Daniel Paraschiv: „Am promis că vom face multe lucruri şi am reuşit”

 Breaking News

Daniel Paraschiv: „Am promis că vom face multe lucruri şi am reuşit”

Daniel Paraschiv: „Am promis că vom face multe lucruri şi am reuşit”
august 09
14:19 2020

Comuna Frânceşti, condusă de un primar gospodar

Comuna Frânceşti, compusă din nouă sate este condusă din anul 2016 de un primar liberal. Toți cei care trec pragul comunei văd cu ochiul liber că Frânceştiul are un primar gospodar, care a pus suflet pentru a realiza câte ceva pentru cei care i-au dat votul în urmă cu patru ani. În ultima perioadă a realizat o bună parte din infrastructura rutieră, a finalizat lucrările la reţeaua de apă, a atras fonduri pentru modernizarea dispensarului şi a căminelor culturale, în centrul localităţii se construieşte din temelii o primărie nouă, iar şcolile din Frânceşti pot concura cu cele din mediul urban.

Daniel Paraschiv are dovada clară că, în privința investițiilor publice din localitate, lucrurile s-au îndreptat în direcția potrivită. Spune că, în aceşti ani lucrurile s-au schimbat, Frânceştiul aflându-se în prezent printre localităţile care pot da „ora exactă” în investiţii. Rezultatul se datorează întregii echipe care a făcut front comun pentru realizarea proiectelor. În câţiva ani toate satele vor fi asfaltate, vor avea apă curentă, canalizare şi reţea de gaze adusă în casele oamenilor. Cifrele vorbesc de la sine, iar administraţia locală a avut în derulare proiecte de peste opt milioane de euro: „Toate lucrările pe care le-am implementat au fost realizate împreună cu viceprimarul şi echipa de consilieri locali, care au făcut front comun, dar şi cu salariaţii acestei primării, care au înţeles că fără implicare nu rezolvăm problemele comunităţii. În primul rând ne-am promis nouă că vom face lucrări bune, şi am reuşit. Pentru mine nu există scuze, niciodată nu voi veni cu vreun motiv în faţa oamenilor. Am făcut tot ce este omeneşte posibil şi s-au făcut eforturi mari. Înainte de campania electorală, făcând o estimare a lucrărilor care s-au executat de-a lungul timpului în localitate, ne-am propus să turnăm câte un kilometru de asfalt în fiecare an. Iată că am depăşit cu mult tot ceea ce ne-am propus la acea data. Concluzia este că se poate, dar cu muncă, implicare şi cu dorinţa de a face ceva şi de a lăsa ceva în urma ta”, a declarat primarul Daniel Paraschiv.

Asfaltarea drumurilor comunale, prioritatea primarului

Localitatea Frânceşti este una dintre localităţile judeţului care are o reţea de drumuri comunale de peste 200 de kilometri. Prin urmare, o bună parte dintre priorităţile primarului au fost îndreptate către modernizarea infrastructurii rutiere prin asfaltare, pentru că, din toată această reţea, în urmă cu trei ani doar un singuri drum era asfaltat în localitate, restul fiind drumuri pietruite sau de pământ. Daniel Paraschiv spune că asfaltarea drumurilor este o necesitate, pietruirea fiind doar o soluţie de moment: „În cei 200 de kilometri pe care-i are localitatea intră şi drumurile de tarla, care sunt foarte circulate. Ca pondere privind asfaltarea drumurilor comunale eu cred că ne-am apropiat undeva de jumătate în cea ce priveşte asfaltarea drumurilor în zonele unde avem o densitate mai mare a caselor. În opinia mea nu ar trebui să existe nici o casă care să nu aibă acces la utilităţi şi în primul rând la un drum asfaltat. Într-un fel sau altul trebuie să pietruieşti acele drumuri, însă pietruirea făcută pe un drum nu rezistă mai mult de un an, şi ajungi la concluzia că, în patru ani, cu banii aceia poţi să asfaltezi două drumuri. Noi am început un program de asfaltare în 2017, am pornit dintr-un capăt al localităţii, de unde nimeni nu a făcut niciodată nimic și, încet, încet am ajuns în capătul celălalt al localităţii. Am reuşit să asfaltăm în fiecare sat cel puţin un drum, iar anul acesta am început tranşa a două privind asfaltarea drumurilor comunale. Am asfaltat de la începutul anului și până acum şapte drumuri comunale. Ne-am propus, dacă vom fi în continuare la conducerea localităţii ca, până în 2024, să finalizăm tot ceea ce înseamnă asfaltarea drumurilor în localitate”, a precizat primarul localităţii Frânceşti, Daniel Paraschiv.

Proiecte în derulare cu bani de la Compania Națională de Investiții

În satul Mănăileşti se lucrează la căminul cultural cu bani atraşi prin Compania Națională de Investiții. Este o lucrare amplă, pornită aproape de la zero. Din vechea clădire doar zidurileau rămas în picioare. Tot prin CNI primarul a depus şi proiectul pentru construirea unei săli de sport. Proiectul este în procedura de evaluare tehnică, apoi urmează licitaţia, iar firma declarată câştigătoare va începe apoi lucrările: „Aşteptăm ca, în cursul acestei luni, Compania Națională de Investiții să desemneze entitatea câştigătoare. Tot pe linia infrastructurii sportului, în localitate avem şi un proiect pentru construirea unei baze sportive. În acest sens suntem în faza întocmirii documentaţiei și sper ca, în cel mai scurt timp, să avem studiul de fezabilitate finalizat şi să-l putem depune la CNI, urmând licitaţia pentru proiectare şi execuţie. Partea bună este că suntem prinşi în schemă cu finanţarea. Prin urmare şi cu baza sportivă am intrat în linie dreaptă. Eu sper ca, la finele acestui mandat să se vadă ceva în localitate”, a punctat primarul liberal din Frânceşti.

Școala din centrul localității, modernizată cu bani atrași

Cu bani atraşi s-au finalizat și lucrările de modernizare a şcolii din centrul localităţii. Locaţia oferă copiilor din comunitate o educație modernă. Primarul ne informează că la Frânceşti nu au fost cazuri de copii care să nu aibă acces la internet sau să nu participe la cursurile online. Şi dacă ar exista astfel de cazuri, copiii ar putea folosi laptopurile din dotarea şcolii. Laboratorul de informatică al şcolii este dotat cu 36 de laptopuri noi, achiziţionate prin programul de finanţare PNDL 2.

Daniel Paraschiv: „Voi face tot posibilul să aduc această localitate acolo unde îi este locul”

Cu bani drămuiţi, din bugetul local, se construieşte astăzi din temelii o primărie nouă: „Noi ne dorim să ne mutăm cât mai repede, pentru că actuala clădire este într-un stadiu avansat de degradare”, afirmă Daniel Paraschiv. Primarul are în plan şi amenajarea centrului civic, tot cu bani din bugetul local. Se va amenaja o parcare, se va construi un zid de susţinere a platformei drumului, în centrul localităţii va exista un parc și se va amenaja Muzeul soldatului român. „În localitate sunt trei monumente, şi vrem să ridicăm unul şi în centrul localităţii. Trebuie să amenajăm acest centru fiindcă era dezolant, o ruşine, cu alte cuvine. Se finalizează acest mandat cu mulţumire, nu credeam că voi putea asfalta în fiecare sat câte un drum, într-un cuvânt să mişc lucrurile. Dumnezeu m-a ajutat, 15 kilometri de drumuri asfaltate este un lucru mare, la care se mai adaugă cei 10 kilometri de drumuri judeţene. În total avem 25 de kilometri de drumuri asfaltate în prezent, la Frânceşti. Eu sunt optimist din fire, iar în momentul când am un plan, fac tot ce este omenește posibil să-mi urmez visul. Dacă mi-am promis mie însumi că voi face tot posibilul să aduc această localitate acolo unde îi este locul, aşa se va întâmpla. Încă nu am reuşit, dar suntem pe drumul cel bun”, ne-a declarat primarul localităţii Frânceşti, Daniel Paraschiv.     

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

august 2020
L Ma Mi J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...