57 de proiecte de apă şi canalizare s-ar putea materializa în judeţul Vâlcea

 Breaking News

57 de proiecte de apă şi canalizare s-ar putea materializa în judeţul Vâlcea

57 de proiecte de apă şi canalizare s-ar putea materializa în judeţul Vâlcea
iunie 28
13:37 2020

Utilităţile sunt mai aproape de locuitorii judeţului Vâlcea. De pe urma proiectului de 216 milioane de euro aflat în analiză pentru judeţul Vâlcea, 101.343 de locuitori vor beneficia de servicii de canalizare (28% din populaţia judeţului) şi 64.402 de apă curentă (18%) în cele 39 de unităţi administrativ-teritoriale. În acest sens, în ultima perioadă au fost adoptate mai multe acte normative, printre care: OUG 60/2020 privind suplimentarea cu 355 de milioane de lei pentru implementarea proiectelor de infrastructură fazate din perioada de programare 2007-2013, finanţate din fondurile aferente actualei perioade, HG 379/2020 pentru aprobarea metodologiei de ajustare a preţurilor devizelor proiectelor de infrastructură publică, fapt care a permis actualizarea la nivelul anilor 2014-2018, OUG 40/2015 ce aduce modificări HG 677/2017, permiţând astfel determinarea nivelului de cofinanţare a UE pentru proiectele generatoare de venit prin aplicarea unei rate forfetare de 6%, OUG 88/2020 care creează cadrul legal pentru finanţarea pregătirii proiectelor din viitorul exerciţiu financiar 2021 – 2027 prin utilizarea banilor aflaţi acum la dispoziţia României, precum şi alocarea a 100 de milioane de euro pentru pregătirea portofoliului de proiecte pentru următoarea perioadă de programare în domenii ca: infrastructura, regenerarea urbană, mobilitatea sau specializarea inteligentă.

Două proiecte strategice de cercetare au fost semnate de ministrul Boloş

Ministrul fondurilor europene, Marcel Boloş a fost prezent la finalul săptămânii trecute inclusiv pe platforma Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice şi Izotopice (ICSI) Vâlcea, în contextul în care sunt în proces de semnare două proiecte strategice pentru dezvoltarea infrastructurii mari de cercetare din România, în valoare de peste 93,8 milioane de lei (23 de milioane de euro). Din acest total, 23 de milioane de lei sunt alocaţi pentru soluţii de stocare a energiei pe bază de hidrogen şi pentru dezvoltarea de parteneriate şi colaborări care facilitează transpunerea tehnologiei de laborator în mediul comercial, iar 82 de milioane de lei sunt alocate pentru extinderea infrastructurii naţionale pentru separarea tritiului si deuteriului.

ICSI a implementat un proiect, prin intermediul căruia a obţinut trei brevete

„Acţiunea de monitorizare din judeţul Vâlcea s-a încheiat cu vizita la depozitul din care se distribuie pachetele cu igienă şi cele cu alimente pentru 22.569 de persoane defavorizate din judeţ, din totalul de 1,18 milioane de persoane la nivel naţional. Doi dintre furnizorii de alimente româneşti sunt din zona Vrancei: Boromir, care livrează 3.966 de tone de făină şi Râureni, care contribuie cu un total de 28.532.448 de borcane cu gem şi compot din fructe de producţie locală. Până acum, Ministerul Fondurilor Europene cu sprijinul Instituţiilor Prefectului şi al Ministerului de Interne a livrat pachete în 11 judeţe: Suceava, Sibiu, Braşov, Covasna, Harghita, Constanţa, Arad, Timişoara, Teleorman, Vaslui şi Vâlcea”, se menţionează într-un comunicat de presă al ministerului. 

Datele oficiale arată că în total, în cadrul programelor finanţate din fondurile europene structurale şi de investiţii, la nivelul judeţului Vâlcea au fost semnate 147 de contracte de finanţare în valoare cumulată de aproximativ 1,6 miliarde de lei. Valoarea totală a plăţilor efectuate către beneficiari este de aproximativ 283 milioane lei. Suplimentar, în cadrul anumitor Programe Operaţionale sunt semnate alte contracte de finanţare care se implementează la nivel regional sau naţional şi de care beneficiază şi locuitorii judeţului Vâlcea.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

iunie 2020
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...