Comunele din nordul judeţului Vâlcea se asociază pentru a accesa fonduri europene

 Breaking News

Comunele din nordul judeţului Vâlcea se asociază pentru a accesa fonduri europene

Comunele din nordul judeţului Vâlcea se asociază pentru a accesa fonduri europene
iunie 11
06:19 2020

Primarii din  nordul judeţului şi-au schimbat strategia în ceea ce priveşte absorbţia  fondurilor europene hotărând  să se asocieze şi să realizeze o asociaţie de dezvoltare intercomunitară.

Promotorul ideii de asociere într-un astfel de ADI este primarul localităţii Perişani , Ion Sandu care a reuşit să-i conştientizeze  pe toţi primarii că  şansele de absorbţie a fondurile  pentru proiecte mari privind modernizarea  localităţilor sunt mult mai mari printr-un ADI:

„”Chiar dacă ideea de asociere a plecat de la atragerea fondurilor pentru  dezvoltare  şi acoperirea nevoilor spitalului orăşenesc din Brezoi, această înfiinţare a unui  ADI cu toate localităţile din nordul judeţului,  nu înseamnă doar acest lucru. Această asociere  este mai mult decât oportună pentru că putem beneficia de depuneri de proiecte  pe diverse programe de finanţare .Un  ADI beneficiază de o suprafaţă mai mare  teren  şi de o populaţie mai mare , atunci şi şansele de reuşită sunt mult mai mari pentru obţinerea unor finanţări europene sau naţionale”,  a precizat primarul localităţii Perişani, Ion Sandu.

În localitatea Perişani sunt în execuţie trei şantiere 

Cu fonduri europene prin GAL „Castra Traiana”  la Perişani se lucrează la  amenajare a unei baze sportive recreaţionale, în cadrul căreia se va construi un teren sintetic, un centru administrativ, iar lângă teren va fi încorporată o sală de fitness: „”Noi avem trei şantiere în lucru.  În luna august acest proiect prin GAL, estimăm să-l finalizăm. Lucrările sunt realizate în procent de peste 60%. În localitate am început o lucrare nouă privind  amenajarea unui parc de agrement în satul Poiana.  Şi se execută la ultimele lucrări necesare încheierii proiectului de investiţii pe Măsura 7,2 privind asfaltare drumurilor de interes local, fonduri europene”,  a precizat primarul

Astfel, pe un teren neadministrat dintr-o zonă din satul Poiana, primarul Ion Sandu s-a gândit să realizeze un spaţiu plăcut pentru locuitori. În zona respectivă se află şi o fântână veche  care beneficiază de cea mai bună pânză freatică din comună. Parcul va fi construită din lemn şi piatră naturală specifice zonei de munte, iar zona de agrement va conţine obiecte de joacă pentru cei mici dar şi o troiţă pentru adulţi.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

iunie 2020
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ultimele comentarii

拽住讚讛 bell sidetrack 拽住讚讜转 诇讬诇讚讬诐 专讜讝谉 讜诪讬谞抓 surv锚tement nike rouge violet vinted samsung galaxy a7...

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...