La Drăgoeşti a fost îndeplinit programul electoral al lui Gheorghe Melente

 Breaking News
  • No posts were found

La Drăgoeşti a fost îndeplinit programul electoral al lui Gheorghe Melente

La Drăgoeşti a fost îndeplinit programul electoral al lui Gheorghe Melente
iulie 27
11:08 2020

Gheorghe Melente a reuşit să bifeze din programul electoral cu care s-a prezentat în faţa alegătorilor mai multe investiţii absolut necesare pentru localnici. Şi după cel de-al doilea mandat, aşa cum este tradiţia, primarul le va oferi localnicilor o broşură care conţine realizările şi proiectele, dar şi planurile sale pentru viitor, însoţite de imagini doveditoare. Melente spune că inclusiv acest mandat a fost aşa cum şi l-a dorit, fiind tot timpul în plină acţiune. Cu o experienţă de peste 12 ani în administraţia locală, Gheorghe Melente şi-a bifat promisiunile. A intrat în primărie ca viceprimar, un mandat care l-a pus în temă cu administraţia publică locală atât cât să-l pregătească pentru următoarele mandate de primar. Consideră că, pentru a fi un primar bun trebuie să treci prin mai multe etape, să fii mai întâi consilier local, apoi viceprimar şi abia la final primar.

Gheorghe Melente: „Am ajuns să cunosc şi cele mai mici detalii ale proiectelor”

„La fiecare început de mandat am făcut numite promisiuni pe care le-am realizat şi le-am pus într-un pliant şi, sincer, nu sunt puţine. La Drăgoeşti realitatea bate vorba, faptele se văd, este o localitate care în ultimii ani a evoluat simţitor, care poate concura cu localităţi din mediul rural, unde infrastructura rutieră este realizată în procent de 100%. Sunt atât de implicat în problemele localităţii încât am ajuns să cunosc şi cele mai mărunte detalii. Am reuşit să modernizez drumuri pe care eu mă duceam în copilărie cu vacile prin noroi, iar acum se poate urca cu maşina până în vârful dealului. Acest lucru pentru mine este o satisfacţie, sunt fapte care rămân în urma mea şi acest lucru este cea mai mare mândrie. În afară de asfaltări, care s-au făcut în 2018 – 2019, când s-au asfaltat 47 de drumuri de interes local, s-au amenajat kilometri întregi rigole betonate şi s-au construit peste 25 sau 30 de podeţe. Mai mult, în localitate există iluminat public de invidiat, cu leduri economice, ceea ce este un lucru foarte bun. Prin munca întregii echipe nu a fost ratat nici un proiect pe care se putea plia această localitate, fie că a fost vorba despre programe europene sau guvernamentale. Cu bani guvernamentali s-au asfaltat 12 kilometri de drumuri comunale, din bugetul local a fost reabilitat dispensarul, s-a amenajat zona centrală şi s-au construit zone de agrement pentru micuţii noştri. Şcoala din centrul localităţii poate concura cu cele din mediul urban, este o şcoală autorizată. În localitate s-a construit un afterscholl care şi-a găsit utilitatea în acest mandat, unde peste 35 de copii pot lua zilnic o masă caldă. Cu bani europeni s-a construit de asemenea un teren de sport. Tot ce s-a putut pe linia investiţiilor s-a realizat. Problema este atragerea investitorilor, pentru că trebuie să sprijinim şi astfel localitatea. Atragerea investitorilor este noua prioritate a mea pentru următorul mandat. Nu ascund faptul că mai sunt multe lucruri de făcut, fiindcă te iau lucrurile din urmă, şi obiectivele locale trebuie întreţinute”, a precizat primarul liberal al localităţii Drăgoeşti, Gheorghe Melente.

Comunitatea de la Drăgoeşti beneficiază astăzi de utilităţi la care în urmă cu câţiva ani oamenii puteau doar să viseze, iar această evoluţie s-a datorat faptului că la primărie este o echipă de oameni muncitori, coordonaţi de primar, şi care colaborează pentru realizarea proiectelor.

Autoritatea locală din Drăgoeşti are în plan dezvoltarea domeniului piscicol

La Drăgoeşti se află în derulare un proiect amplu, privind amenajarea unei pieţe, având în vedere că în ultimii ani s-au construi mai multe iazuri de peşte pentru agrement. În acest sens, primăria vrea să pună accent şi pe domeniul piscicol. Astfel, pescarii vor putea să comercializeze peştele prins, însă piaţa va cuprinde şi produse tradiţionale zonei, începând de la carne şi produse din carne, lactate, fructe şi legume: „Cu această investiţie suntem în stadiul de proiectare. Sperăm ca, în maxim 20 de zile să primim proiectul tehnic. Documentaţia pentru autorizaţia de construcţie este gata, săptămâna viitoare cred că o vom emite. După ce vom avea proiectul tehnic, scoatem la licitaţie lucrarea. Banii îi avem în cont, voinţă să fie, să găsim un constructor bun. Prin urmare, în toamna acestui an vor începe lucrările de construire a pieţei. În ultimii ani s-au construit iazuri de peşte pe teritoriul comunei, astfel că înfiinţarea unei pieţe de peşte va fi mai mult decât necesară pentru locuitorii comunei”, a precizat primarul. 

Fondurile necesare amenajării pieţei agroalimentare au fost atrase prin Asociaţia Grup Local pentru Pescărie Durabilă, din bani europeni, Valoarea proiectului este de 230 de mii de euro, iar termenul de execuţie va fi de aproximativ 9 luni.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

iulie 2020
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...