiune, turiştii fiind aşteptaţi în hoteluri cel mai probabil de la 1 iunie.

Bugetul primăriei a fost afectat din cauza pandemiei, iar administraţia locală condusă de primarul Florinel Constantinescu speră ca staţiunea să îşi revină cât mai repede. Într-o astfel de situaţie, administraţia oraşului Călimăneşti s-a comportat în condiţiile date şi a reuşit să îşi adapteze activitatea la aceste pierderi pe care le-a suferit, cu speranţa că le va recupera anul viitor.

Cu toate acestea, în această perioadă nu a fost abandonat nici un proiect. La Călimăneşti s-au desfăşurat în continuare investiţiile, în special cele finanţate cu bani europeni, în zonă fiind multe proiecte europene în derulare. Mai mult, în această perioadă au fost finalizate lucrările la parcul „Poiana lui Căliman”, la modernizarea grădiniţei cu program prelungit, la modernizarea şcolii din Jiblea Veche, dar şi modernizarea prin asfaltare a străzilor din staţiune care a început din Jiblea Nouă şi continuă în celelalte localităţi: Jiblea Veche, Seaca, Călimăneşti, Păuşa. În total vor fi 16 kilometri de străzi modernizate cu strat de asfalt nou, cu rigole de preluare a apelor şi cu podeţe de acces la proprietăţi.

„Poiana lui Căliman” şi legenda a locului

Parcul denumit „Poiana lui Căliman” se întinde pe o suprafaţă 4000 de metri pătraţi şi evidenţiază frumuseţea locului, dar şi efectele apelor tămăduitoare ale staţiunii. Lucrările au fost începute în 2019 şi au fost finalizate în această perioadă. În parc au fost amplasate câteva statui care reprezintă caii care aleargă prin poiana lui Căliman, şi nu întâmplător, fiindcă primarul Florinel Constantinescu a legat amenajarea acestei poieni a lui Căliman de existenţa unei legende a locului care spune că un păstor îşi păştea vitele pe Poiana lui Căliman şi a observat că cele care trec printr-o mlaştină nu se îmbolnăveau de „boala picioarelor”. Aşa a prins contur proiectul privind amenajarea terenul aflat la limita dintre Călimăneşti şi Căciulata, un mic parc în care este evidenţiată în faţa turiştilor această legendă care pune în valoare apele tămăduitoare de care Călimăneştiul dispune. Proiectul s-a realizat cu bani europeni atraşi. Prin urmare, în această perioadă de linişte la Călimăneşti s-a lucrat la multe obiective pe care administraţia locală le are de realizat cu fonduri europene.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

iunie 2020
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...