Accesarea de fonduri europene, prioritatea primarului Constantin Aleca

 Breaking News

Accesarea de fonduri europene, prioritatea primarului Constantin Aleca

Accesarea de fonduri europene, prioritatea primarului Constantin Aleca
august 11
17:46 2020

Prioritatea administraţiei oraşului Bălceşti pentru următoarea perioadă o reprezintă absorbţia proiectelor cu finanţare europeană. Despre implementarea acestora la nivelul oraşului ne-a vorbit Constantin Aleca, primarul din Bălceşti, afirmând că sunt unica şansă de a reconstrui aşezarea, pentru că, în acest mandat, Ministerul Dezvoltării a binevoit să finanţeze pentru oraşul Bălceşti doar un singur proiect, în valoare de 13 miliarde de lei, prin PNDL-2, reprezentând construirea unui pod. Constantin Aleca declară că următorul mandat va fi unul dedicat dezvoltării oraşului Bălceşti cu bani europeni atraşi. În prezent este în curs de execuție un proiect foarte important pentru localitate, în valoare de 5 milioane de euro, cel mai important din istoria oraşului. Prin acest proiect urmează să fie amenajate şcoala din satul Otetelişu şi cea din Bălceşti. Ambele şcoli vor fi modernizate din temelii şi dotate cu mobilier de ultimă generaţie. Pe lângă aceste două şcoli în proiect sunt prinși, în vederea asfaltării, 11,3 kilometri de drumuri, pe o lungime de 2,7 kilometri. De asemenea se vor moderniza trotuarele din oraş, iar pe o lungime de 18 kilometri se vor amenaja rigole. Tot în cadrul acestui proiect se vor amenaja trei terenuri de sport sintetice și unul cu gazon natural. Toate terenurile vor fi dotate cu nocturnă, unde se vor putea organiza meciuri chiar și de la Super Ligă. În satul Otetelișu urmează să se construiască o sală de festivităţi modernă, unde se vor putea ţine conferinţe şi se va amenaja un spaţiu recreativ dotat cu mobilier urban, sistem de irigaţii, iluminat public şi internet:

„Cu siguranţă orașul Bălcești va căpăta o altă înfăţişare prin acest proiect. Cofinanţarea proiectului este 2%, adică 5 miliarde de lei, dar câştigăm 220 de miliarde de lei. Banii europeni sunt singura sursă de a ne dezvolta. Este un proiect integrat pe partea educaţională, cultural-recreativă şi pentru modernizarea infrastructurii rutiere. Cum noi aveam nevoie de fonduri pentru dotarea şcolilor, acest proiect a căzut ca o mană cerească, fiindcă ne-am pliat condiţiilor impuse. Ambele şcoli vor beneficia de mobilier nou, instalaţii electrice, zugrăvit, parchet, tocărie nouă, totul va fi modern, aşa cum ar trebui să fie o şcoală modernă, într-un oraş din secolul XXI. La Şcoala Generală din Bălceşti avem sala de sport unde acoperişul este ciuruit şi când plouă apa trece prin tavan. În acest proiect integrat va intra şi sala de sport în etapa de modernizare şi extindere, prin care se vor amenaja vestiarele, se va construi o magazie de materiale şi se va realiza dotarea sălii cu echipament sportiv. La Şcoala Generală din satul Otetelişu, pe lângă modernizarea şi dotarea locaţiei se va amenaja un teren de sport sintetic, dar şi modernizarea bazei sportive. Tot în satul Otetlelişu avem o sală de festivităţi în stare avansată de degradare. Prin acest proiect locaţia se va demola şi se va construi un corp nou, cu etaj, care va avea destinaţia unui centru multifuncţional recreativ”, a afirmat primarul liberal al oraşului Bălceşti, Constantin Aleca.

Primarul din Bălceşti şi-a propus să realizeze investiţii în fiecare dintre cele opt sate, astăzi cartiere cuprinse în administrarea orașului. Nu este un deziderat uşor de îndeplinit, fiindcă în fiecare dintre ele este nevoie de fonduri pentru refacerea drumurilor, a şcolilor, a iluminatului public sau pentru extinderea reţelei de apă şi canalizare. Constantin Aleca spune că va putea dezvolta orașul cu ajutorul fondurilor nerambursabile, pentru că echipa din Primărie lucrează la mai multe proiecte prin care să fie atrase la Bălceşti fonduri din diferite surse, pentru dezvoltarea fiecărui sat.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

august 2020
L Ma Mi J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...