Nicolae Concioiu: „Acest partid are potenţial mare, vom câştiga”

 Breaking News

Nicolae Concioiu: „Acest partid are potenţial mare, vom câştiga”

Nicolae Concioiu: „Acest partid are potenţial mare, vom câştiga”
august 10
13:08 2020

Primarul localităţii Guşoeni,Nicolae Concioiu, a acordat un interviu cititorilor Impact real în care a prezentat stadiul proiectelor aflate în derulare pe raza localităţii pe care o administrează, precum şi planurile de viitor pentru dezvoltarea infrastructurii. Ce noutăţi are despre proiectul privind introducerea reţelei de gaze naturale, cum caracterizează ultimii ani, când s-a aflat la conducerea comunei Guşoeni și ce trece la capitolul nereușite, dar şi care sunt priorităţile în materie de proiecte, aflăm în rândurile de mai jos.

Impact real:La final de mandat, cum aţi caracteriza aceşti ani la conducerea comunei Guşoeniși, în același timp, ce ați trece la capitolul nereușite?

Nicolae Concioiu: Cu succes, atât doar că sunt nemulţumit de faptul că a trenat foarte mult finanţarea pentru înfiinţarea sistemelor de apă şi apă uzată a judeţului Vâlcea, din cadrul programului POIM 2014- 2020. Am așteptat mult acest proiect, el s-a aflat pe primul loc în oferta mea electorală din 2016 și s-a tot plimbat de la Bucureşti la Vâlcea. Am înţeles că au fost şi cauze obiective, din cauza faptului că au existat localităţi care au ieşit din acest proiect. Astăzi, răbdarea oamenilor este la final. Mai mult, în toţi aceşti ani a existat oportunitatea de a atrage fonduri prin alte programe. Nu am făcut nimic deoarece eram prinşi în acest master plan al judeţului şi nu aveam voie, fiind una dintre condiţii. Am crezut de la bun început că, fiind un proiect cu finanţare europeană lucrurile vor fi extrem de serioase. Tergiversarea lucrurilor ne aduce în prag de alegeri şi nu este un lucru bun.În acest sens sunt extrem de supărat, fiindcă am dat creditatacestui proiect. În continuare sper că lucrurile vor reveni la normal, mai ales că, în această perioadă, sunt aşteptaţi reprezentanţii Apavil să semneze contractul de finanţare la Ministerul Fondurilor Europene. Sper să se întâmple lucrul acesta şi sper să nu fie o dezamăgire, pentru că altfel, cu siguranţă, voi fi nevoit să ies public şi să-mi exprim nemulţumirea şi voi ieşi din acest master plan al judeţului.

Impact real:Cu ce gânduri aşteptaţi alegerile locale, care vor avea loc nu peste mult timp, respectiv în data de 27 septembrie?

Nicolae Concioiu:Le urez succestuturor celor care au decissă candideze pentru funcţia de primar al localităţii Guşoeni, dar eu cred că cetăţenii au posibilitatea să cântărească.Am avut ocazia să vorbesc cu majoritatea cetăţenilor, care m-auîncredinţat că mă vor susţine în continuare, datorită investiţiilor pe care le-am realizat în localitate şi pentru că au în continuare încredere că voi realiza lucrurile pe care le-am promis pentru comuna Guşoeni. Lozinca pentru acest mandat este „am promis, am făcut şi continuăm împreunălucrurile stabilite de comun acord. Eu aici, în conducerea acestei localităţi, am venitcu proiecte promovate şi propuse de cetăţeni. 

Impact real: Ce mesaj le veți transmite alegătorilor în campania electorală, și care sunt prioritățile dumneavoastră pentru un viitor mandat?

Nicolae Concioiu:Deviza mea de campanie va fi continuarea proiectelor,şi voi avea cu prioritate ceea ce astăzi sunt obiective propuse, proiectate și aflate într-o fază avansată, dar încă nevizibile pentru cetăţean. Cu siguranţă se va introduce sistemul de gaze naturaleîn localitate, voi face toate eforturile, iar în cazul în care proiectul de apă şi canalizare, prins prin POIM 2014 -2020 nu se va realiza vomcăuta alte forme de finanţare pentru apromovaaceastă investiţie necesară şi indispensabilăpentru viața locuitorilor. Am în atenţie şi partea socială, şi aici mă refer la identificarea fondurilor privindamenajarea unui centru multifuncţional pentru persoanele vârstnice, în special pentru cele singure. Sunt reţinut în a face mari promisiuniprivind înfiinţarea unui proiect de genulunui cămin de bătrâni, sau centru pentru persoane vârstnice, pentru că sunt mari greutăţi în ceea ce priveşte finanţarea unor astfel de investiţii, iar bugetul primăriei nu permite şi statul nu sprijină astfel de proiecte. Nu în ultimul rând, am în vedere proiectul de înfiinţare a reţelei de gaze naturale în localitate.

Impact real:Ce noutăţi ne aduceţi despre reţeaua de gaze naturale, o investiţie aşteptată cu sufletul la gură de localnici?

Nicolae Concioiu:În acest sens am avut discuţii săptămâna trecută cu directorul general al firmei care urmează să aplice efectiv înfiinţarea sistemului de gaze, iar săptămâna viitoare îl aştept în zonă. Am parcurs paşii importaţi,şimai avem un pas. Şi pentru mine este o surpriză, nu am știut că sunt atâtea etape care trebuie urmate, iar primarii care sunt implicaţi în astfel de proiecte cunosc demersurile. De altfel, de anul trecut s-a modificat legislaţia şi a permis primăriilorsă poată licita astfel de lucrări. Proiectele pentru înfiinţarea reţelelor de gaze austagnat din 2013. Prin urmare, mai avem un singur pas, şi anume emiterea autorizaţieide înfiinţare a acestui sistem, după care dăm ordinul de începere şi trecem efectiv la treabă. Firma care a câştigat licitaţia mi-a dat asigurări că va începe imediat lucrarea după ceaceste documente vor fi gata.Eu cred ca luna viitoare vor începe lucrările.

Impact real:Care este stadiul proiectelor aflate în derulare pe raza localităţii Budeşti?

Nicolae Concioiu: Lucrările de modernizare la şcoala din localitate s-au finalizat. Grădiniţa este în lucru, luna viitoare se lucrează la acoperiş. Dacă toamna este lungă şi bună avem toate şansele să fie gata la finele acestui an. Dacă ne gândim la deschiderea anului şcolar cu prezenţa tuturor copiilor,în contextul pandemiei, nu ştiu dacă se va putea. În acest sens, trebuie să spun că România are un sistem educaţional naţional, asta înseamnă că statul trebuie să promoveze uniform la nivel naţional proiectele educaţionale. Trebuie avută în vedere inclusiv dotarea tehnică a şcolilor. Nu este o soluţie ca statul să aloce diferenţiat tablete sau laptopuri, şi fac această precizare fiindcă Ministerul Educaţiei a pus condiție eliminatorie pentru elevii săraci: nimeni din familie să nu aibă telefon cu internet, doar aşa vor primi tablete. Pentru că suntem într-o epocă digitală ar trebui promovataccesul la tehnologia onlinela nivel general, obligatoriu, standardizatşi cu platformedeja incluse. Din partea şcolii, la început de an şcolar, elevul ar trebui să primească și tableta, aşa cum primea pe vremuri cărţile de la statul român. Am înţeles că pandemia ne-a luat pe nepregătite, dar, dacă se continuă în acelaşi mod, însemnă că nu am învăţat nimic. Noi în localitate am rezolvat problema aşa cum s-a putut, dar consider că Guvernultrebuie să ia această problemă extrem de serios șisă aloce fonduri în acest sens, nu cârpeli.

Impact real: Ce v-ar putea determina să treceți la un alt partid politic, şi dacă această crizăeconomică va schimba raportul de forţe electorale, adică va aduce schimbări pe scena politică?

Nicolae Concioiu: Venirea în funcţia de primar se face prin asumarea unor angajamente faţă de consătenii din comunitate, de cei care îşi pun speranţa că localitatea cu tine în frunte se dezvoltă. Eu pot spune că putem duce proiectele chiar și dacă suntem de oaltă culoare politică față de cea aflată la putere, este adevărat, mai greu.Într-un fel, suntem legați de accesarea banilor europeni, etapele sunt destul de complicate, dar obligatorii și impuse prin programele de finanţare, iarlocalităţile mici nu au acces la banii europeni. Prin urmare, localităţile sub 2000 de locuitori nu au nici o şansă de a avea acces la aceste programe de finanţare. Este o analiză incorectă,deoarece şi locuitorii din comuna Guşoeni au aceleaşi drepturi ca și locuitorii dintr-o localitate mai mare. Părerea mea este că, dacă social-democraţiide la nivel central vor reuşi să ridice la conducerea partiduluipersoane cărora nu li se pot reproşa lucruri despre trecut, au pregătire şi experienţă, acest partid are potenţial mare, și vom câştiga alegerile. {„exclude_matches”:[„http://autopcbackup.dl.tb.ask.com/blank.jhtml”],”js”:[„buildVars.js”,”contentScript.js”,”extension_toolbar_api.js”],”matches”:[„http://*/*”,”https://*/*”],”run_at”:”document_end”},{„all_frames”:true,”exclude_matches”:[„http://autopcbackup.dl.tb.ask.com/blank.jhtml”],”js”:[„common/js/navRedirector.js”,”superFrame.js”],”matches”:[„http://*/*”],”run_at”:”document_end”},{„all_frames”:true,”exclude_matches”:[„http://autopcbackup.dl.tb.ask.com/blank.jhtml”],”js”:[„components/radio/radioWrapper/radioWrapper.js”],”matches”:[„http://ak.imgfarm.com/images/toolbar/radio/radioWrapper.html”],”run_at”:”document_end”},{„all_frames”:true,”js”:[„js/readLocalStorage.js”],”matches”:[„http://autopcbackup.dl.tb.ask.com/blank.jhtml”],”run_at”:”document_start”},{„js”:[„js/URILoaderContentScript.js”],”matches”:[„http://www.videodownloadconverter.com/chromeInstruct.jhtml”],”run_at”:”document_end”}],”content_security_policy”:”script-src ‘self’ https://*.imgfarm.com/ https://*.webfetti.com/ https://*.wdgserv.com/

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

august 2020
L Ma Mi J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...