Comuna Lungeşti are platformă de depozitare și gospodărire a gunoiului de grajd

 Breaking News

Comuna Lungeşti are platformă de depozitare și gospodărire a gunoiului de grajd

Comuna Lungeşti  are platformă de depozitare și gospodărire a gunoiului de grajd
iunie 11
15:01 2020

Astăzi, 11 iunie 2020, a fost făcută recepția finală la platforma comunală pentru gunoiul de grajd din comuna Lungeşti. Valoarea totala a platformei este de 2.090.446,89 lei inclusiv TVA, iar contribuția locală a comunei Lungești fiind de aproximativ 5,4%,  constând în contravaloarea serviciilor de proiectare. Comuna Lungești fiind  printre puținele din județ unde s-a implementat un proiect menit să prevină poluarea cu nitriți și nitrați. În acest sens,administraţia locală a atras fonduri de la Ministerul Mediului pentru amenajarea unei platforme betonate de gunoi de grajd unde fermierii din comună să ducă iarna gunoiul provenit de la animalele din gospodărie, iar primăvara să-l ia de acolo şi să-l împrăştie pe ogoare. Este un proiect pentru prevenirea poluării cu nitriţi şi nitraţi a zonei.

Localnicii salută faptul că se face un pas spre civilizaţie

Administraţia locală a demarat proiectul privind rezolvarea problemei gunoiului de grajd şi resturilor vegetale considerând că este necesară amenajarea unei asemenea platforme pentru gunoiul de grajd, care este un foarte bun îngrăşământ. El va fi distribuit, conform tehnologiei, în anumite cantităţi pe terenurile din localitate. Dacă acest tip de gunoi este distribuit în cantităţi foarte mari, atunci poate deveni un factor poluant, potrivit administrației locale. Investiţia a avut  două elemente, şi anume construirea unei platforme, dar şi achiziţionarea unor utilaje

„Capacitatea platformei este de 1.940 mc/an și a fost dimensionată în corelare cu numărul de animale existente în zona comunei și cu perioada de interdicție a împrăștierii gunoiului de grajd pe terenurile agricole. În vederea exploatării optime a platformei, UAT-ul a primit și un set de utilaje, constând în: tractor, două remorci, încărcător frontal, mașină de împrăștiat compostul și cisternă vidanjă. Astfel, fermierii pot opta pentru servicii de preluare a bălegarului de către operatorul platformei sau pot să își transporte singuri la platformă gunoiul de grajd, același lucru fiind valabil pentru împrăștierea compostului (mraniței) pe terenurile agricole.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

iunie 2020
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ultimele comentarii

拽住讚讛 bell sidetrack 拽住讚讜转 诇讬诇讚讬诐 专讜讝谉 讜诪讬谞抓 surv锚tement nike rouge violet vinted samsung galaxy a7...

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...