Radu Georgescu a părăsit Horezu pentru Dăeşti

Mijlocaşul stânga Radu Georgescu (24 ani) a reziliat vineri contractul cu Flacăra Horezu şi a semnat cu Viitorul Dăeşti!

Problemele financiare de durată de la Flacăra Horezu îi determină pe jucătorii de bază să părăsească echipa în această vară. Astfel, după plecările lui Dinu, Mansour, R. Popa, Olteanu şi Cioablă, Radu Georgescu şi-a reziliat şi el acordul cu clubul din Treapt. Mutarea este oarecum una surprinzătoare, Georgescu fiind horezean, iar primarul Nicolae Sărdărescu a insistat mereu la nivel declarativ pentru rămânerea localnicilor.

Imediat după ce a reziliat contractul cu Flacăra, Radu Georgescu a semnat pentru un an cu cealaltă echipă vâlceană din Liga a III-a, Viitorul Dăeşti. Clubul din Dăeşti a impresionat în ultimul an prin stabilitate financiară, banii fiind plătiţi la zi, chiar şi în perioada Stării de Urgenţă.

Astfel, după trei ani petrecuţi în Treapt, mijlocaşul stânga a ajuns la Dăeşti, unde va fi din nou alături de foşti colegi de la CSM Rm. Vâlcea. „Am plecat de la Flacăra, deoarece clubul nu a fost corect faţă de mine cu banii. În plus, după trei ani la Horezu, poate m-am plafonat, îmi doream să încerc şi altceva. Mă cunosc cu majoritatea jucătorilor de la Dăeşti, cu care am fost coleg în Zăvoi şi astfel decizia mea de a merge la Viitorul a fost una firească. Ca să pot rezilia cu Flacăra a trebuit să renunţ la suma de 5.000 lei. Eu le urez multă baftă foştilor mei colegi de la Horezu” a declarat Radu Georgescu. Acesta a evoluat timp de trei ani (2015-2017) şi la Liga a II-a, pentru CSM Rm. Vâlcea.

Ţinând cont de situaţia tot mai incertă de la Horezu, nu este exclus ca şi alţi jucători să părăsească Flacăra în perioada următoare.

Covalschi nu a rămas la Dăeşti

Deşi iniţial revenise la antrenamentele Dăeştiului, Ştefan Covalschi nu a rămas la Viitorul. Fundaşul stânga nu a ajuns la un acord de prelungire cu conducătorii clubului şi astfel a părăsit Vâlcea. Acesta nu apucat să joace la Dăeşti, deoarece a venit la echipă în iarnă, a lipsit în startul returului din cauza unei pubalgii, după care sezonul s-a întrerupt. Astfel, cum pe postul de fundaş stânga a rămas doar Roşianu, antrenorul Gabi Mangalagiu este focusat pentru a găsi încă un jucător de calitate pe această poziţie. Dăeştiul i-a mai pierdut în ultima vreme şi pe juniorii Dima şi Proteasa, plecaţi la facultate,

Pe lângă Radu Georgescu, Viitorul a mai efectuat până acum alte două transferuri, cele ale lui Ovidiu Comănescu (Bascov) şi al juniorului Ştefan Pufu (SCM Rm. Vâlcea). Ştefan Pufu este băiatul lui Alin Pufu, fost jucător vâlcean la Liga 1, actualmente antrenor la juniorii SCM-ului.  Conform FRF, Liga a III-a ar urma să înceapă la 29 august, dar nu este exclusă o amânare a startului, dacă epidemia nu regresează.

 Cum ar putea arăta Dăeşti în sezonul viitor: Marinoiu – Vasile, Deaconescu, V. Mocioacă, Talpoş – Iordache, Pârvu – Comănescu, C. Matei, Georgescu – Fl. Costea.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *