După 30 de ani, în judeţul Vâlcea serviciul de salubrizare va mai fi făcut de un operator privat

 Breaking News
  • No posts were found

După 30 de ani, în judeţul Vâlcea serviciul de salubrizare va mai fi făcut de un operator privat

După 30 de ani,  în judeţul Vâlcea serviciul de salubrizare va mai fi făcut de un operator privat
iunie 08
07:56 2020

În judeţul Vâlcea, după parcurgerea tuturor procedurilor legale în vigoare, va exista un singur operator de salubrizare care va face atât colectarea selectivă cât şi transportul şi depozitarea deşeurilor în conformitate cu normele europene.

În şedinţa extraordinară a Consiliului Judeţean Vâlcea din 3 iunie, consilierii judeţeni au aprobat cu unanimitate de voturi proiectul de hotărâre privind ultimele completări la documentaţia necesară demarării procedurii de atribuire a contractului de delegare prin concesiune a serviciului de salubrizare la nivelul judeţului Vâlcea:

„După lungi dezbateri, după metri cubi de hârtii, de adrese, de documente între ADI Salubrizare şi Consiliul Judeţean, între unităţi administrativ-teritoriale, această hotărâre, pe care cu toţii ne-am dorit-o, a fost supusă şi a fost aprobată prin consens şi unanimitate. Pentru acest lucru mulţumesc tuturor consilierilor judeţeni. Este foarte important ca, într-un termen rezonabil, toate unităţile administrativ-teritoriale să emită aceeaşi hotărâre pe care noi am emis-o, pentru a face împreună următorii paşi pentru o provocare de peste 30 de ani a judeţului Vâlcea, şi anume colectarea şi depozitarea gunoaielor. Împreună am reuşit să ajungem aici, de acum intrăm într-o altă etapă, a demersurilor de rezolvare până la capăt”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu.

Urmează ca fiecare primărie să adopte propria hotărâre privind aprobarea documentaţiei, ADI Salubrizare revenindu-i sarcina de a derula procedura de achiziţie publică a contractului de delegare prin concesiune a serviciului de salubrizare, precum şi monitorizarea executării acestuia.

Pentru a veni în sprijinul tuturor localităţilor din judeţ în ceea ce priveşte gestionarea deşeurilor menajere, Consiliul Judeţean Vâlcea a obţinut fonduri externe nerambursabile pentru realizarea unui sistem de management integrat al deşeurilor solide la nivelul judeţului Vâlcea. Acesta presupune integrarea facilităţilor existente şi realizate prin proiecte ISPA şi PHARE şi construirea / achiziţionarea altora noi, care să acopere strictul necesar pentru atingerea ţintelor din domeniul gestionării deşeurilor asumate de România prin Tratatul de Aderare la Uniunea Europeană, dintre care şi judeţul Vâlcea are obligaţia să le atingă, raportate la populaţie şi activitatea din domeniul gestionării deşeurilor.

 În vederea realizării investiţiei „Sistem de management integrat al deşeurilor solide în judeţul Vâlcea”, Consiliul Judeţean Vâlcea a încheiat cu Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice contractul de finanţare nr. 4694/15.11.2013, primind astfel finanţare în cadrul Programului Operaţional Sectorial Mediu (POS Mediu), Axa 2, DMI 2.1- „Dezvoltarea sistemelor de management integrat al deşeurilor şi extinderea infrastructurii de management al deşeurilor”.

Consilierii au aprobat modificarea şi completarea anexelor nr. 1, 2 şi 3 ale Hotărârii Consiliului Judeţean Vâlcea 92 din 30 aprilie 2020, privind aprobarea documentelor necesare demarării procedurii de atribuire a Contractului de delegare prin concesiune a serviciului de salubrizare. Printre activităţile serviciului de salubrizare se numără colectarea şi transportul separat al deşeurilor municipale şi al deşeurilor similare provenind din activităţi comerciale din industrie şi instituţii, inclusiv fracţii colectate separat, fără a aduce atingere fluxului de deşeuri de echipamente electrice şi electronice, baterii şi acumulatori, colectarea şi transportul deşeurilor provenite din locuinţe, generate de activităţi de reamenajare şi reabilitare interioară şi/sau exterioară a acestora;  transferul deşeurilor colectate separat; sortarea deşeurilor colectate separat.

Categoriile de deşeuri care vor fi preluate de către noul operator cu care se va încheia contractual de delegare vor fi următoarele: deşeuri menajere respectiv fracţiile de deşeuri reciclabile (hârtie, carton, plastic, metale, sticlă), deşeuri voluminoase, deşeuri menajere periculoase şi deşeuri reziduale; deşeuri similare provenind din activităţi comerciale, din industrie şi instituţii, respectiv fracţiile de deşeuri reciclabile (hârtie, carton, plastic, metale, sticlă), deşeuri voluminoase şi deşeuri reziduale; deşeuri din pieţe, respectiv fracţiile de deşeuri reciclabile (hârtie, carton, plastic, metale, sticlă)şi deşeuri reziduale; deşeuri din construcţii provenite din locuinţe, generate de activităţi de reamenajare şi reabilitare interioară şi/sau exterioară a acestora.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

iunie 2020
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...