Aurora Măgura îndeamnă contracandidaţii la fairplay în timpul campaniei electorale

În curând începe campania electorală, iar primarul comunei Popeşti, Aurora Măgura, transmite că vrea linişte în această competiţie. Afirmă că, în esenţă, democraţia presupune în primul rând alegerea liberă a celor care urmează să reprezinte cetăţenii în administraţiile locale, iar aceşti oameni trebuie în primul rând să apere şi să promoveze cu adevărat interesele comunităţii. Pentru următorul mandat primăriţa comunei Popeşti are în plan să înceapă noi proiecte de dezvoltare a localităţii cu finanţare europeană şi cu sprijinirea lucrurilor bune care s-au făcut şi se fac la Popeşti. În acelaşi context, Aurora Măgura cere contracandidaţilor să facă o campanie curată, bazată pe respect reciproc şi pe realizări, să fie fairplay şi să nu recurgă la „împroşcarea cu noroi”. Primarul Aurora Măgura a ţinut să adreseze un apel de responsabilizare electorală contracandidaţilor, precizând că fiecare dintre aceştia ar trebui să prezinte în faţa electoratului o ofertă convingătoare, din care să facă parte un portofoliu de proiecte pe care intenţionează să şi le asume: „Mi-aş dori să fie o campanie frumoasă din toate punctele de vedere. Fac această precizare fiindcă am mai trecut printr-o astfel de experienţă, campania trecută a fost una cu atacuri care nu au dus la nimic bun. Îmi doresc fairplay în această competiţie,  respect unii faţă de alţii, axându-ne fiecare nu pe atacuri, ci pe realizările pe care le avem sau pe care le vom face, singurele în măsură să valideze promisiunile şi, împreună cu ele, pe noi ca oameni. Consider că toată lumea poate să candideze, este un drept democratic, iar fiecare dintre candidaţi trebuie să spună ce vrea să facă pentru această localitate, fără să arunce cu noroi în celălalt candidat. Fac un apel către cetăţeni, spunându-le că trebuie să se prezinte la vot şi să aleagă pe cel mai bun dintre candidaţii care se vor înscrie pe listele electorale. Dreptul de a candida este un privilegiu al fiecăruia dintre noi, dar printr-o competiţie frumoasă”, a precizat primarul localităţii Popeşti, Aurora Măgura.

Fonduri europene pentru asfaltarea drumurilor comunale şi canalizare

În opinia şefei administraţiei locale din Popeşti, proiectele cu finanţare europeană sunt cele care pot aduce dezvoltarea reală a localităţii. Printre principalele proiecte cu finanţare europeană care vor fi puse în aplicare de administraţia locală Popeşti se numără asfaltarea drumurilor comunale, extinderea reţelei de canalizare şi înfiinţarea sistemului de gaze: „Pentru perioada următoare avem în plan asfaltarea drumurilor comunale pe o lungime de 21 de kilometri. Aceste drumuri nu au fost asfaltate până în prezent dintr-un motiv: în primul rând trebuie să terminăm de introdus sistemul de canalizare în toată localitatea. Proiectele pentru asfaltarea acestor drumuri sunt întocmite, le avem şi depuse pentru accesarea fondurilor europene. Prin aceste proiecte se vor asfalta drumurile comunale pe o lungime de 5 kilometri în satele Popeşti şi Urşi. Următorul tronson vizează satele Dăeşti şi Valea Caselor. Pentru acest proiect lucrăm la studiile de fezabilitate pentru o lungime de 6 kilometri. Urmează să facem documentaţiile şi pentru următoarele tronsoane. Tot cu bani europeni se va executa extinderea reţelei de canalizare în satul Urşi, unde există canalizare, la care nu se pot branşa decât foarte puţine gospodării. Într-o astfel de situaţie am stabilit să mergem cu noua reţea de canalizare, cu căminele pe lângă proprietăţi şi vom face o extindere a reţelei actuale. Prin urmare se mai face o extindere de canalizare pentru o lungime de 11 kilometri, cu bani europeni”, a punctat primarul comunei Popeşti, Aurora Măgura.

Implementarea proiectului de gaze naturale, tot mai aproape la Popeşti

Primarul Aurora Măgura, împreună cu primarii din comunele de pe Valea Luncavăţului şi Cernei au format o asociaţie de dezvoltare intercomunitară pentru atragerea de fonduri europene sau guvernamentale pentru introducerea reţelei de gaze în aceste localităţi. Fiind o lucrare grea, va necesita mai mult timp, pentru că vor trebui îndeplinite mai multe condiţii. Cereri din partea cetăţenilor sunt destule, tocmai de aceea se doreşte urgentarea proiectului. Pentru următorul mandat asfaltarea drumurilor comunale şi introducerea sistemului de gaze sunt cele mai importante proiecte. „Pentru înfiinţarea sistemului de gaze am înfiinţat un ADI cu alte cinci localităţi: Popeşti, Oteşani, Cernişoara, Stroeşti şi Copăceni, se numeşte Luncavăţ – Cerna. Prin această asociaţie vom avea o mai mare accesibilitate în vederea obţinerii finanţării în ceea ce priveşte accesarea fondurilor europene. În prezent am fost informaţi că suntem pe lista eligibilă în ceea ce priveşte demararea proiectului de gaze prin acest ADI în toate cele cinci localităţi. Noi ne dorim urgentarea proiectului, fiindcă avem cereri din partea cetăţenilor. În ghidul de finanţare specifică faptul că prin aceste asociaţii trebuie să avem peste 1000 de abonaţi, nu ne facem probleme în acest sens. Important este că Popeştiul va avea sistemul pe o lungime de 10 kilometri”, a precizat primarul Aurora Măgura.

Aurora Măgura, provocare inedită pentru fotoliul de primar

Aurora Măgura a ajuns primar în primul rând datorită faptului că iubeşte satul şi a respectat cu sfinţenie doleanţele cetăţenilor. Acestea au contribuit la aprecierea localnicilor, care i-au acordat votul lor de încredere în 2016, când a câştigat alegerile cu o diferenţă covârşitoare în faţa contracandidaţilor. Cu o viziune practică, proaspătă şi pragmatică asupra problemelor de rezolvat din localitate, Aurora Măgura este convinsă că, în administraţia publică poţi fi performant chiar dacă eşti femeie. A fost un mandat bun, spune primăriţa din Popeşti, timp în care a atras fonduri europene şi guvernamentale, a reabilitat căminul cultural, a modernizat şi dotat două şcoli care pot concura cu cele din mediul urban, a înfiinţat sistemul de canalizare pe o lungime de 25 de kilometri, a modernizat dispensarul, s-au asfaltat drumurile comunale, iar parcul auto al primăriei a fost dotat cu utilaje noi. Primarul spune că, pentru noul mandat, are în vizor accesarea fondurilor europene pentru proiectele privind asfaltarea drumurilor comunale, extinderea canalizării, înfiinţarea sistemului de gaze, dar şi pentru construirea unei noi grădiniţe în satul Popeşti: „Când am preluat funcţia de primar nu am avut un cămin cultural unde să putem ţine evenimentele din localitate, iar şcolile şi dispensarul aveau nevoie urgentă de modernizări. Dumnezeu m-a ajutat şi le-am făcut, iar astăzi sunt mândră, pentru că avem inclusiv canalizare pe lungime de 25 de kilometri, iar prin GAL am achiziţionat un utilaj. Tot în acest mandat au continuat lucrările pentru asfaltarea drumurilor din satul Firijba, iar pentru noul mandat avem un proiect pentru construirea unei noi grădiniţe, pentru care aşteptăm să apară ghidul de finanţare”, a precizat primarul localităţii Popeşti. Modelul primarilor femei care ocupă această funcţie funcţionează pentru localitatea Popeşti, Aurora Măgura fiind un exemplu de succes, deoarece cartea de vizită a primarului este oglinda realizărilor sale în folosul comunităţii.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *