Alexandru Dediu, un primar care a semănat încredere trei mandate

 Breaking News
  • No posts were found

Alexandru Dediu, un primar care a semănat încredere trei mandate

Alexandru Dediu, un primar care a semănat încredere trei mandate
iulie 30
07:03 2020

În ultimii ani, în comuna Păuşeşti Măglaşi s-a lucrat intens, astfel că o serie de proiecte de investiţii au schimbat faţa comunei condusă din 2008 de primarul Alexandru Dediu.

S-au pus bazele pentru dezvoltarea infrastructurii şi pentru utilităţi, care ajung la poarta fiecărui cetăţean, dar s-au dezvoltat şi alte sectoare extrem de importante. S-au asfaltat drumurile, a fost introdus sistemul de apă, s-au modernizat şcolile, s-au construit din temelii grădiniţe, s-a introdus reţeaua de gaze, iar în urma unui grant european, la Păuşeşti Măglaşi se construieşte cel mai modern „Centru de zi şi unitate de îngrijire la domiciliu” din judeţ pentru persoanele vârstnice. Dezvoltarea comunităţii locale este îndreptată spre modernizare , iar aceasta s-a realizat într-o mare parte şi prin proiecte cu finanţări europene atrase. În opinia primarului, banii europeni au fost şi sunt principalul motor de dezvoltare, mai ales în condiţiile în care resursele bugetare aflate la dispoziţia primăriei sunt insuficiente pentru proiecte mari: „Banii europeni au fost şi sunt un colac de salvare pentru România, pentru că, în aceşti ani, trebuie să recunoaştem, satele s-au dezvoltat. La Păuşeşti Măglaşi, majoritatea investiţiilor mari au fost realizate cu bani europeni: canalizare, apă, şcoli, grădiniţe, şi asta pentru că banii din bugetul local nu permit investiţii mari. Prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală – Măsura 322- s-au atras 2,5 milioane de euro pentru înfiinţarea reţelei de apă şi canalizare. Apoi s-a construit centrul de informare turistică. Păuşeştiul are acum o grădiniţă construită cu fonduri prin Banca Mondială, iar Şcoala cu clasele I-VIII din centrul comunei a fost reabilitată printr-un proiect având finanţare prin POR”, a precizat primarul liberal al localităţii Păuşeşti Măglaşi, Alexandru Dediu.

Sală de sport ultramodernă

Infrastructura educaţională din Păuşeşti Măglaşi este modernizată pas cu pas. Localitatea beneficiază de mai multe proiecte de investiţii, de la reabilitări de şcoli la dotări şi înfiinţări de grădiniţe. Pentru următorea perioadă, în localitatea se va construi cea mai modernă sală de sport. Investiţia se realizează cu fondurile Companiei Naţionale de Investiţii: „Proiectul se va construi în curtea şcolii din centrul localităţii şi sunt încântat că am reuşit să punem la punct un nou proiect pentru copiii noştri. Construcţia acestei săli de sport moderne va fi un etalon pentru întreaga zonă. Mai sunt multe lucruri de făcut în localitate, dar, din cauza acestei crize pe fondul pandemiei nu sunt bani, iar eu nu dau vina pe nici un Guvern, trebuie să înţelegem că va fi şi mai greu. Avem probleme cu plata însoţitorilor persoanelor cu handicap, aproximativ 80 de persoane. Pe lângă aceste cheltuieli trebuie să mai asfaltăm câteva drumuri şi să betonăm câteva şanţuri”, a precizat primarul Alexandru Dediu.

Vor fi refăcute toate drumurile comunale afectate de ploi

Localitatea Păuşeşti Măglaşi a primit de la Guvern 358 de mii de lei din Fondul de intervenţie pentru lucrări de refacere a platformei drumurilor de interes local din satul Pietrari, străzile Trandafirilor, Lacul Negru şi Dealul Viei. În satul Coasta se va reface platforma drumurilor de interes local pentru străzile Lacul Popii, Coasta Mare şi Măndoiu, iar în satele Ulmeţel şi Păuşeşti Măglaşi se vor reface străzile Dealul Pleşii, Merilor, Rapsodiei, Vladului şi Primăverii. Din bugetul pentru acest an s-au alocat fonduri şi pentru asfaltarea a patru uliţe, fiecare având aproximativ 300 de metri, asfaltarea curţii dispensarului medical şi amenajarea unei parcări atât la dispensar, cât şi la şcoala din localitate. Pentru toate străzile se face cadastrarea şi cartea funciară. În satul Valea Cheii se construieşte şi un pod peste pârăul Cheia, aceasta fiind o doleanţă a cetăţenilor din această zonă. De asemenea, se realizează o punte pietonală care asigură traversarea în satul Văii de Brădet pentru patru gospodării, iar pentru extinderea şi modernizare iluminatului public se vor mai cumpăra anul acesta 150 de lămpi economice.

Alexandru Dediu: „Virusul a adus o stare de nelinişte în rândul comunităţii”

Chiar dacă ţara trece prin vremuri tulburi din cauza pandemiei de coronavirus, la Păuşeşti Măglaşi se lucrează. Oamenii respectă cu stricteţe măsurile, sunt destul de receptivi la ce trebuie să facă, păstrează distanţa socială, iar când ies la magazine poartă măşti şi mănuşi. România se află în a cincia săptămână consecutivă de creştere a numărului de cazuri noi de coronavirus, iar acest lucru a adus o stare de nelinişte în rândul comunităţii. În judeţ sunt afectate unele administraţii locale, dar primarul spune că la Păuşeşti Măglaşi, până în prezent, nu s-a înregistrat nici un caz de infectare: „Până în acest moment nu am avut probleme deosebite. Şi din localitatea Păuşeşti Măglaşi sunt cetăţeni care lucrează în străinătate, mulţi dintre ei s-au întors acasă, dar nu a fost deocamdată nimeni depistat cu acest virus care a pus stăpânire şi pe România şi a adus o stare de nelinişte în rândul comunităţii noastre. Am încercat să evităm aglomeraţiile şi evenimentele în localitate. Pe data de 15 august este sărbătoare şi în fiecare an în localitate era târg, dar cu această ocazie îi anunţ pe cei care veneau cu marfă şi pe locuitorii comunei că nici acest târg nu se va ţine. Trebuie toţi să înţelegem că nu este de joacă, situaţia este la nivel global, această pandemie a afectat planeta în această perioadă. Se face apel la populaţie să respecte măsurile impuse de autorităţi, iar legat de activităţile administraţiei încercăm să le continuăm, fiindcă orice lucru care se opreşte este mai greu de repornit”, a precizat primarul localităţii Păuşeşti Măglaşi, Alexandru Dediu.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

iulie 2020
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...