Creţeni, asociată cu comunele din jur pentru reţeaua de gaz

 Breaking News

Creţeni, asociată cu comunele din jur pentru reţeaua de gaz

Creţeni, asociată cu comunele din jur pentru reţeaua de gaz
iulie 07
18:22 2020

Comunele de pe Valea Pesceanei, respectiv Amărăşti, Pesceana, Glăvile, Creţeni, Suteşti şi Mitrofani s-au reunit într-o asociaţie de dezvoltare intercomunitară pentru înfiinţarea reţelei de gaze naturale din zonă. Primarul din Creţeni, Ion Spîrleanu spune că în această perioadă s-a întâlnit cu primarii înscrişi în acest ADI pentru a întocmi documentaţia pentru atragerea de fonduri europene sau guvernamentale pentru introducerea sistemului de gaze în aceste localităţi. Fiind o lucrare grea, va necesita mai mult timp pentru că vor trebui îndeplinite mai multe condiţii. Cereri din partea cetăţenilor sunt destule, tocmai de aceea se doreşte urgentarea proiectului: „În această perioadă am avut întâlnire cu primarii din zonă: Pesceana, Glăvile‚ Creţeni, Suteşti şi Mitrofani, în vederea întocmirii documentaţiei pentru atragerea fondurilor europene sau guvernamentale privind introducerea gazelor naturale în aceste localităţi. Am avut o întâlnire şi cu o firmă de consultanţă, şi urmează ca, în următoarele zile, să ne ocupăm de obţinerea documentaţiilor şi aprobarea în Consiliile Locale pentru implementarea studiilor de fezabilitate atât pentru fiecare localitate în parte, cât şi pe ansamblul asociaţiei. Din punctul meu de vedere este o lucrare foarte grea, care necesită foarte mult timp şi cu multe pretenţii din partea constructorilor, pentru că trebuie să îndeplinim mai multe condiţii. Locuitorii au nevoie şi de introducerea reţelelor de gaze naturale, dar în acelaşi timp o parte dintre ei nu au posibilităţi financiare să se racordeze la aceste reţele. Am avut discuţii cu firma de consultanţă şi urmează ca, împreună cu consiliile locale de la fiecare comună să discutăm şi să demarăm atât introducerea sistemului de gaze în localitate, dar şi la nivel de asociaţie, ţinând cont că încercăm să reducem cheltuielile”, precizează primarul localităţii Creţeni, Ion Spîrleanu.

Majoritatea comunelor s-au documentat şi au cerut avize de la firme de consultanţă în ceea ce priveşte aprobarea unui astfel de proiect.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

iulie 2020
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...