Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei a decis: „Spitalul de la Bălceşti se va redeschide”

 Breaking News

Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei a decis: „Spitalul de la Bălceşti se va redeschide”

Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei a decis: „Spitalul de la Bălceşti se va redeschide”
iulie 19
16:59 2020

Acţiunea de redeschidere a spitalului a intrat în linie dreaptă. Proiectului de act normativ aflat pe site-ul Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei privind decizia de reînfiinţare a spitalului este supus timp de 10 zile dezbaterii publice.
Potrivit notei de fundamentare a Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, prin Hotărârea nr. 24/06.04.2020, Consiliul Local Bălceşti şi-a exprimat acordul pentru înfiinţarea unităţii medicale „Spitalul Orăşenesc Bălceşti” în clădirile aferente fostei unităţi spitaliceşti situate în oraşul Bălceşti.
Pentru funcţionarea noului spital care urmează să îşi desfăşoare activitatea în aceeaşi locaţie cu fostul Cămin pentru Persoane Vârstnice, desfiinţat între timp, autoritatea locală şi-a propus să reabiliteze, să modernizeze, să extindă şi să doteze spaţiile respective conform standardelor în vigoare prevăzute în legislaţia de specialitate privind înfiinţarea şi funcţionarea spitalelor printr-un proiect DALI depus la Compania Naţională de Investiţii. Proiectul beneficiază de finanţare din bugetul local, precum şi din din fondurile depuse la CNI şi alocate de Consiliul Judeţean Vâlcea, ca urmare a Acordului de parteneriat pentru implementarea investiţiei „Reabilitarea, modernizarea, extinderea şi dotarea Spitalului Orăşenesc Bălceşti”.

„Înfiinţarea acestui spital însemnă respectarea drepturilor la sănătate ale cetăţenilor, şi acest lucru ni se datorează, fiindcă timp de patru ani am făcut toate diligenţele posibile, perseverând în ceea ce priveşte redeschiderea spitalului. Unul dintre punctele pe care le-am avut trecute în pliantele de campanie a fost acest spital. În acest sens se fac paşi importanţi, şi sunt convins că se va redeschide unitatea”, ne-a declarat primarul Constantin Aleca.

În temeiul art. 7 din Legea nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, republicată, Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei Publice aduce la cunoştinţa publicului textul următorului proiect de act normativ, publicat în data de 08.07.2020, privind Hotărârea Guvernului de înfiinţare a Spitalului Orăşenesc Bălceşti. Astfel, spitalul propus a se înfiinţa în oraşul Bălceşti, conform OMS nr.1408/2010 privind aprobarea criteriilor de clasificarea a spitalelor în funcţie de competenţă, se încadrează în categoria IV- nivel de competenţă.

„Spitalul de aici, din Bălceşti a fost înfiinţat iniţial în anul 1897, fiind la acea vreme unul dintre primele spitale rurale din România. S-a desfiinţat în anul 2011 pe nedrept, considerăm noi, fiindcă deservea peste 55.000 de oameni din localitate şi din alte 14 comune arondate. Toţi aceşti oameni din sudul judeţului aşteaptă să fie trataţi la ei acasă. Este un drept al acestor cetăţeni şi trebuie să-l respectăm, fiindcă se poate rezolva această problemă. Prin urmare, se vor aloca bani pentru redeschiderea spitalului prin Compania Naţională de Investiţii. Proiectul de redeschidere a spitalul este trecut la lucrări de primă urgenţă. În prezent clădirea nu corespunde din punctul de vedere al funcţionării, dar, prin acest proiect, se vor lua măsuri de modernizare, reabilitare, extindere şi dotare. În proiect va intra şi recompartimentarea camerelor. Redeschiderea spitalului este, cu siguranţă, cel mai important eveniment atât pentru oraş cât şi pentru întreaga zonă, iar acest lucru se va întâmpla, se fac paşi importanţi în acest sens”, a precizat primarul Constantin Aleca.

Spitalul din Bălceşti a fost închis la 1 aprilie 2011, după 100 de ani de funcţionare, la ordinul ministrului şi al Guvernului Boc, dovedind de la început că indicii de sănătate în toată zona de sud a judeţului Vâlcea se deteriorau dramatic, pe fondul sărăciei şi al lipsei cadrelor medicale de specialitate. Dintr-un simplu ordin s-a închis povestea unui spital cu tradiţie al oamenilor săraci şi al bătrânilor care au mai rămas în zonă şi care nu au posibilitatea de a se deplasa la Drăgăşani sau la Vâlcea, la o distanţă de peste 60 de kilometri. Nimic şi nimeni nu a reuşit să-i convingă în acea perioadă pe guvernanţi, a fost o luptă fără sorţi de izbândă.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

iulie 2020
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...