Gheorghe Dumbravă: „Împreună cu colegii din primărie ne-am donat o parte din salarii pentru achiziţionarea tabletelor necesare copiilor”

 Breaking News

Gheorghe Dumbravă: „Împreună cu colegii din primărie ne-am donat o parte din salarii pentru achiziţionarea tabletelor necesare copiilor”

Gheorghe Dumbravă: „Împreună cu colegii din primărie ne-am donat o parte din salarii pentru achiziţionarea tabletelor necesare copiilor”
iunie 28
15:37 2020

Elevii din Stoenşti au încheiat acest an şcolar pe internet fără probleme privind echipamentele informatice necesare şi conectarea la internet.

Primarul ne informează că în localitate au fost şapte cazuri de copii care nu puteau să îşi desfăşoare cursurile online deoarece aveau un singur telefon sau o tabletă pe care lucrau toţi fraţii: „În situaţia aceasta, împreună cu colegii din primărie ne-am donat o parte din salarii, astfel încât am reuşit să achiziţionăm 10 tablete pe care le-am oferit copiilor care nu aveau posibilitatea să îşi desfăşoare aceste cursuri online. Mai mult, aştept să fiu informat dacă respectivii copii au posibilitatea abonamentelor privind accesul la internet, fiindcă pot să le ofer inclusiv cartele cu minutele necesare privind conectarea le internet”, ne informează primarul localităţii Stoeneşti, Gheorghe Dumbravă.

La Stoeneşti, activitatea didactică a intrat într-o nouă epocă

Şcolile din Stoeneşti pot să respecte cerinţele moderne. Pentru şcoala din centrul localităţii s-a finalizat proiectul de dotare cu 20 de calculatoare şi 20 de videoproiectoare, mobilier nou în toate sălile de clasă, iar modernizarea clădirii va începe în această perioadă. Proiectul va demara cu bani europeni atraşi prin POR şi se vor executa lucrări pentru extinderea şcolii cu încă trei săli de clasă, construirea unui teren sintetic, schimbarea instalaţiei sanitare, electriceă şi anveloparea clădirii. În cadrul proiectului se va amenaja şi o parcare cu 7 locuri:

„Va fi una dintre cele mai moderne şcoli din judeţ, care va concura cu cele din mediul urban. Este o locaţie modernă, aşa cum îi stă bine unei localităţi care se respectă, şi cred că, în aproximativ o lună, vom desemna şi constructorul pentru a beneficia de timpul acesta liber în sensul de a ne apuca de lucrările interioare. Este primul meu proiect prin POR, iar valoarea lui este de 500 de mii de euro. Avem destul de avansat inclusiv proiectul privind construirea unei săli de sport în curtea şcolii. Pentru mine, imaginea mea se reflectă prin ceea ce fac pentru comunitate, prin urmare toate proiectele sunt extrem de importante, însă şcolilor le-am dat întâietate. În localitate avem construită din temelii una dintre cele mai moderne grădiniţe din judeţ. Clădirea a fost ridicată construit în satul Dobriceni, în locul unde până când am devenit primar copiii îşi desfăşurau activitatea într-o clădire cu pereţii scorojiţi, cu sobe de teracotă şi cu tavane care în orice moment stăteau să cadă, plus toaletă în curte, iar apa era într-un lavoar prins în perete. Clădirea era veche de peste un secol, era ceva greu de imaginat. Astăzi totul este schimbat, şi mă mândresc”, ne-a precizat primarul localităţii Stoeneşti, Gheorghe Dumbravă.

Stoeneşti , localitatea unde administraţia locală a fost clasată pe primul loc în judeţ privind absorbţia fondurilor europene

S-au asfaltat „la greu” drumurile comunale, s-au reabilitat toate căminele culturale din localitate, s-au modernizat şcolile şi dispensarele, s-a construit din temelii o grădiniţă, s-a introdus apa şi canalizarea în toată comuna şi s-au ridicat noi poduri trainice. O infrastructură bine pusă la punct este bilanţul la finele acestui mandat, cu proiecte în valoare de peste 8 milioane de euro în derulare, finanţate din fonduri europene şi guvernamentale. Şi acest mandat s-a încheiat cu un bilanţ de succes pentru primarul Dumbravă, fiind o perioadă pozitivă, a investiţiilor şi întocmirii de noi proiecte.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

iunie 2020
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...