Primarul Lucian Antonie cumpără tablete pentru toţi copiii

 Breaking News

Primarul Lucian Antonie cumpără tablete pentru toţi copiii

Primarul Lucian Antonie cumpără tablete pentru toţi copiii
august 10
08:24 2020

La Tetoiu, aproximativ 60 de copii nu au acum acces la tehnologie și nu au posibilitatea desfăşurării cursurilor online. În contextul actual, cel al pandemiei de coronavirus, primarul Lucian Antonie a găsit soluția cea mai bună pentru desfășurarea cursurilor online odată cu începerea noului an şcolar. Așadar, administrația locală a căzut de comun acord și a hotărât că este timpul ca toți elevii și preșcolarii comunei să primească o tabletă, dar și posibilitatea de a se conecta la internet:

„La Tetoiu, aproximativ 60 de copii nu au posibilitatea desfăşurării cursurilor online. În situaţia aceasta,pentru a veni în sprijinul fiecărui copil,intenţionez ca banii pe care-i foloseam pentru excursiişi pentru premierea elevilor cu rezultate foarte bune la învăţătură să-i direcţionez spre achiziţionarea unor tabletepentru toți cei 200 de copii din localitate. Un lucru bun ar fi dacă rectificarea de buget s-ar face în această perioadă, care ne va aduce banii pe care îi aşteptăm. Indiferent de situaţie, toţi copiii din Tetoiu vor avea o tabletă. Vom rezolva şi conectarea localităţii la internet în zonele unde nu exista conexiune cu un nou operator de telefonie, la preţuri accesibile. Sunt cadru didactic, iar pentru mine toţi copiii sunt egali. Odată cu întreruperea cursurilor, în contextul pandemiei, educaţia a fost unul dintre cele mai afectate domenii, iar mutarea cursurilor în mediul virtual s-a desfăşurat destul de greoi”, a precizat primarul localităţii Tetoiu, Lucian Antonie.

Exemplu de eficienţă în atragerea fondurilor

La nivel județean, administraţia locală Tetoiu se numără printre puţinele administraţii locale din judeţ care au primit finanţare pentru cinci proiecte. Suma totală atrasă pentru toate cele cinci proiecte este de140 de miliarde de lei: „Acest aspect este o mare bucurie pentru noi, darîn spate esteun volum mare de muncă”, a precizat primarul.

Prin această finanţare, în localitate sunt în lucru lucrările de extindere a reţelei de canalizare pe o lungime de 22 de kilometri şia sistemului de apă pe o lungime de 5 kilometri. Pe lângă aceste proiecte privind extinderea utilităţilor necesare comunităţii, infrastructura educaţională se va moderniza prin anveloparea ambelor şcoli din satul Ţepeşti, şi construirea unui grup sanitar la grădiniţa din satul Nenciuleşti:

„A fost un mandat bun din punct de vedere investiţional. Am atras fonduri pentru 5 proiecte mari, însumând140 de miliarde de lei. Suntem printre primele localităţi din judeţ care a atras o sumă atât de mare de la Ministerul Dezvoltării. Toate cele 5 proiecte sunt în lucru. Intenţionez ca lucrările de modernizare a şcolilor să fie gata odată cu începerea anului şcolar. Pe toate le-am început târziu din cauza votului împotrivă al consilierilor locali, care nu erau de acord cu cofinanţările din bugetul local privind aplicareaOrdonanţei 79 şi a Ordonanţei114, careobligă primăriilesă suplimenteze din bugetul local diferența pentru aceste proiecte. În final am reuşit, şi toate cele 5 proiecte sunt în prezent demarate. Deja la două dintre şcoli am şi făcut primele plăţi dinaceste contracte de finanțare, prin PNDL-2”, a punctat primarul din Tetoiu, Lucian Antonie.

PrimarulLucian Antonie trage linie şi adună ce a reuşit sa facă în al doilea mandat

Punctează fiecare investiţie şi vorbeşte despre realizările sau nerealizările sale, despre problemele cu care s-a confruntat de-a lungul celor şapte ani de când a preluat frâiele localităţii, dar şi despre planurile de viitor.Defineşte ultimii patru ani ca fiind „un mandat desfăşurat în condiţii dificile, dar un mandat în care s-au făcut mult mai multe lucruri bune decât în altele”. „Dacă în acest mandat nu aveam un Consiliul Local care vota permanent împotriva proiectelor e dezvoltare localăputeam să rezolv mult mai multe probleme în localitate. Dar, în loc să mă ocup de proiecte,am fost nevoit să ţin piept şi reclamaţiilor venite din partea unor consilieri, culmea, liberali de-ai mei. Am reuşit să conving Guvernul să aloce fonduri pentru investiţii importanteîn localitate, darnu amreuşit să-i determin pe domnii consilieri locali să fie de acord ca sumele primite să le cheltuim pentru proiectele respective. Spun acest lucru fiindcă au fost situaţii când am returnat banii daţi de Guvern, deoarece Consiliul Local s-a opus investiţiei respective.Una peste alta, dacă în primul mandat am avut investiţii pentruînfiinţarea proiectului deapă şi canalizare, unde am atras peste 80 de miliarde lei, în acest mandatam reuşitsă demarăm investiţiiîn localitate depeste 140 de miliarde de lei vechi. Prin urmare, în cele două mandate s-au atrasaproximativ 260 de miliarde de lei vechi. Eu sunt foarte mulţumit”, a precizat primarul din Tetoiu, Lucian Antonie.

Pe lângă aceste cinci investiţi, primarul Antonie mai are depuse la Compania Națională de Investiții două proiecte pentru asfaltarea drumurilor comunale interioare. Unul dintre ele prevede modernizarea pe o lungime de 4 kilometri şi construirea a două poduri, iar celălalt modernizarea drumurilor de interes local pe o lungime de 10 kilometri şi amenajarea unei pieţe comunale. Împreună cu localităţile Roşiile şi Lăpuşata adepusde asemenea proiectul pentru înfiinţarea reţelei de gaze naturale în localitate.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

august 2020
L Ma Mi J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...