Primarul Ion Ungureanu face tot posibilul ca cetăţenii să fie mulţumiţi

 Breaking News
  • No posts were found

Primarul Ion Ungureanu face tot posibilul ca cetăţenii să fie mulţumiţi

Primarul Ion Ungureanu face tot posibilul ca cetăţenii să fie mulţumiţi
iunie 19
16:57 2020

În comuna Muereasca, proiectele sunt în plină desfăşurare. Priorităţile primarului Ion Ungureanu sunt simple, deoarece acesta apelează la nevoile cetăţenilor când vine vorba despre un nou proiect în localitate. „Bunăstarea cetăţenilor este ceea ce mă preocupă şi, de aceea, tot ceea ce facem este pentru ei. În prezent avem în desfăşurare modernizarea şi reabilitarea drumului comunal 171, un drum pe o lungime de 1,5 kilometri unde se vor reface rigolele, unde se poate lărgi şoseaua, se vor construi podeţe şi căi de acces către gospodării. Avem semnat contractul pentru construirea unui pod în satul Muereasca de Sus, care trece peste pârâul Muereasca,  achiziţia publică am preluat-o şi urmează să dăm ordinul de începere a lucrărilor. Mai avem în program alimentarea cu apă pe o lungime de 19 kilometri, plus încă 2 kilometri pentru a acoperi întreaga localitate. Acest proiect este finanţat din buget local, pentru că erau foarte multe solicitări, iar în perioada imediat următoare vom începe lucrările”, afirmă primarul Ion Ungureanu.

Modernizarea drumului spre Frăsinei, un proiect important

Un alt proiect amplu pentru localitatea Muereasca priveşte modernizarea Drumului Judeţean 658, ordonator principal de credite fiind Consiliul Judeţean Vâlcea, dar beneficiari ai lucrării sunt cetăţenii din comuna Muereasca, dar şi turiştii care vin în zonă spre mănăstirea Frăsinei, un obiectiv turistic monahal important pentru judeţul nostru. „Ţinând cont că vin foarte mulţi turişti în această zonă am găsit înţelegere la Consiliul Judeţean şi am promovat acest proiect, în momentul de faţă se lucrează, nu într-un ritm aşa cum mi-aş dori, dar toate lucrările care s-au desfăşurat până acum au fost decontate de Guvernul României prin Ministerul Dezvoltării, urmând ca, în 2022, să fie finalizat şi acest proiect. Acest drum nu a mai fost asfaltat de foarte mult timp şi avem, de asemenea 9 poduri de reabilitat care traversează pârâul Muereasca. Dintre acestea 5 poduri se reabilitează, iar 4 vor fi demolate şi reconstruite. Este într-adevăr o lucrare benefică”, a mărturisit primarul Ion Ungureanu.

Un proiect amplu pentru comunitate: reabilitarea integrală a infrastructurii

În această perioadă, ţinând cont că elevii urmează să intre în vacanţă, primarul Ion Ungureanu a discutat directoarea şcolii şi, la cererea consiliului de administraţie al şcolilor a asigurat fondurile necesare pentru aprovizionarea cu lemne pentru perioada de iarnă în toate instituţiile de învăţământ din localitate. Totodată, printr-o hotărâre de Consiliu Local s-au alocat fondurile necesare pentru întreţinerea şi realizarea unor lucrări de reabilitare şi igienizare la şcoli, astfel încât atunci când se vor relua cursurile, în luna septembrie, şcolile şi grădiniţele să fie pregătite să primească elevii în condiţii optime. „Proiectul de viitor la care lucrăm la ora actuală, mai ales că am înţeles că va urma un nou program de finanţare pentru proiectele pe care noi le iniţiem la nivel de localităţi, priveşte modernizarea şi reabilitarea întregii infrastructuri, în toată localitatea. Se lucrează la proiect, mai avem 9 kilometri de drum de modernizat şi reabilitat şi, în momentul în care va fi gata,vom merge să depunem proiectul şi vom face tot posibilul să primim finanţare. Atunci cred că ar fi finalizate toate problemele cu care ne confruntăm noi, la nivel de localitate. Acum avem în vedere igienizarea localităţii, avem un contract de salubrizare cu o firmă de specialitate, avem localnicii care beneficiază de ajutor social conform Legii 416 şi îi folosim în acest scop. Curăţim rigolele, pe cursurile pârâurilor, nu stăm deloc, pentru că mereu ne-am preocupat de bunăstarea cetăţenilor şi a localităţii şi, de aceea, avem cea mai curată localitate. Eu consider că, pentru a fi primar trebuie să ai o chemare, nu trebuie să te duci forţat. Sunt multe probleme în administraţia unei localităţi şi numai cu răbdare şi perseverenţă se pot rezolva toate aceste probleme. Eu consider că, în momentul în care cetăţenii şi-au pus speranţa în mine nu pot să îi dezamăgesc, de aceea tot ce fac este pentru ei, şi pentru localitate”, a mai adăugat primarul localităţii Muereasca. Primarul Ion Ungureanu este de părere că alegerile parlamentare şi cele locale ar trebui să se facă într-o singură zi, în condiţii de siguranţă, pentru că, aşa cum spune el, „oamenii ştiu deja să voteze de foarte multă vreme şi le-ar fi mai uşor să aibă totul pe un singur buletin de vot: consiliul local, judeţean şi parlamentarele. Aşa nu s-ar mai cheltui atâţia bani din bugetul statului, şi totul ar dura o zi, nu mai multe”, adaugă primarul din comuna Muereasca, Ion Ungureanu.

Despre autor

Alina Monea

Alina Monea

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

iunie 2020
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...