A fost semnat contractul de finanţare pentru Casa de Cultură „Florin Zamfirescu” şi pentru alte patru obiective

 Breaking News

A fost semnat contractul de finanţare pentru Casa de Cultură „Florin Zamfirescu” şi pentru alte patru obiective

A fost semnat contractul de finanţare pentru Casa de Cultură „Florin Zamfirescu” şi pentru alte patru obiective
iulie 22
09:15 2020

La data de 17 iulie 2020, prin procedură electronică, primarul oraşului Călimăneşti, Florinel Constantinescu a semnat contractul de finanţare pentru Proiectul „Îmbunătăţirea calităţii vieţii populaţiei prin modernizarea Oraşului Călimăneşti”, în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020: „Proiectul este finanţat în cadrul Axei prioritare 1.3, investiţii în infrastructura urbană. În proiect sunt cuprinse patru cădiri importante ale oraşului Călimăneşti, propuse pentru reabilitare şi modernizare. Aici mă refer la: Şcoala cu clasele I-IV Jiblea Nouă, Centrul cultural şi recreativ Jiblea Nouă, Casa de Cultură „Florin Zamfirescu” şi Centrul multifuncţional Călimăneşti, aflat lângă Casa de Cultură. În cadrul proiectului se va amenaja inclusiv o bază sportivă de dimensiuni mici la Jibelea Nouă, dar se va realiza şi modernizarea prin asfaltare a străzilor pe o lungime de 7,2 kilometri. Este un proiect amplu, care are o valoare de 5 milioane de euro şi pentru care, după semnarea contractului de finanţare aşteptăm să facem următorii paşi în vederea demarării lucrărilor pentru toate obiectivele prinse în cadrul acestui proiect”, a precizat primarul oraşului-staţiune Călimăneşti, Florinel Constantinescu.

Străzile care vor fi reabilitate şi modernizate prin acest proiect integrat sunt: Pinilor, Magnoliei, Teilor, Brazilor, Centralei, Pieţei, Aleea Fagilor (Alee Calea lui Traian), Florilor, Neagoe Basarab, Taberei, Păcii, Alexandru Vlahuţă, Gen. Magheru, Depozitului, Ogrăzilor (N. Bălcescu), Zorilor, C-tin Dobrogeanu Gherea, Aleea Zambilelor , Al. Odobescu, La Bisericeşti, Aleea Salciei (Alee Calea lui Traian). De asemenea, se vor realiza parcări în suprafaţă de 1235 de metri pătraţi. Termenul de execuţie al lucrărilor este până în 2023

„Termenul de finalizare nu este atât de mare pe cât ne-am fi dorit, deşi noi am depus proiectul de acum trei ani. Din păcate, atât de mult durează evaluarea unui proiect, sunt demersuri pe care trebuie să le respectăm. Eu le-aş spune „hăţiş administrativ”, pe care trebuie să-l respectăm”, a precizat primarul oraşului Călimăneşti, Florinel Constantinescu.

De altfel, în programul de guvernare propus de Guvernul Orban, una dintre măsuri prevede: „creşterea şi accelerarea absorbţiei fondurilor europene prin urgentarea procedurilor pentru realizarea proiectelor majore de investiţii în infrastructură, sănătate şi educaţie”. Rămâne de văzut când se vor aplica aceste măsuri, pentru că accesarea proiectelor europene durează ani buni, este nevoie de zeci de avize, trec prin ministere şi se opresc prin mâinile a sute de funcţionari publici. Finanţarea se obţine greu, dar primarii nu se mai plâng, ştiu destul de bine că de la prima etapă şi până la ultima, respectând toate termenele şi fără alte complicaţii pe traseu, pot trece între 2 şi 4 ani până la implementarea efectivă a unui astfel de proiect. �� �

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

iulie 2020
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...