Reclădim România – Planul Național de Investiții

 Breaking News

Reclădim România – Planul Național de Investiții

Reclădim România – Planul Național de Investiții
iulie 04
05:29 2020

Aşa cum în trecut Partidul Naţional Liberal a lansat doctrina „Prin noi înşine”, liberalii de astăzi au lansat Planul Naţional de Investiţii, cu scopul de a moderniza şi de a dezvolta statul român. La 1 iulie 2020, guvernul PNL condus de prim-ministrul Ludovic Orban a anunţat lansarea noului plan având ca ţintă schimbarea strategică de dezvoltare a României. Motivul aplicării programului ţine de schimbarea modelului de dezvoltare economică şi socială pe care statul român trebuie să se axeze, anume pe stimularea şi dezvoltarea capitalului, a competitivităţii companiilor româneşti, pe investiţii în domeniile importante ale infrastructurii. De asemenea, guvernanţii îşi doresc să crească şi competitivitatea pe plan internaţional prin relansarea economică, cu o creştere economică bazată pe piloni sustenabili.

Deputatul Cristian Buican susţine că modelul economic propus de guvernul PNL este axat pe stimularea ofertei. Prioritatea pe termen scurt este creşterea ritmului de finalizare a lucrărilor aflate în execuţie. Preşedintele PNL Vâlcea este de părere că este o normalitate ca proiectele esenţiale să fie finalizate. Autostrăzile nu au culoare politică. Modernizarea României ţine de cei care vor dovedi că o pot face, iar atribuirea meritelor o vor face cetăţenii români.

Acest plan de investiţii a fost construit pe trei puncte esenţiale: 1) evoluţia macroeconomică şi politicile adoptate în contextul COVID-19, 2) granturi, scheme de garanţii şi programe de sprijin, 3) planul naţional de investiţii. A fost nevoie de o regândire a priorităţilor/obiectivelor din domeniile importante, cu asigurarea finanţării necesare în următoarea perioadă.  Pe termen mediu şi lung, obiectivul guvernului liberal este acela de a demara şi de a realiza un program amplu de investiţii publice, cu o alocare bugetară din fonduri europene şi naţionale, rambursabile şi nerambursabile de aproximativ 100 de miliarde euro în perioada 2020 – 2030, plus pregătirea proiectelor majore de infrastructură pe termen mediu şi lung din domeniile transporturilor, energiei, comunicaţiilor, agriculturii, sănătăţii, sportului şi educaţiei. S-a putut foarte bine observa că modelul de dezvoltare economică din ultimii ani, bazat pe stimularea consumului, a neglijat programele de investiţii publice în proiectele majore de infrastructură de transport, energie, sănătate, educaţie, dezvoltare locală, agricultură, mediu şi sport. Numai în ultimele cinci luni, guvernul PNL a alocat pentru investiţii cea mai mare sumă din ultimul deceniu: 13,1 miliarde de lei. Guvernarea PNL nu a tăiat bugetele investiţiilor. La prima rectificare bugetară din acest an, Guvernul PNL a alocat suplimentar un miliard de lei pentru investiţiile locale. Mai mult,  Ministerul Transporturilor va avea o sumă record alocată investiţiilor la următoarea rectificare bugetară, specială pentru şantierele în autostrăzi, drumuri expres, spitale regionale: „Am venit cu planul relansării economiei format pe baze solide pentru că noi, liberalii, am avut două obiective majore, anume siguranţa sanitară a cetăţenilor români şi păstrarea locurilor de muncă. Planul a fost gândit  pe un set de măsuri care se aplică pe termen scurt, având  scheme de finanţare pentru firme, dar şi de susţinere a veniturilor populaţiei ocupate în economie, precum şi măsuri pe termen mediu şi lung axate numai pe investiţii în infrastructura din sistemele importante: energetic, educaţie, sănătate, sport. Guvernul PNL îşi propune să depăşească faza de proiectare pe hârtie şi să treacă la construire, la investiţii, la reclădirea României pentru că numai aşa avem vom avea bunăstare şi prosperitate. Lucrul acesta se poate realiza doar prin investiţii, prin implementarea proiectelor şi prin creşterea productivităţii muncii”, a declarat deputatul Cristian Buican.

Despre autor

Alina Monea

Alina Monea

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

iulie 2020
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...