Investiţii trainice în comuna Costeşti

 Breaking News
  • No posts were found

Investiţii trainice în comuna Costeşti

Investiţii trainice în comuna Costeşti
iulie 30
06:31 2020

La Costeşti nu au fost probleme în această perioadă din cauza ploilor torenţiale, deoarece în localitate s-au asfaltat drumurile comunale, s-au construit apărări de maluri, s-au amenajat rigolele şi s-a regularizat pârâul Bistriţa pe toată lungimea sa. Autorităţile locale din Costeşti demonstrează astfel că nu au pierdut timpul şi au bifat investiţie după investiţie în favoarea cetăţenilor comunei. Toma Peştereanu afirmă că există un drum afectat de ploi, pentru care vor începe lucrările de consolidare în această perioadă: „Chiar dacă a plouat în această perioadă noi nu am avut probleme, pentru că toate lucrările de asfaltare în localitate sunt realizate cu apărări de maluri, la care se adaugă şi regularizarea pârâului Bistriţa, plus amenajarea rigolelor. În sat există într-adevăr o problemă veche, pentru care s-a întocmit un proiect deja depus la Compania Naţională de Investiţii. Investiţia se află în faza de desemnare a constructorului pe SEAP, dar acest lucru depinde doar de Compania Naţională de Investiţii, pentru că le-am predat inclusiv amplasamentul. Proiectul prevede reabilitarea drumului de interes local Dealul Costeştilor şi este depus la CNI din 2018, iar valoarea proiectului este de 500 de mii de lei. Prin urmare, noi nu am avut probleme din cauza ploilor pentru că am reuşit să facem lucrări trainice în localitate şi sunt mândru de asta”, afirmă primarul.

Primăria nu are bani pentru plata persoanelor cu handicap

Toma Peştereanu subliniază faptul că primăria nu are suficienţi bani pentru a plăti indemnizaţiile persoanelor cu handicap şi salariile asistenţilor personali. Acesta susţine că banii alocaţi prin legea bugetului de stat, în cuantum de 50% din suma necesară acestor cheltuieli au ajuns într-o mică măsură în conturile primăriei, iar bugetul local nu poate susţine o astfel de cheltuială. „Nu numai eu mă plâng de această situaţie, sunt mai multe primării în judeţ care afirmă că nu au bani. De două luni nu am plătit aceste persoane. Noi, administraţiile locale aşteptăm, fiindcă ni se spunea că se va face o rectificare de buget special pentru acoperirea acestui capitol. Nu a apărut absolut nimic în acest sens. Prin urmare, trebuie să înţeleagă toată lumea că nu sunt bani, indiferent de demersurile liberalilor. Mai mult, eu cred că această povară ar trebui luată de pe umerii primăriilor, fiindcă noi facem anchete sociale doar ca să fie. Consider că această cheltuială trebuie preluată de statul român, sunt oameni cu grad de handicap care au nevoie de aceşti bani, oameni amărâţi, dar nimeni nu îi aude. Lăsându-i pe umerii primăriilor, statul se degrevează într-un fel de aceste atribuţii. Presiunea este în schimb foarte mare pe primării, şi nu ştiu cum vom plăti atâtea servicii, fiindcă vrem si noi să introducem gazele, să accesăm proiecte, să dezvoltăm localitatea, ceea ce înseamnă bani, vrem să atragem fonduri în comună”, a precizat Toma Peştereanu, primarul localităţii Costeşti. Cheltuielile prin care statul ar trebui să le asigure indemnizaţiile lunare şi salariile asistenţilor personali sunt în sarcina autorităţilor locale. Însă, în fiecare an, apare aceeaşi problemă: primăriile rămân fără bani, pentru că Guvernul nu virează primăriilor cota din sumele necesare. Deseori, este vorba despre familii sărace, pentru care aceşti bani reprezintă singura sursă de venit.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

iulie 2020
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...