Toma Petereanu: „A trimite oameni în şomaj şi apoi pur şi simplu să-i laşi de izbelişte, nu este o măsură”

 Breaking News

Toma Petereanu: „A trimite oameni în şomaj şi apoi pur şi simplu să-i laşi de izbelişte, nu este o măsură”

Toma Petereanu: „A trimite oameni în şomaj şi apoi pur şi simplu să-i laşi de izbelişte, nu este o măsură”
iunie 09
23:40 2020

O dată cu decizia anunţată de Ciech Soda România, de oprire a procesului de producţie din cauza creşterii preţului agentului termic livrat de CET Govora şi Cariera de calcar Bistriţa – Costeşti, principalul furnizor pentru platforma industrială din Vâlcea şi-a închis activitatea în toamna anul trecut.

Primarul Toma Peştereanu deplânge situaţia şi aşteaptă ca Guvernul să ia măsuri ferme cu angajaţi care au fost afectaţi, rămaşi în şomaj, sau, mai rău, fără loc de muncă. Statul dă neputincios din umeri când vine vorba despre reintegrarea pe piaţa muncii a celor care lucrau la carieră. Mai mult, localitatea Costeşti este dependentă, în mare parte, de activitatea Carierei Bistriţa de la Costeşti: „În localitatea Costeşti, la cariera Bistriţa lucrau peste 80 de oameni care sunt acum disponibilizaţi, deoarece cariera Bistriţa este închisă. Nu văd nici o măsură din partea Guvernului PNL pentru această categorie de cetăţeni. În prezent, o parte sunt în preaviz, iar o altă categorie au fost disponibilizaţi prin ordonanţă. Mulţi dintre ei nu ştiu ce vor face pe viitor, unde se vor duce, pentru că banii pe care-i mai au acum se vor cheltui. Statul nu ia nici o măsură, nu are în plan o reconversie profesională pentru aceşti oameni. Cei care sunt din localitate vin şi ne cer ajutorul nouă, pentru un loc de muncă. A trimite oameni în şomaj şi apoi pur şi simplu să-i laşi de izbelişte, nu este o măsură. Localitatea Costeşti este legată de Cariera Costeşti, era singurul agent economic care, cât de cât, producea şi reprezenta un venit la bugetul local. Celelalte firme din localitate sunt mai mici şi nu au o putere prea mare de acoperire, nu pot suplini în nici un fel miniera şi nici nu pot absorbi forţa de muncă existentă. Pe viitor nu ştiu ce se va întâmpla, fiindcă nu văd nici un semn de relansare sau ajutor. După ce că ne-a fost foarte greu în perioada aceasta, a pandemiei, oamenii nu ştiu unde vor pleca. Cert este că toţi care s-au întors în localitate de teama pandemiei vor pleca din nou în lume, după un loc de muncă mai bine plătit. Criza se simte, şi va fi şi mai greu în perioada următoare. În zona noastră lipsesc investitorii serioşi, şi nimeni nu ia nici o măsură în acest sens. Salariile sunt mici, iar munca de jos, munca grea nu este recunoscută”, afirmă primarul Toma Peştereanu.

Instalaţie de pulverizare a soluţiilor pentru dezinfecţie, achiziţionată în contextul combaterii noului coronavirus

Toma Peştereanu a depus la AFIR documentaţia unui proiect privind achiziţionarea unei instalaţii de dezinfecţie – dezinsecţie. Instalţia poate fi utilizată pentru pulverizarea substanţelor dezinfectante: „Este ceea ce ne trebuie nouă pentru perioada următoare, valoarea investiţiei este de 30 de mii de euro. Deocamdată nu avem nici un program de finanţare. Avem documentaţiile pregătite, dar aşteptăm să apară ghidurile de finanţare. Sperăm ca, în următorul exerciţiu financiar, să nu mai existe acele condiţii de neimaginat, impuse în programele de finanţare. Ca urmare, în judeţul Vâlcea doar 4 localităţi au reuşit să atragă fonduri europene”, a precizat primarul localităţii Costeşti, Toma Peştereanu.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

iunie 2020
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...