Tiberiu Costea: „Sunt onorat că am lucrat în slujba cetățenilor în momente extrem de dificile, care ne-au pus la grea încercare”

 Breaking News

Tiberiu Costea: „Sunt onorat că am lucrat în slujba cetățenilor în momente extrem de dificile, care ne-au pus la grea încercare”

Tiberiu Costea: „Sunt onorat că am lucrat în slujba cetățenilor în momente extrem de dificile, care ne-au pus la grea încercare”
august 09
08:45 2020

Vâlcea are un nou prefect

Tiberiu Costea a luat decizia de a demisiona din funcţia de prefect pentru a candida din noul la Primăria comunei Lungeşti. Acesta mai are la activ două mandate, prin urmare doreşte să continue proiectele gândite pentru dezvoltarea comunei. A explicat că toate realizările pe care şi le poate trece în cont în această perioadă din poziţia de prefect le-a făcut cu încredere şi dăruire şi nu ar fi fost posibile fără munca în echipă a membrilor cancelariei prefectului şi a tuturor angajaţilor Prefecturii. Afirmă că a fost o onoare să îndeplinească funcţia de prefect, dar şi o provocare în care a pus interesele cetăţeanului şi ale instituţiei pe primul loc. O experiență în urma căreia a învăţat multe, şi asta pentru că Instituţia Prefectului are competenţe complexe:

„Este vorba despre încetarea funcţiei temporare de prefect pe care am exercitat-o timp de 8 luni, pentru a merge să candidez la funcţia de primar în comuna Lungeşti. Nu regret nimic din ce am făcut, este o decizie pur personală, fără a fi influenţat. Decizia de a demisiona din funcţia de prefect pentru a candida din nou la Primăria comunei Lungeşti a avut la bază mai multe determinări, iar cel mai important motiv este faptul că în localitatea Lungești sunt proiecte extrem de importante în derulare. Puținul timp liber pe care l-am avut în această perioadă le-am acordat şi creionării unor proiecte pentru localitate pe care le voi pune pe tapet, şi care vreau să devină realitate. În localitate sunt foarte multe lucruri de făcut, sunt proiecte în derulare, care trebuie să prindă viaţă. Vorbesc aici despre grădiniţa cu program normal care trebuie finalizată, despre construirea centrului de zi pentru persoanele învârstă, proiect care a fost început şi trebuie finalizat, în valoare de un milion de euro, despre construirea bazinului de înot acoperit, de grădiniţa cu program prelungit, de proiectul privind înfiinţarea reţelei de gaze naturale în localitate, pentru care s-au obţinut toate avizele, şi sperăm să-l demarăm cât de curând. În plan avem şi continuarea modernizării infrastructurii rutiere, ceea ce înseamnă asfaltarea celor 20 de uliţe şi modernizarea drumului comunal 54 de la Răcoroasa până în capătul localităţii, la limita cu localitatea Mădulari, care este proiectat cu amenajarea de trotuare, pistă de biciclete, şanţuri dalate şi construirea tuturor intrărilor spre proprietăţi. Sunt multe proiecte, şi toate pot fi depuse şi finalizate”, a precizat Tiberiu Costea.

Pesta porcină, inundațiile și pandemia, provocările ultimelor luni

Tiberiu Costea spune că nu a fost ușor să ocupe funcția de prefect al judeţului Vâlcea într-o perioadă atât de dificilă, fiind nevoit să se confrunte cu provocări pe care nimeni nu le putea anticipa în urmă cu opt luni. Pesta porcină, inundaţiile şi lupta cu pandemia au fost doar câteva dintre problemele grave care au stat permanent pe masa sa de lucru. Le mulțumeşte cetăţenilor, angajaţilor din instituțiile deconcentrate, colegilor din Instituția Prefectului, celor din structurile MAI și din sistemul sanitar pentru efortul depus în această perioadă. Spune că lupta cu pandemia va fi continuată, pentru că are încredere că, prin măsurile luate și cu participarea cetățenilor se va reveni cât mai curând la o viață normală:

„Munca la Prefectură a fost o experienţă unică, o provocare în care am pus interesele cetăţeanului şi ale instituţiei pe primul loc. Aici am găsit oameni minunaţi, cu dăruire pentru activitatea pe care o fac. Le mulțumesc cetăţenilor şi tuturor colegilor din Instituția Prefectului, dar și angajaților din sistemul sanitar pentru efortul depus în această perioadă. Realizările pe care le pot trece în cont în această perioadă nu ar fi fost posibile fără munca în echipă a membrilor cancelariei prefectului şi a tuturor angajaţilor Prefecturii. Cetăţenii şi angajaţii Prefecturii vor fi cei care vor spune mai târziu ce am putut să fac, fiindcă sunt lucruri cu care mă mândresc. Nu le-am pus în evidenţă deoarece nu sunt genul de om şi nici nu am avut timp, fiindcă a trebuit să ne luptăm cu mai mulţi duşmani: pesta porcină, inundaţiile şi pandemia. Aceste trei lucruri au stat pe masa mea de lucru în permanenţă. Au fost însă și lucruri care nu s-au văzut, pe care le-am făcut cu încredere şi dăruire. Sunt onorat că am lucrat în slujba cetățenilor în momente extrem de dificile, care ne-au pus la grea încercare. În continuare doresc să reprezint interesele cetăţenilor, ale oamenilor din Lungeşti, să contribui la dezvoltarea localităţii și să îmi continui implicarea în administrația publică”, spune Tiberiu Costea, fost prefect de Vâlcea.

Sebastian Fârtat este noul prefect

Sebastian Fârtat este noul prefect al județului Vâlcea, numit în această funcție prin HG nr. 639/07.08.2020. El a depus sâmbătă, 8 august 2020 jurământul de învestitură. Evenimentul a fost organizat într-un cadru restrâns, doar cu reprezentanții structurilor Ministerului Afacerilor Interne și cei ai Ministerului Apărării Naționale din județ, și în sistem de videoconferință. Sebastian Fârtat, în vârstă de 34 de ani, a ocupat din decembrie 2019 și până acum funcția de subprefect al județului Vâlcea și îi urmează în funcția de prefect lui Tiberiu Costea, al cărui mandat a încetat, tot prin hotărâre de Guvern, în data de 7 august 2020.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

august 2020
L Ma Mi J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...