Ţeţe Vlădoi este ponderat: „Nu suntem favoriţi, trebuie să fim modeşti şi să ne vedem de treabă!”

Minerul Costeşti va întâlni în seria de promovare în Liga a III-a campioanele din Teleorman și Olt.

Desemnată deja de AJF campioană a județului Vâlcea, Minerul Costești nu a avut ghinion vineri, la tragerea la sorți de la sediul FRF și a evitat un duel cu județe puternice, precum Dolj sau Argeș. Cele două adversare ale Costeştiului vor fi campioanele din Olt şi Teleorman, adversari care par accesibili pentru echipa vâlceană.

În Olt, locurile 1-4 din clasamentul actual (Petrolul Potcoava, Oltul Curtișoara, Unirea Radomirești, Viitorul Osica de Jos) vor juca play-off tur-retur, cu punctele acumulate până în prezent. Lupta se va da doar între liderul Potcoava şi a doua clasată, Curtișoara, cele două echipe fiind despărţite de patru puncte.

În Teleorman, lider este Unirea Ţigănești, care are patru puncte avans față de Ajax Botoroagă și Rapid Buzescu, dar AJF nu a anunțat încă modalitatea de finalizare a sezonului.

Meciurile de baraj pentru promovarea în Liga a III-a se vor disputa în decurs de doar trei zile, pe un teren neutru, undeva la începutul lunii august. Până atunci, Costeştiul trebuie să îşi rezolve problema CIS-ului, obligatoriu pentru participarea la baraj, dar şi cea a unui buget pentru Liga a III-a, pentru că finanţarea de la Primăria Costeşti nu asigură nici jumătate din necesarul pentru eşalonul trei.

„Şansele sunt egale”

Jucătorii de la Costeşti se antrenează în grupri de câte şase la baza sportivă din Căzăneşti, iar antrenorul-jucător Marius Vlădoi crede că şansele de promovare  sunt egale pentru toate cele trei adversare. „Este o tragere bună, fiecare echipă are şansa ei, contează foarte mult primul meci. Este şi o programare bună, pentru că joci primul şi ultimul meci, ai o zi de pauză. Nu suntem favoriţi, fotbalul îţi rezervă multe surprize şi trebuie să fim atenţi, modeşti şi să ne vedem de treabă. Am mai dat un baraj în urmă cu trei ani cu Olt, pe când eram la Dăeşti şi am pierdut, acum vreau să îmi iau revanşa. Noi ne dorim ca acest proiect să îl terminăm cu bine, avem o şansă bună şi sperăm să o fructificăm, important este să fim bine pregătiţi la ora jocurilor. O să mergem să urmărim jocurile din Olt, dacă se va juca, vom vedea şi la Teleorman ce se întâmplă. Aşteptăm să vedem şi dacă vom juca in cupă, să avem meciuri oficiale în iulie. Avem şi noi echipă cu experienţă, cu jucători care au mai trecut prin baraje şi sper să fii învăţat din asta” a anunţat Marius Vlădoi.

„Sper să putem juca fotbal în august”

Mijlocaşul Minerului, Octavian Marinescu este însă sceptic că se va putea juca fotbal în august, ţinând cont de ritmul alert în care creşte numărul cazurilor de Covid-19. „Până în 17 iulie este stare de alertă, nu avem voie să facem antrenamente normale, iar cazurile de infectări cu coronavirus se tot înmulţesc. Nu ştim nimic despre adversari, după tradiţie este o tragere bună, am scăpat de judeţe precum Dolj sau Argeş, cu tradiţie şi jucători de calitate. Eu nu cred că Oltul, Teleormanul sau orice alt judeţ mai poate juca play-off, nu mai este timp, probabil vom juca barajul direct cu primele clasate la momentul actual. Totul este incert acum, deocamdată la acest nivel nu avem voie să jucăm fotbal, iar dacă înainte de baraj trebuie să facem teste Covid-19, nu ştiu ce echipe de judeţ îşi permit” a spus experimentatul mijlocaş.

Doar 14 promovate direct

Cum se cunoaște, FRF a modificat modul de promovare în Liga 3 în această vară şi a anulat actualele jocuri stabilite la începutul anului pentru baraj, în urma căruia Vâlcea urma să înfrunte Dâmbovița.  Astfel, FRF a efectuat o nouă tragere la sorți, pentru stabilirea a 14 mini-turnee, fiecare de câte trei echipe. Fiecare formație dintr-o grupă va juca împotriva celorlalți doi adversari cu care a nimerit, iar prima clasată va fi desemnată nou-promovată. Vor promova doar 14 echipe, însă, în cazul în care seriile de Liga 3 din noul sezon nu vor fi complete, atunci FRF va permite și celor mai bune locuri 2 din aceste mini-turnee să acceadă pe locurile vacante din al treilea eșalon, pe baza unor criterii stabilite cu puncte, golaveraj, cartonașe galbene, etc.

Program mini-turneu promovare:

Ziua 1: Olt -Vâlcea

Ziua 2: Teleorman – Olt

Ziua 3: Vâlcea – Teleorman

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *