Proiectele Călimăneştiului nu s-au oprit din cauza pandemiei

Dacă, în alţi ani, în această perioadă erau locuri de cazare insuficiente în staţiunea Călimăneşti – Căciulata, în momentul de faţă străzile sunt aproape pustii, doar localnicii se mai plimbă prin staţiune, turiştii fiind aşteptaţi în hoteluri cel mai probabil de la 1 iunie.

Bugetul primăriei a fost afectat din cauza pandemiei, iar administraţia locală condusă de primarul Florinel Constantinescu speră ca staţiunea să îşi revină cât mai repede. Într-o astfel de situaţie, administraţia oraşului Călimăneşti s-a comportat în condiţiile date şi a reuşit să îşi adapteze activitatea la aceste pierderi pe care le-a suferit, cu speranţa că le va recupera anul viitor.

Cu toate acestea, în această perioadă nu a fost abandonat nici un proiect. La Călimăneşti s-au desfăşurat în continuare investiţiile, în special cele finanţate cu bani europeni, în zonă fiind multe proiecte europene în derulare. Mai mult, în această perioadă au fost finalizate lucrările la parcul „Poiana lui Căliman”, la modernizarea grădiniţei cu program prelungit, la modernizarea şcolii din Jiblea Veche, dar şi modernizarea prin asfaltare a străzilor din staţiune care a început din Jiblea Nouă şi continuă în celelalte localităţi: Jiblea Veche, Seaca, Călimăneşti, Păuşa. În total vor fi 16 kilometri de străzi modernizate cu strat de asfalt nou, cu rigole de preluare a apelor şi cu podeţe de acces la proprietăţi.

„Poiana lui Căliman” şi legenda a locului

Parcul denumit „Poiana lui Căliman” se întinde pe o suprafaţă 4000 de metri pătraţi şi evidenţiază frumuseţea locului, dar şi efectele apelor tămăduitoare ale staţiunii. Lucrările au fost începute în 2019 şi au fost finalizate în această perioadă. În parc au fost amplasate câteva statui care reprezintă caii care aleargă prin poiana lui Căliman, şi nu întâmplător, fiindcă primarul Florinel Constantinescu a legat amenajarea acestei poieni a lui Căliman de existenţa unei legende a locului care spune că un păstor îşi păştea vitele pe Poiana lui Căliman şi a observat că cele care trec printr-o mlaştină nu se îmbolnăveau de „boala picioarelor”. Aşa a prins contur proiectul privind amenajarea terenul aflat la limita dintre Călimăneşti şi Căciulata, un mic parc în care este evidenţiată în faţa turiştilor această legendă care pune în valoare apele tămăduitoare de care Călimăneştiul dispune. Proiectul s-a realizat cu bani europeni atraşi. Prin urmare, în această perioadă de linişte la Călimăneşti s-a lucrat la multe obiective pe care administraţia locală le are de realizat cu fonduri europene.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *