Accesarea de fonduri, o prioritate pentru Dănicei

 Breaking News

Accesarea de fonduri, o prioritate pentru Dănicei

Accesarea de fonduri, o prioritate pentru Dănicei
iunie 28
18:16 2020

Localitatea Dănicei are o reţea de drumuri care însumează peste 110 kilometri. Astfel, primordial pentru conducerea primăriei au fost drumurile. În cele patru mandate au fost atrase fonduri pentru cinci proiecte majore în vederea modernizării drumurilor comunale. Fonduri destul de semnificative au fost şi pentru înfiinţarea reţelei de apă pe o lungime de 40 de kilometri, proiect care s-a desfăşurat în primul mandat, apoi reţeaua de canalizare, construirea podurilor şi podeţelor şi, nu în ultimul rând, modernizarea şcolilor: „Lăsând modestia la o parte, pot să spun că localitatea Dănicei se află printre primele comune din judeţ care a atras cele mai multe fonduri guvernamentale. Nu a existat mandat să nu fac ceva în localitate. La toate aceste obiective realizate cu bani guvernamentali adaug şi fondurile alocate pentru situaţii de urgenţă, bani care au venit întotdeauna şi la timpul potrivit”, afirmă primarul Dumitru Pirneci.

Centrul social se va finaliza la finele lunii august

Cu bani europeni, prin intermediul Grupului de Acţiune Locală „Oltul Puternic”, la Dănicei se află în plină execuţie construirea celui mai modern centru social de zi pentru persoanele în vârstă din judeţ. Valoarea proiectului este de 73 de mii de euro, iar clădirea are suprafaţa de 620 de metri pătraţi şi o capacitate de 30 de persoane: „Prin intermediul Grupului de Acţiune Locală „Oltul Puternic” am reuşit să atragem în localitate bani europeni, fiind singura cale de absorbţie. Centrul va pune la dispoziţie toate serviciile pentru toţi cei care sunt la necaz şi nu au pe nimeni. Aici vor avea parte de îngrijire într-adevăr, şi de posibilitatea de a se regăsi cu toţii. Proiectul se va finaliza mult mai repede decât termenul estimat în contractul de lucrări. La Compania Naţională de Investiţii avem depus şi proiectul de construire a unei primării, pentru care au mai trebuit câteva clarificări, partea editabilă a studiului de fezabilitate şi un deviz actualizat conform O.G.114. Proiectul pentru construirea primăriei va mai dura, apoi se face proiectul tehnic şi abia apoi licitaţia, deci va dura. În ceea ce priveşte construirea căminului cultural, proiectul este în licitaţie, aşteptăm să adresă de la Compania Naţională de Investiţii cu privire la câştigătorul licitaţiei”, ne-a informat consilierul juridic la Primăriei Dănicei, Narcis Voiman.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

iunie 2020
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...