Gheorghe Dumbravă, primarul care intră pe o ușă cu speranțe și iese pe alta cu succes

 Breaking News

Gheorghe Dumbravă, primarul care intră pe o ușă cu speranțe și iese pe alta cu succes

Gheorghe Dumbravă, primarul care intră pe o ușă cu speranțe și iese pe alta cu succes
iulie 21
08:56 2020

După mandatele primarului Dumbravă, comuna Stoeneşti a căpătat o altă înfăţişare, intrând în rândul localităţilor de nivel european. S-au asfaltat numeroase drumuri locale, s-au reabilitat şi dotat toate cele cinci cămine culturale, au fost modernizate şcolile şi dispensarele, s-a construit din temelii o grădiniţă, a fost introdus sistemul de apa şi canalizare în toate cele 13 sate, s-au ridicat noi poduri, s-au modernizat sediile instituţiilor locale din centrul comunei şi a fost amenajat un centru civic elegant. Într-un cuvânt, Stoeneştiul beneficiază astăzi de o infrastructură bine pusă la punct şi are proiecte în valoare de peste 8 milioane de euro în derulare, finanţate din fonduri europene şi guvernamentale. Este un bilanţ de succes pentru primarul Gheorghe Dumbravă, fiind o perioadă pozitivă, a investiţiilor şi întocmirii de noi proiecte. Nu este o noutate pentru nimeni faptul că primarul comunei Stoeneşti este iubit de consătenii săi, fiind ales în funcţie pentru prima oară în anul 2012 şi reconfirmat cu 94% dintre voturile cetăţenilor în 2016, cu cel mai bun procent din ţară. Gheorghe Dumbravă a reuşit, în cele două mandate să alinieze Stoeneştiul cu localităţile dezvoltate ale judeţului Vâlcea, comuna fiind una dintre localităţile care a explodat, pur şi simplu, în ultimii ani:

„În 2012 nu aveam în localitate nimic, nu era o lopată de asfalt pe drumurile comunale. Astăzi sunt mândru pentru că, la finele anului 2020 închidem capitolul apă şi canalizare în toată localitatea şi putem gândi şi alte proiecte. Le urez succes tuturor contracandidaţilor de pe acum, dar, după părerea mea, în mod sigur voi câştiga şi acest mandat, detaşat. Anul trecut, administraţia locală din Stoeneşti a fost clasată pe primul loc în judeţ privind absorbţia fondurilor europene şi lucrările atrase. Prin urmare, în monumentul de faţă avem o lucrare de 2,5 milioane de euro pentru înfiinţarea sistemului de apă şi canalizare în satul Cacova şi construirea sursei noastră de apă. Pentru această lucrare avem nevoie de o cofinanţare de 1250 de mii de lei, pentru care am făcut o adresă la Guvernul Românie. Am finalizat grădiniţa din satul Dobriceni cu fonduri europene în valoare de 500.000 de euro, cu bani europeni s-au asfaltat inclusiv drumurile comunale. Am atras aproape 8 milioane de euro pentru investiţii în localitate, şi aşteptăm cu interes următorul exerciţiu financiar, 2021 – 2027, pentru că vrem să ne menţinem în fruntea celor care absorb fonduri europene”,susţine primarul Gheorghe Dumbravă.

Primăria Stoeneşti a primit de la Guvern bani pentru a remedia pagubele provocate de inundaţii

Comuna Stoeneşti, afectată de inundaţiile provocate de ploile torenţiale a primit bani de la Guvern pentru remedierea tuturor pagubelor provocate de ape. Potrivit evaluărilor, au fost alocate fonduri în sumă de 1.266 de mii de lei pentru refacerea lucrărilor de punere în siguranţă a drumului comunal 156, Bârlogu-Băile Govora: „Pe acest drum au avut alunecări de teren şi în mod normal trebuie refăcut. Am făcut un deviz pe care l-am înaintat la Prefectură, în urma căruia, la faţa locului a venit comisia pentru constatare. Sincer, nu mă aşteptam să primim aceşti bani, conştient fiind de situaţia prin care trece întreaga ţară. Săptămânal creşte numărul de cazuri noi de coronavirus, iar spitalele din Bucureşti şi din alte trei judeţe nu mai au locuri, din cauza faptului că numărul internărilor a crescut. Prin urmare, eu am rămas impresionat, pentru că Guvernul a găsit resurse, iar noi am putut remedia această situaţie”, a precizat primarul localităţii Stoeneşti, Gheorghe Dumbravă.

Gheorghe Dumbravă: „În câţiva ani, localitatea Stoeneşti va avea un cuvânt de spus pe harta turistică a judeţului”

În subsolul satului Dobriceni, cel mai mare sat al comunei Stoeneşti „zac” neexploatate izvoarele unor ape minerale sulfuroase. Mai mult decât atât, în adâncime, satul Stoeneşti adăposteşte rezerve de sare, asemenea celor de la Ocnele Mari. Primarul localităţii Stoeneşti este conştient de bogăţiile localităţii pe care o administrează şi spune că potenţialul turistic va fi valorificat în momentul în care se va finaliza infrastructura, începând cu anul 2021. Astfel, în doar câţiva ani, localitatea Stoeneşti se va alătura staţiunilor balneoclimaterice din judeţul Vâlcea – Călimăneşti, Ocnele Mari sau Olăneşti:

„Suntem administraţia locală clasată pe primul loc în judeţ în privinţa absorbţiei fondurilor europene şi a lucrărilor. Este o realizare, zic eu, pentru care şi oamenii, pe data de 27 septembrie, mă vor răsplăti la vot pe măsură, cred eu. Pe viitor mai este de lucru, fiindcă am un plan foarte serios pentru valorificarea apelor minerale pe care le avem în localitate, dar şi a traseelor turistice spre mănăstirile din jur. Trebuie să punem în valoare altfel localitatea, iar, în câţiva ani, localitatea Stoeneşti ar trebui să aibă un cuvânt de spus pe harta turistică a judeţului”, spune primarul. În această campanie sloganul meu va fi „Continuăm împreună”, iar acest lucru este decizia cetăţenilor. Ca de fiecare dată în această campanie o să merg din casă în casă, fiindcă vreau să îi rog pe cetăţeni să îmi aloce o oră din timpul dumnealor, în sensul de a merge la Căminul Cultural pe data de 27 septembrie să îşi exprime votul, restul, patru ani alerg eu. Scopul pentru care am fost trimis la primărie s-a realizat, şi s-a realizat bine. Chiar dacă în tot acest timp nu mai ştiu ce este prin curtea casei mele, ştiu în schimb tot ce este în primăria asta, începând de la cele mai mici detalii”, afirmă primarul localităţii Stoeneşti.

Implementarea proiectului de gaze naturale, tot mai aproape la Stoeneşti

Cei 3.400 de locuitori din Stoeneşti sunt mulţumiţi de treaba pe care primarul lor o face pentru ei. Modernizarea comunei cuprinde şi introducerea reţelei de gaz, atât de necesară localnicilor. Primarul speră ca, în toamna acestui an, să poată fi demarate lucrările pentru că sunt tot mai multe cereri de la localnici. În acest sens, Gheorghe Dumbravă a avut zilele trecute o întâlnire cu primarii localităţilor Costeşti şi Bărbăteşti în ceea ce priveşte implementarea proiectului de gaze naturale. Administraţiile locale doresc să întocmească un proiect comun pentru introducerea gazelor naturale. „Împreună cu primarul din comuna Bărbăteşti, Constantin Banacu şi Toma Peştereanu, primarul localităţii Costeşti, am înfiinţat o asociaţie de dezvoltare intracomunitară, pentru că am înţeles că sunt prioritare aceste asociaţii. După această întâlnire urmează să emitem şi hotărâre în Consiliul Local în acest sens. În localitatea Stoeneşti se va înfiinţa reţeaua de gaze pe o lungime de 42,5 kilometri. Avem peste 1400 de semnături din partea cetăţenilor pentru introducerea reţelei. Toate trei localităţile avem avizele luate pentru a ne branşa la conducta de gaze din localitatea Păuşeşti Măglaşi şi sper ca, din toamnă, să înceapă şi aceste proiecte vitale pentru noi din toate punctele de vedere. Văd acest proiect realizabil fiindcă la întâlnirea primarilor cu ministrul fondurilor europene am fost asiguraţi că această lucrare se va executa, fiind prioritară pentru Guvernul României, dar şi pentru Uniunea Europeană. Am înţeles că anul acesta vor fi alocaţi 200 de milioane de euro pentru acest capitol, ceea ce înseamnă că, la nivel de localităţi va începe, sigur pe sectoare mici, dar important este că va începe în toate localităţile înfiinţarea reţelelor de gaze naturale”, a precizat primarul Gheorghe Dumbravă.

Fiind o lucrare grea, vor trebui îndeplinite mai multe condiţii. Cereri din partea cetăţenilor sunt destule, tocmai de aceea se doreşte urgentarea proiectului. Primarii celor trei comune s-au documentat şi au cerut avize de la firmele de consultanţă în ceea ce priveşte aprobarea unui astfel de proiect.

Gheorghe Dumbravă, primarul care a reuşit să aducă Stoeneştiul la stadiul de comună de nivel european

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

iulie 2020
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...