Staţiunea turistică Ocnele Mari se pregăteşte pentru primirea turiştilor

 Breaking News

Staţiunea turistică Ocnele Mari se pregăteşte pentru primirea turiştilor

Staţiunea turistică Ocnele Mari se pregăteşte pentru primirea turiştilor
iunie 10
22:37 2020

Administraţia locală se pregăteşte pentru primirea turiştilor care vor veni la Ocnele Mari după jumătatea acestei luni. Administratorii din turism fac ultimele retuşuri la bazinele cu apă sărată din staţiune, igienizează şi curăţă toate spaţiile şi îi aşteaptă cu nerăbdare pe turişti. La rândul ei, echipa de la primărie face lucrările de igienizare în oraş, a fost tunsă iarba, se întind straturi de vopsea proaspătă pe parapeţi, se mătură şi se curăţă aleile şi străzile din staţiune. Primarul oraşului Ocnele Mari, Mihai Pătru spune că administratorii ştrandurilor sunt pregătiţi să limiteze numărul turiştilor în fiecare bazin, să asigure măşti şi mănuşi de unică folosinţă angajaţilor, să respecte normele impuse: „Încercăm să facem totul ca să fie bine, în aşa fel încât primii turişti care sosesc în staţiune să aibă o imagine plăcută. Ne-am pregătit foarte bine pentru a primi turiştii, mai ales că trebuie să respectăm măsurile impuse. Din discuţiile cu administratorii celor două ştranduri, se lucrează frenetic la o serie de modificări în activitate, pentru a respecta măsurile sanitare impuse. Din punct de vedere al curăţeniei şi igienizării vreau să-i asigur pe cei care şi-au planificat să vină la Ocnele Mari că stăm foarte bine. Angajaţii primăriei ies în fiecare zi la măturat şi curăţat aleile şi străzile. Pentru a putea păstra turiştii aici trebuie să avem un oraş curat. Cetăţenii şi turiştii se pot implica în menţinerea curăţenie. Chiar şi simplul gest de a arunca un ambalaj la coşul de gunoi poate face diferenţa între un mediu curat şi sănătos şi un mediu murdar”, afirmă primarul staţiunii turistice Ocnele Mari, Mihai Pătru.

Primarul Mihai Pătru a pregătit proiectul european care va schimba radical imaginea oraşului Ocnele Mari

Un grant european în valoare de 3,2 milioane de euro a intrat în linie dreaptă.

După lungi demersuri şi o muncă titanică din partea administraţiei locale, primarul oraşului Ocnele Mari, Mihai Pătru va da starul, în vara acestui an, la lucrările proiectului european în valoare de 3,2 milioane de euro.

Proiectul cuprinde construirea unui bloc de locuinţe sociale, modernizarea şi extinderea grădiniţei cu program prelungit Piticot Ocniţa, dar şi modernizarea unor străzi şi trotuare de pe raza oraşului: „În 2017 s-a realizat documentaţia, în 2018 am depus proiectul, iar în 2019 s-a finanţat. Din martie 2019 şi până în prezent proiectul a parcurs etapele privind licitaţia în vederea desemnării entităţii câştigătoare. Prin urmare, în această perioadă au fost postate în SEAP lucrările de construire a străzilor, amenajarea trotuarelor, construcţia grădiniţei şi a blocului social. S-au înscris la licitaţie trei constructori pentru amenajarea trotuarelor şi asfaltarea străzilor, iar pentru construirea blocului social şi a grădiniţei nu s-a înscris nici o firmă până în prezent. Vom relua licitaţia pentru construirea blocului şi a grădiniţei, şi sper să avem mai multe şanse şi mai mult noroc, astfel încât să se înscrie măcar o firmă. Este o lucrare mare, a durat patru ani până la începerea lucrărilor şi doi ani şi jumătatea execuţia”, spune primarul Mihai Pătru.

Mihai Pătru: „ Acest proiect va schimba radical faţa oraşului nostru”

Primarul oraşului Ocnele Mari, Mihai Pătru este convins că, în momentul în care se va finaliza această investiţie, oraşul Ocnele Mari va căpăta o nouă înfăţişare: „Roadele muncii noastre se vor vedea când vor începe efectiv lucrările. Este primul proiect european de o asemenea anvergură pe care l-a putut obţine oraşul Ocnele Mari. Este un proiect amplu, care va schimba în mare parte imaginea oraşului Ocnele Mari, iar acest fapt se datorează întregii echipe a primăriei. Fac această precizare fiindcă, în prezent, putem concura cu oricare primărie mai puternică din ţară. Sunt mulţumit, fiindcă împreună suntem permanent în slujba comunităţii locale pentru a rezolva nevoile acesteia, dar şi în încercarea de a nu rata nici un proiect. Pentru asta trebuie să mulţumesc întregii echipe. Mă refer aici la doamna Cristina Matei, secretarul oraşului, la directorul economic Oana Birţoiu, mulţumesc angajatelor centrului de informare turistică, doamnelor Alina Orbu şi Mădălina Zăicanu, juristului Gheorghe Dogaru, doamnelor de la bibliotecă: Aura Popescu sau Carmen Andreescu şi tuturor celor care, aşa cum am spus, au pus suflet şi experienţa lor pentru ca oraşul nostru să intre într-o nouă etapă de dezvoltare”, spune primarul Mihai Pătru.

Primarul şi-a asumat deciziile care duc la dezvoltarea oraşului

Proiectul va da o nouă faţă oraşului, deoarece implică, pe lângă construirea unui bloc de locuinţe şi modernizarea grădiniţei, precum şi lucrări de reabilitare a infrastructurii rutiere, lucru pe care oamenii din Ocnele Mari şi-l doresc foarte mult. Este vorba despre modernizarea drumurilor publice pe o lungime de 2905 metri, în care sunt cuprinse străzile: Lacurilor, Şcolii, Goruniş, Valea Grădinilor, modernizarea zonelor pietonale şi amenajarea trotuarelor pe străzile. Alexandru Ioan Cuza şi 22 Decembrie, modernizarea şi înfiinţarea spaţiilor verzi pe strada 22 Decembrie, dar şi înfiinţarea a 125 de locuri de parcare pe strada 22 Decembrie: „Este un proiect extraordinar, pentru care sperăm să nu avem contestaţii, astfel încât, cel târziu la finele acestei veri să ne apucăm de lucrări. Pe lângă acest proiecte vom veni cu o altă investiţie, pentru amenajarea trotuarelor şi a parcărilor laterale, începând de la intrarea în localitatea Ocnele Mari până la decantor. Pentru acest proiect pregătim documentaţia şi căutăm sursa de finanţare. Parcarea din zona ştrandului de la Ocniţa şi plaja au fost concesionate. A fost concesionat şi amfiteatrul pe care administratorul are 8 luni la dispoziţie să-l refacă şi să-l repună în folosinţă. În prezent amfiteatrul este o clădire aflată în paragină, o ruină. Când am preluat frâiele acestei localităţi am promis că-l voi concesiona, deja investitorii s-au apucat de refacerea zonei respective. Ne dorim filme în aer liber, vreau să aducem acea frumuseţe, acel sclipici al oraşului de acum treizeci de ani. Deja centrul oraşului a prins contur, are fântâni colorate, mobilier stradal, alei frumoase, locuri de joacă şi, în câţiva ani, veţi vedea o nouă faţă a oraşului Ocnele Mari”, ne-a declarat primarul oraşului Ocnele Mari, Mihai Pătru.

Dezvoltarea oraşului continuă şi sub administraţia lui Mihai Pătru

În localitate se execută lucrări de modernizare a străzilor cu bani atraşi de la Ministerul Dezvoltării. În prezent se asfaltează strada Buda, Aviatorului, Goruniş, Lunca, Strada Şcolii, Valea cu Pruni şi Zăvoiului. Lucrările includ şi rigole, iar prin acest proiect s-a finalizat asfaltarea străzilor: 1 Decembrie, Pinilor, Nucilor, Poeniţa, Florilor. Cu bani de la Ministerul Dezvoltării, în oraşul Ocnele Mari se derulează un proiect pentru construirea a trei podeţe, un pod şi o punte pietonală: „Infrastructura este punctul sensibil al localităţii, vreau toate drumurile asfaltate. Pe lângă acest proiect de asfaltare cu bani guvernamentali, însumând o lungime 6 kilometri, mai avem prinşi peste 3 kilometri de drumuri prin grantul european în valoare de 3,2 milioane de euro, care va intra în linie dreaptă în vara acestui an. Am mai depus un proiect pentru asfaltarea altor trei străzi la Ministerul Dezvoltării, şi anume: strada Nicolae Bălcescu, Pinilor şi Căpşunilor. Prin Compania Naţională de Investiţii avem în faza de finanţare construirea podului din punctul Chipeşiu, dar şi sala de sport în valoare de un milion de euro care se va construi în spatele blocurilor din zona ştrandului din Ocnele Mari”, spune primarul Mihai Pătru.

Extinderi la reţeaua de apă şi gaze naturale în Ocnele Mari

De curând, la Ocnele Mari a fost achiziţionată o pompă hidrofor care va fi montată în satul Slătioara, şi urmează să fie instalată în aceste zile. Astfel, cel puţin 50 de familii se vor putea conecta la această reţea de apă. În privinţa celorlalte sate care locuitorii nu sunt racordaţi se va găsi şi pentru ei o soluţie. Primarul Mihai Pătru are în plan şi depus proiectul de extindere a reţelei de gaze pe o lungime de 13 kilometri: „Noi am mai făcut extinderi la reţeaua de gaze pe două străzi, şi acum vom face extinderi pe strada Pinilor şi Cărpiniş. Valoarea acestor tronsoane a fost de 100 de mii de euro, bani alocaţi din bugetul local. Proiecte sunt, lucrări în stradă avem, roadele muncii noastre sunt apreciate de cetăţeni, iar eu sunt mulţumit, imaginea oraşului s-a schimbat”, afirmă primarul Mihai Pătru.

Foto Ocnele Mari

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

iunie 2020
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ultimele comentarii

拽住讚讛 bell sidetrack 拽住讚讜转 诇讬诇讚讬诐 专讜讝谉 讜诪讬谞抓 surv锚tement nike rouge violet vinted samsung galaxy a7...

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...