Stabilizarea terenului afectat de alunecări şi reţeaua de gaze, priorităţi la Bărbăteşti

 Breaking News

Stabilizarea terenului afectat de alunecări şi reţeaua de gaze, priorităţi la Bărbăteşti

Stabilizarea terenului afectat de alunecări şi reţeaua de gaze, priorităţi la Bărbăteşti
iunie 05
09:36 2020

Investiţiile pentru localitatea Bărbăteşti sunt prioritare pentru primarul Constantin Banacu. Pe toată durata acestei perioade nefaste lucrările şi-au urmat cursul în condiţii de siguranţă. Printre numeroasele proiecte pe care primarul le-a derulat se numără finalizarea grădiniţei cu program flexibil din comuna Bârzeşti, proiect finanţat prin AFIR, reabilitarea şi transformarea şcolii din comuna Negruleşti în cămin cultural, proiect finanţat din bugetul propriu, şi reluarea lucrărilor de asfaltare a celor 5,4 kilometri de drum nefinalizaţi, cu finanţare prin PNDL-2. „Datorită sutelor de cereri pentru o grădiniţă cu program prelungit am decis că este timpul să implementăm un astfel de proiect în localitate. Mulţi părinţi îşi duceau copii la Horezu, iar începând cu toamna acestui an nu vor mai fi nevoiţi să îi ducă acolo. Grădiniţa va avea program flexibil, pentru a veni în sprijinul părinţilor care lucrează până târziu şi nu au posibilitatea să trimită pe cineva după copil. Începând de luni vom relua lucrările la cei 5,4 kilometri de drum unde, din cauza firmei neserioase care nu şi-a făcut treaba, am întârziat cu termenul lucrărilor şi doar acum am reuşit să găsim o firmă serioasă prin care putem finalizeze proiectul de drum”, a adăugat primarul Constantin Banacu.

Reţeaua de gaze, implementată împreună cu comunele vecine, Stoeneşti şi Costeşti

În grafic, primarul localităţii Bărbăteşti mai are şi introducerea reţelei de gaze în localitate. Momentan se lucrează la studiul de fezabilitate şi, în următoarea perioadă va începe măsurătoarea drumurilor. Acest proiect este unul comun, şi leagă mai multe localităţi: Stoeneşti, Bărbăteşti şi Costeşti. Un alt proiect pe care primarul localităţii Bărbăteşti îl aşteaptă de şapte ani este proiectul depus la Compania Naţională de Investiţii, pentru viitorul cămin cultural din localitate. Primarul mărturiseşte că acest proiect este depus la CNI de aproape şapte ani, şi doar acum a primit aprobare. Totodată, s-au semnat avizele pentru repararea alunecării de teren din punctul Băltăreţ unde, datorită furiei naturii, o lungime a terenului de peste 50 de metri s-a surpat. „Pentru alunecarea de teren avem un proiect întocmit de aşa natură încât să nu se mai întâmple niciodată o astfel de alunecare. În patru ani de când se tot întâmplă aceste alunecări de teren, doar primăria s-a ocupat de repararea lor. Nimeni nu ne-a ajutat, noi singuri ne-am mobilizat, iar acum, că avem sprijin, mă voi duce personal să mă asigur că lucrarea va fi realizată aşa cum trebuie, cu ziduri de sprijin, gabioane şi diguri”, a adăugat primarul comunei Bărbăteşti.

Şcolile, pregătite pentru a primi elevii care susţin examenul de capacitate

Inclusiv în perioada stării de urgenţă, dar şi în această perioadă primarul, împreună cu autorităţile locale au desfăşurat, în condiţii de siguranţă, dezinfecţia zilnică în toată localitatea, inclusiv în magazine, pe uliţe şi în alte locuri unde oamenii îşi desfăşurau activitatea. „Pandemia cred că va agrava alegerile locale, se va suprapune cu gripa sezonieră din toamnă şi mai ales din iarnă, şi sunt convins că cei care au o imunitate scăzută vor contacta virusul. Până la urmă, fie că vor fi alegeri locale anul acesta sau la anul, noi ne facem datoria, până când suntem schimbaţi. Dacă ne-am făcut-o bine rămânem tot aici, dacă nu, aici ni se încheie drumul”, a continuat primarul localităţii Bărbăteşti. Primarul Banacu Constantin mărturiseşte că oamenii din localitate sunt foarte înţelegători, toată perioada acestei pandemii nu a avut nici o problemă cu cetăţenii. Acesta este mulţumit că a avut o colaborare foarte bună cu autorităţile locale din Bărbăteşti şi din comuna Pietrari, şi mai ales se mândreşte că în localitatea sa şcoala online a funcţionat exemplar.

„Şcoala online a mers şi merge foarte bine la noi. Deşi avem câţiva copii care nu au o situaţie financiară bună am reuşit, împreună cu cadrele didactice, să le oferim sprijin. Sunt de părere că sistemul de învăţământ românesc nu a fost pregătit pentru o astfel de situaţie. O astfel de implementare necesită timp şi materiale digitale, nu putem să le impunem celor care nu îşi permit nici o gumă să cumpere un telefon pentru a studia online, totul trebuie gândit înainte. Pentru clasele de a VIII-a care vor susţine pregătirea în iunie şi examenul de capacitate am pregătit toate cele necesare pentru a-i primi în siguranţă la şcoală”, spune primarul Banacu.

Despre autor

Budi Elena

Budi Elena

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

iunie 2020
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ultimele comentarii

拽住讚讛 bell sidetrack 拽住讚讜转 诇讬诇讚讬诐 专讜讝谉 讜诪讬谞抓 surv锚tement nike rouge violet vinted samsung galaxy a7...

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...