La Tetoiu, două şcoli din localitate, în plin proces de modernizare

 Breaking News

La Tetoiu, două şcoli din localitate, în plin proces de modernizare

La Tetoiu,  două şcoli din localitate, în plin proces de modernizare
iunie 05
09:32 2020

Proiectul de modernizare a celor două locaţii prevede lucrări de construire a grupurilor sanitare interioare, anveloparea, racordarea locaţiilor la reţeaua de apă curentă, dar şi dotarea şcolilor. Sunt lucrări necesare şi utile, astfel încât şi copiii din Tetoiu să se poată bucura de locaţii cu dotări corespunzătoare, cu accesorii şi grupuri sanitare în interior. De altfel, acestea sunt condiţiile normale pe care orice unitate de învăţământ, chiar dacă este la sat, ar trebui să le ofere:

„Tetoiu va fi desemnat centru zonal pentru susţinerea examenului de capacitate naţională la clasa a VIII-a. Până atunci vom fi pregătiţi. În momentul de faţă încă suntem în lucru cu modernizarea şcolilor. Lucrările sunt destul de avansate, deoarece nu au fost în această perioadă copiii la şcoală, astfel s-a putut lucra fără probleme. S-a intrat în clase, s-a scos pardoseala, au rămas pereţii goi. Până la toamnă şi şcolile din Tetoiu vor arăta aşa cum trebuie, şi vor concura cu cele din mediul urban. Sunt mândru de aceste lucrări, pentru că eu provin din rândul cadrelor didactice. Este un proiect prin PNDL-2 care include şi dotarea cu calculatoare, mobilier nou şi table. Referitor la cursurile online, în localitate, copiii care nu au avut telefon performant au împrumutat unul de la apropiaţii familiei, nu a rămas copil care să nu îşi însuşească materia. Măsura luată în starea de urgenţă pe fondul pandemiei, a cursurilor online nu cred că este o soluţie pe termen lung, deoarece cadrul didactic şi sala de clasă nu pot fi înlocuite. Din experienţa de dascăl pot să pun că, de multe ori, chiar dacă eram în clasă, în faţa copilului, el tot nu era atent, dar acasă, când este cu fraţii lui într-un mediu care-i distrage şi mai mult atenţia. Prin urmare, sala de clasă nu poate fi înlocuită”, a declarat primarul liberal al localităţii Tetoiu, Lucian Antonie.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

iunie 2020
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...