Pandemia a afectat ceremonia de inaugurare a celei mai mari statui din judeţ

 Breaking News
  • No posts were found

Pandemia a afectat ceremonia de inaugurare a celei mai mari statui din judeţ

Pandemia a afectat ceremonia de inaugurare a celei mai mari statui din judeţ
iunie 19
17:06 2020

În comuna Orleşti pandemia nici nu s-a simţit, pentru că locuitorii au fost înţelegători şi precauţi. Primarul Constantin Cîrstina mărturiseşte că, deşi pandemia nu a afectat comuna, şi lucrurile au decurs bine, s-au făcut dezinfectări la timp, iar cetăţenii au primit declaraţii, măşti şi mănuşi. Lucrările pe care primarul le avea în plan s-au desfăşurat conform graficului, dar este supărat, deoarece anul acesta trebuia să aibă loc, chiar de ziua comunei, dezvelirea şi inaugurarea celei mai mari statui din judeţ, cea a domnitorului Mircea cel Bătrân. Această festivitate era aşteptată de cetăţenii localităţii de când se zvonea că se va sculpta statuia domnitorului.

„Anul acest, pe 20 mai, trebuia să avem cea mai mare festivitate de ziua localităţii Orleşti. Aveam în plan o mulţime de idei prin care să celebrăm această statuie, care este un simbol al comunei, şi mai ales să sărbătorim faptul că domnitorul Mircea cel Bătrân a fost cel care a pus bazele comunei, amintind de aceasta încă din 1388. Acum, pe 29 iunie, trebuia să avem bâlciul anual care, datorită situaţiei actuale nu se va mai ţine anul acesta. Sperăm ca anul viitor lucrurile să îşi revină la normal şi să putem inaugura cum se cuvine statuia domnitorului, de ziua comunei Orleşti”, a adăugat primarul Constantin Cîrstina. În desfăşurare, la Orleşti mai sunt câteva proiecte la care muncitorii lucrează de zor. În satele Aureşti şi Scaioşi, prin programul de finanţare PNDL-2 se realizează alimentarea cu apă şi, în următoarea perioadă, imediat după autorizaţie, va începe construcţia centrului de bătrâni al localităţii, finanţat prin programul POR, un proiect benefic şi mult dorit. Termenul de finalizare pentru centrul de bătrâni este de aproximativ 9 luni, dar primarul Constantin Cîrstina speră ca muncitorii să se mişte mai rapid, iar până la sfârşitul anului obiectivul să fie gata. „Consider că lipsa fondurilor ne ţine pe loc. Am reuşit să atrag câteva fonduri destul de bune pentru proiectele pe care le-am avut în localitate, dar mereu este ceva de făcut şi trebuie finanţare într-un mod sau altul. În consecinţă, sunt mulţumit de realizările pe care le-am avut în acest mandat, cu siguranţă puteam mai mult, dar posibilităţile nu au fost suficiente. Sunt mândru că a încetat această izolare şi că lucrurile încep cât de cât să îşi reia cursul normal. Economia trebuie ridicată, oamenii trebuie să muncească, şi totul trebuie să revină la modul de dinaintea pandemiei. Vom trăi cu virusul cel mai probabil, deoarece nu cred că va pleca curând sau se va găsi un vaccin. Trebuie să ne adaptăm, noi suntem o ţară care se poate adapta foarte uşor”, a mai adăugat primarul comunei Orleşti. Pentru a-i ajuta pe copiii cu posibilităţi reduse primarul a achiziţionat calculatoare din bugetul local, pentru a-i sprijini să poată participa la cursurile online.

Despre autor

Alina Monea

Alina Monea

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

iunie 2020
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...