Şirineasa, una dintre localităţile demne de menţionat la capitolul realizări

 Breaking News

Şirineasa, una dintre localităţile demne de menţionat la capitolul realizări

Şirineasa, una dintre localităţile demne de menţionat la capitolul realizări
august 05
18:14 2020

Ion Streinu a câştigat funcţia de primar în 2016 cu un scor covârşitor, ceea ce înseamnă că a cucerit încrederea oamenilor, şi asta fiindcă şi-a propus să facă o altfel de administraţie, punând accent pe legalitate. Noua strategie a administraţiei locale pentru dezvoltarea localităţii în acest mandat a fost una coerentă, cu proiecte concrete şi bine stabilite, demonstrând capacităţile sale administrative. S-au asfaltat drumurile comunale, s-au construit poduri, a modernizat exemplar şcoala din centrul loaialităţii, a atras fonduri pentru regularizarea torenţilor care puneau în pericol gospodăriile din zonele respective şi s-au executat lucrări trainice de punere în siguranţă a platformei drumurilor comunale.

Cu bani guvernamentali s-au finalizat şi lucrările de asfaltare pe drumul comunal 122 şi s-a construit podul peste pârâul Luncavăţ, în punctul Ciorăşti – Valea Alunişului. Cu bani alocaţi din bugetul local s-a modernizat şi dispensarul din localitate, iar pe arterele principale s-au montat lămpi economice, lucrări care, însumate, se ridică la câteva zeci de miliarde de lei.

„Am făcut primăria „boboc”, subliniez acest fapt fiindcă înainte nu aveau angajaţii unde să îşi pună sandvişul pe masă, deoarece venea şoarecele să le mănânce mâncarea, iar grupurile sanitare erau în fundul curţii, făcute din lemn şi fără uşi. S-a reabilitat grădiniţa din Şirineasa în interior şi, tot în această perioadă am demarat lucrarea privind modernizare căminului cultural, proiect care însă s-a blocat, fiindcă suntem în proces. Şcoala din centrul localităţii a fost împrejmuită cu gard şi s-a modernizat. În acest mandat am continuat să depunem proiecte pentru extinderea şcolii, cu bani guvernamentali la Şirineasa s-a asfaltat DC122. S-au făcut de asemenea lucrări trainice pentru regularizarea torenţilor Aricioaia şi Harasa unde, din cauza montării greşite a unor tuburi care preluau apa pe sub asfalt s-au distrus malurile. Toate lucrările au fost făcute ca la carte, chiar şi cei de la ISC m-au felicitat, iar aceste lucruri le fac fiindcă am şi ceva cunoştinţe în domeniul construcţiilor. Din această cauză nu permit unele ieşiri în afara proiectului. Pentru sistemul de apă şi canalizare, printr-o bună colaborare cu Apavil am  reuşit să deblocăm sistemul. Privind sistemul de apă şi canalizare mai avem în acest sens două uliţe care nu sunt racordate, sunt sub nivelul conductei şi trebuie staţii de pompare. Avem promisiuni de la Apavil că anul viitor se va rezolva şi această problemă. Cu bani pe situaţii de urgenţă s-au construit şi poduri locale”, a precizat primarul localităţii Şirineasa, Ion Streinu.

Îi place ca, din „mâinile sale” totul să iasă perfect. Acelaşi lucru îl aplică şi la primărie. Fiecare lucrare realizată în localitate este supravegheată, iar atunci când constată că nu s-au respectat cotele, lucrarea se reface, fără discuţii. Acest aspect ţine de respectul faţă de cetăţean, fiindcă primarul vrea ca totul să fie perfect, atâta timp cât ţine de decizia lui. Afirmă că încă mai crede în oameni, dar este extrem de pretenţios. Se implică pentru că îi pasă, şi este convins că există şi alţi oameni, mulţi, cărora le pasă. Declară că ocupă această funcţie, pentru care merită să lupe, nu pentru a se făli că este primar, iar funaţia pe care o deţine înseamnă un certificat de încredere din partea localnicilor.

Se fac paşi pentru introducerea reţelei de gaze naturale în localitate

La Şirineasa cererea de gaze naturale este mare, iar administraţia locală face eforturi pentru a demara această investiţie cu costuri mai mici, dacă s-ar putea continua lucrările la conducta deja introdusă în localitate printr-un proiect mai vechi, iniţiat de administraţia locală:

„Sunt în faza în care alerg pentru implementarea proiectului de aducţiune a reţelei de gaze la Şirineasa. Noi avem un proiect început prin anii 90, care, din păcate, nu ştiu de ce nu a mai prezentat interes şi nu a continuat. Am purtat discuţii, am depus documente pentru a ne putea branşa din acel punct, pentru a economisi bani. Conform actualului ghid nu se pot face extinderi, iar lucrarea existentă în localitate nu este funcţională, pentru că nu sunt racordate gospodăriile, dar există linia principală introdusă. Împreună cu UAT Roeşti, – pentru că suntem într-o asociaţie Roeşti – Şirineasa – Popeşti înfiinţată la data respectivă – încercăm, pentru că în ghidul actual prioritate vor avea asociaţiile, introducerea sistemului de gaze naturale”, a punctat primarul din Şirineasa.

Primarul Ion Streinu mai afirmă că, în urma discuţiilor cu specialiştii, operaţiunea va costa aproximativ 3 milioane de euro, pentru a putea da în folosinţă conducta deja introdusă şi a continua, din acest punct, introducerea gazelor în restul localităţii.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

august 2020
L Ma Mi J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...