La Olăneşti se lucrează la stabilizarea perimetrului străzii Epureşti

 Breaking News

La Olăneşti se lucrează la stabilizarea perimetrului străzii Epureşti

La Olăneşti se lucrează la stabilizarea perimetrului străzii Epureşti
iulie 18
05:20 2020

Cu bani alocaţi pentru situaţii de urgenţă, în zonă a avut loc o alunecare de teren şi necesita stabilizarea zonei cu lucrări de construire a unor ziduri de sprijin, rigole, drenuri pentru preluarea apei şi asigurarea unei siguranţe a drumului. Proiectul se execută cu bani alocaţi pentru situaţii de urgenţă şi a fost depus din anul 2016 pentru că, în zona respectivă a avut loc o alunecare de teren care punea în pericol casele din apropiere. O dată terminate lucrările, întreg perimetrul se va stabiliza: „Pentru stabilizarea zonei s-au executat stâlpi foraţi din beton, de asemenea se va face un zid de sprijin pentru consolidarea străzii Epureşti. În amonte avem, în cadrul acestui obiectiv, executarea unei rigle pentru preluarea apelor pluviale și un podeţ. Astfel, toate scurgerile vor fi dirijate de-a lungul străzii, din amonte în pârâul Epureşti şi de aici în pârâul Olăneşti. Sunt fonduri pe care le-am obţinut în 2016. În această zonă a avut loc o alunecare de teren. Practic a antrenat întreaga zonă, punând în pericol casele care se găsesc în aval. S-au executat mai multe lucrări de preluare a apei, drenaje, dar în cele din urmă am reuşit să executăm acest proiect pe domeniul public. Iniţial gândisem un proiect pe o zonă mai extinsă, ceea ce presupunea exproprierea de teren de la mai mulți proprietari din zonă. Erau 10 proprietari, unii dintre ei moştenitori ai autorilor, era o întreagă procedură. În cele din urmă, pentru a urgenta consolidarea străzii care este un pericol iminent de prăbuşire am demarat aceste lucrări şi avem convingerea că, odată finalizate, se va stabiliza întreg perimetrul, şi întreaga zonă” a declarat Sorin Vasilache, primarul oraşului Olăneşti. Întreg izlazul Epureşti s-a stabilizat după ce s-au executat drenuri colectoare și puţuri pentru captarea apei, tocmai  pentru a nu mai avea probleme în viitor cu alunecările de teren. Tot cu bani pentru situaţii de urgentă, 726 de mii de lei se va refacere canalul de colectare a apelor pluviale pe străzile Merilor și Molidului şi reparații ale platformei drumului pe străzile Cumpăna, Valea Cotii, Tisa şi Gurguiata.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

iulie 2020
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...