Patrupezii care ne conduc

 Breaking News

Patrupezii care ne conduc

Patrupezii care ne conduc
iunie 17
06:51 2020

Propun un experiment: ce ar fi dacă, de pildă, un câine, cel mai iubit din comunitate ar fi ales şi la noi, în România, să reprezinte un oraş, sau chiar întreaga ţară, pentru un mandat? Moda vine şi de această dată din Statale Unite, unde mai multe localităţi sunt deja reprezentate de patrupede, în loc de oameni. Unele dintre posturile de primar ocupate de căţei sunt, ce-i drept onorifice, dar nu are a face, pentru că ele există, şi produc efecte juridice. Căţeii, fireşte cei mai iubiţi de comunităţile respective au depus şi jurământul de credinţă în faţa alegătorilor, deci mandatele lor sunt, cum s-ar spune, valide. Este adevărat că aceste experimente, pe alocuri reuşite, au pornit tot de la anumiţi oameni, nemulţumiţi de sistemul electoral, şi care au încercat să demonstreze lumii inutilitatea politicienilor, dar încercările lor au reuşit, iar acum avem mai multe comunităţi americane conduse de patrupede.

Să ne gândim pentru o clipă care ar fi avantajele şi dezavantajele unei asemenea abordări şi la noi în ţară. Ce ar fi dacă, de exemplu, în locul bonomului domn Iohannis am avea, spre exemplu, un câine pe post de preşedinte? Probabil că românii ar fi mult mai fericiţi aşa, în general vorbind, pentru că în loc să plângă de fiecare dată când Iohăniţă iese la televizor, ca cucul, să ne spună cum mai decurge lupta lui personală cu PSD sau cum să ne spălăm pe mâini, oamenii ar fi probabil încântaţi să vadă în schimb un preşedinte lătrător, care face giumbuşlucuri la televizor, şi ar atrage turişti.

Dar dacă, de exemplu, în loc de prim ministru am avea un căţel, iar în jurul lui nu s-ar mai afla, aşa cum se întâmplă acum, toate javrele politice care se strâng de obicei pe lângă borcanul cu miere al puterii, ci ar fi în schimb nişte oameni capabili să ia decizii corecte pentru ţară? Probabil că, în această situaţie, criza ar fi gestionată mult mai corect şi banii ar fi cheltuiţi în folosul cetăţenilor, nu al firmelor de partid.  

Sau ce ar fi dacă, de pildă, am avea un patruped pe post de primar? În primul rând acesta s-ar mulţumi cu o cuşcă luxoasă de 0,5 x 0,5 metri mărime, şi nu şi-ar construi case prin toate colţurile oraşului, de preferinţă pe lângă „investiţiile” municipalităţii, adică din materiale de provenienţă îndoielnică, şi ar scuti în acest fel bugetul local de nişte furăciuni inutile.

Dacă ne gândim şi la dezavantaje, eu nu descopăr nici unul. Un câine întotdeauna este mult mai credincios omului decât ar putea fi orice politician, nu fură, ci se mulţumeşte doar cu oasele care rămân de la masa omului şi nu are pofta de înavuţire a unui preşedinte sau a unui primar, din simplul motiv că nu cunoaşte valoarea banilor, ci doar afecţiunea umană. Probabil că un câine-preşedinte sau un câine-primar ar avea drept singură dorinţă în viaţă aceea de a le aduce bucurie stăpânilor săi, adică celor care l-au ales, fiind lipsit de viciile şi putregaiul care a pătruns în aceste vremuri până la măduva spinării clasei politice actuale. Singurul dezavantaj ar fi că nu vorbeşte, lucru care ar putea chiar să îl ajute în atribuţiile sale, acelea de reprezentare a comunităţii. Atâta timp cât nu poate vorbi, probabil nu va putea să vândă România în continuare, bucată cu bucată străinilor, nu ne-ar plictisi la televizor şi nici nu ar negocia contracte păguboase pentru contribuabili. Ce spuneţi, o facem?

Despre autor

Alina Monea

Alina Monea

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

iunie 2020
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...