La Ocnele Mari s-au făcut numeroase investiții într-un singur mandat al primarului Mihai Pătru

 Breaking News

La Ocnele Mari s-au făcut numeroase investiții într-un singur mandat al primarului Mihai Pătru

La Ocnele Mari s-au făcut numeroase investiții într-un singur mandat al primarului Mihai Pătru
iulie 14
05:05 2020

Primarul oraşului Ocnele Mari, Mihai Pătru a declarat că în acest mandat a realizat câteva puncte de pe lista de promisiuni din campania electorală, însă ar fi vrut ca lucrurile să se miște într-un ritm mai bun, care să îi permită modernizarea oraşului. Culoarea politică, dar şi legislaţia stufoasă privind achiziţiile publice au făcut ca, într-o anumită măsură, lucrurile să se desfăşoare independent de voinţa sa: „Făcând un bilanţ al activităţii pot spune că am avut un mandat greu. Fac această afirmaţie fiindcă sunt liberal, iar culoarea mea politică a făcut ca, în tot acest timp, să nu primim niciodată bani de la Consiliul Judeţean. Tot ceea ce am reuşit să fac în oraş pe linie investiţională a fost cu bani din bugetul local, fonduri europene atrase şi bani de la Ministerul Dezvoltării. Astfel, am reușit să duc la bun sfârșit o serie de proiecte și voi demara altele noi. Prin urmare ne aflăm pe drumul cel bun, drum care ne conduce pe făgaşul unui oraş european, dar cu multă muncă și drumuri bătătorite. Avem proiecte, avem lucrări, avem planuri, iar toate aceste investiţii vor face din Ocnele Mari una dintre cele mai atractive şi frumoase stațiuni balneoclimaterice din țară”, a precizat primarul oraşului Ocnele Mari, Mihai Pătru.

Un grant european în valoare de 3,2 milioane de euro a intrat în linie dreaptă

Primarul Mihai Pătru a atras fonduri printr-un grant european în valoare de 3,2 milioane de euro, o investiţie care va schimba radical imaginea oraşului. Proiectul cuprinde construirea unui bloc de locuinţe sociale şi a unei grădiniţei cu program prelungit, Piticot Ocniţa, dar şi asfaltarea unui număr însemnat de străzi şi amenajarea trotuarelor de pe raza oraşului: „În această perioadă s-a desemnat constructorul pentru lucrările de construire a străzilor şi amenajarea trotuarelor şi parcărilor. Pentru construirea grădiniţei vom da startul lucrărilor în această perioadă, iar pentru partea de construire a blocului social cred că vom relua licitaţia, după ce constructorul care s-a înscris nu a îndeplinit cerinţele din caietul de sarcini. Este un proiect mare, a durat patru ani până la începerea lucrărilor şi doi ani şi jumătate execuţia. În 2017 s-a realizat documentaţia, în 2018 am depus proiectul, iar în 2019 s-a finanţat. Din martie 2019 şi până în prezent proiectul a parcurs etapele privind licitaţia în vederea desemnării entităţii câştigătoare şi nici până în prezent nu s-au finalizat”, spune primarul Mihai Pătru.

Cu bani atraşi de la Ministerul Dezvoltării, la Ocnele Mari s-au construit trei podeţe, un pod şi o punte pietonală.

 

Extinderea reţelei de gaze naturale în Ocnele Mari, o prioritate pentru primarul Mihai Pătru

Programul de extindere a reţelei de gaze în oraşul Ocnele Mari reprezintă o prioritate pe agenda de lucru a primarul Mihai Pătru. Administraţia locală a întocmit un proiect care vizează extinderea rețelei de distribuţie a gazelor naturale din Ocnele Mari: „După cum se ştie, Guvernul PNL se implică pentru finanţarea gazelor în localităţi, iar noi vom fi cu proiectul pe masă. Proiectul cuprinde înfiinţarea reţelei de gaze naturale pe o lungime de aproximativ 12 kilometri”, precizează primarul. Oraşul Ocnele Mari are reţea de gaze naturale până la punctul „La Baraj”. În această perioadă, administraţia locală a extins reţeaua de gaze pe strada Nicolae Bălcescu şi strada Valea Bradului. Primarul Mihai Pătru spune că extinderi de reţea se fac şi pe strada Pinilor şi strada Cărpiniş. „Avem autorizaţiile luate, iar anul acesta, până în toamnă, vom face lucrările. Valoarea acestor extinderi a fost de aproximativ 100 de mii de euro pentru aceste tronsoane, iar banii au fost alocaţi din bugetul local. Am reuşit, cu bani economisiţi, să facem aceste lucrări destul de importante. Însumate, extinderile ajung la lungimea de 4 kilometri”, spune primarul oraşului Ocnele Mari.   

Cu bani din bugetul local, primarul Pătru a reuşit inclusiv amenajarea centrului civic, datorită colectării într-un procent mult mai mare a taxelor şi impozitelor. Mihai Pătru le transmite cetăţenilor să aibă răbdare, pentru că, la final, când toate proiectele şi toate lucrările se vor finaliza, oraşul Ocnele Mari va arăta ca o așezare europeană. „Am adus terenurile de la ştrand în patrimoniul primăriei şi le-am concesionat Fac această precizare fiindcă, pentru aceste terenuri era din 2015 o hotărâre judecătorească, dar nu au fost în stare să le aducă în patrimoniul public. Noi am reuşit să facem acest lucru, iar banii încasaţi în urma concesionării au fost alocați pentru extinderea reţelei de gaze naturale”, mai spune Mihai Pătru.

Apă, canalizare, asfalt şi gaze naturale

S-a finalizat artera principală din reţeaua de canalizare. Primarul spune că, anul acesta, sistemul de canalizare va fi funcţional 100%. În urmă cu o lună s-au racordat primele case la canalizare pe acest tronson, până la Biserica Trăistari, iar din discuţiile pe care le-a avut cu inginerul responsabil de aceste lucrări, în câteva săptămâni se vor face și racordurile la reţeaua de canalizare până la punctul „Podul lui Radu”: „Eu cred că, anul acesta, sistemul de canalizare va fi funcţional 100%. Proiectul de apă şi canalizare este prins în proiectul judeţului, prin POIM, la care se lucrează de ani buni. Mai sunt zone în oraş care au nevoie de canalizare, dar nu le putem face până nu se finalizează aceste lucrări de canalizare. Mai întâi ele trebuie să fie funcţionale. În această perioadă, la sistemul de apă se va monta o pompă- hidrofor în punctul Andreiaş, pentru cetăţenii din zona Slătioare. Apă vor avea şi cei din zona Cocerneşti, aceasta fiind o lucrare cu bani alocaţi din bugetul local pe o lungime de 1,5 kilometri. După finalizarea acestui proiect, Ocnele Mari va avea apă în procent de 85%. Lucrăm după o strategie de dezvoltare, iar în zonele unde s-a asfaltat introducem apă, canalizare şi gaze naturale”, a punctat primarul. În prezent, pe artera principală a oraşului (DJ 650) se execută lucrări de introducere a reţelei de apă şi canalizare. Drumul este în administrarea primăriei. Prin urmare, după finalizarea lucrărilor de apă şi canalizare se vor moderniza trotuarele și podurile la fiecare proprietate, parcările laterale, şi se vor identifica fonduri pentru asfaltarea acestui drum.

Foto

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

iulie 2020
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...