Noi investiţii pot demara la Mihăeşti

Guvernul a alocat comunei Mihăeşti, din fondul de rezervă bugetară și fondul de intervenție la dispoziția Guvernului suma de 858 de mii de lei pentru lucrări de punere în siguranță a platformei drumului de interes local ,,La Mecu” și pentru refacerea zonelor afectate în punctul „Băduț”, precum și pentru refacerea acostamentelor, șanțurilor și podețelor din satul Bârsești, adiacente drumului naţional 67.

În satul Buleta este în plină execuţie un nou dispensar modern, care întrunește toate condițiile de funcționare. Finanţarea a fost asigurată iar construcţia deja ridicată, dar în perioada stării de urgenţă lucrările au fost puţin întârziate. „Toate dispensarele din localitate erau nişte clădiri foarte vechi, de aceea am făcut acest proiect mare, cu o locație care a avea toate dotările şi echipamentele necesare. Proiectul va fi finalizat în 2021, a fost o perioadă scurtă de prelungire pe timpul stării de urgenţă. Dispensarul la care se lucrează în prezent va fi un adevărat centru medical care va oferi atât medicilor, cât şi pacienţilor condiţii la standarde europene. Dispensarul va fi dotat cu aparatură medicală de ultimă generaţie. Clădirea va avea un regim de înălţime P+1, iar suprafaţa construcţiei va fi de 600 de metri pătraţi, aici urmând să fie amenajate cabinete medicale pentru medicii de familie, camere de tratament şi cabinete stomatologice”, spune primarul. Noul dispensar medical va fi realizat la cele mai înalte standarde de calitate, cu spaţii de depozitare, sterilizare, zone de triere şi recoltare. Investiţia face parte din programul privind îmbunătăţirea serviciilor medicale, cu impact asupra stării de sănătate a populaţiei. Tot cu bani guvernamentali, la Mihăeşti s-a finalizat asfaltarea drumurilor comunale în satele Mihăeşti şi Arsanca, pe o lungime de 3 kilometri.

În comuna Mihăești continuă extinderea rețelei de gaz aproape în toate satele

S-a aprobat proiectul care cuprinde 30 de străzi pe și va fi extinsă rețeaua de gaz. Pe strada Stănică lucrările au început deja, după care vor urma și celelalte străzi. Până la sfârșitul anului, primarul Constantin Bărzăgeanu speră să se facă recepțiile la aceste lucrări, iar oamenii să se poată bucura de rețeaua de gaz. Investiţia se derulează cu bani din bugetul local, în suma de 40 de miliarde de lei, pentru extinderea reţelei de gaz din localitate.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *