Bani pentru refacerea podurilor și podețelor din localitatea Stroeşti, afectate de inundații

 Breaking News

Bani pentru refacerea podurilor și podețelor din localitatea Stroeşti, afectate de inundații

Bani pentru refacerea podurilor și podețelor din localitatea Stroeşti, afectate de inundații
august 11
17:29 2020

Localitatea Stroeşti a primit fonduri de la Guvern pentru refacerea obiectivelor lovite crunt de inundațiile produse pe parcursul lunii iunie. Astfel, pentru construirea a trei poduri, unul în satul Cireşu şi două în satul Stroeşti, administraţia locală a primit 1312 mii de lei.

„Noi am făcut în acest sens toate documentele după pagubele pricinuite de ploile abundente care au deteriorat cele trei poduri, pe care le-am înaintat Prefecturii. Prin urmare, ne aşteptam să primim pe situaţii de urgenţă fonduri pentru remedierea pagubelor, dar nu aşa de repede, şi nu pentru refacerea tuturor obiectivelor afectate. Este într-adevăr un lucru extraordinar să primeşti bani pe situaţii de urgenţă pentru toate obiectivele. Noi am depus documente pentru refacerea unor obiective stringente pentru localitate, adică pentru trei poduri extrem de importante pentru localitate. Sunt poduri care au fost afectate de fiecare dată, la fiecare calamitate, s-au şubrezit, iar oamenii treceau de fiecare dată cu teamă pe acolo. Peste pârâul Aninoasa era un pod improvizat, montat pe nişte casete de beton care, de fiecare dată când venea apa mare era luat de ape, iar oamenii râmâneau izolaţi. Prin alocarea de fonduri pentru aceste poduri vom face poduri trainice care vor dăinui poate sute de ani”, a precizat primarul liberal al localităţii Stroeşti, Toma Ciolacu.

La Stroeşti, toamna se numără proiectele şi investiţiile

Toma Ciolacu tage linie şi face un bilanţ referitor la activitatea desfăşurată în acest prim mandat, precizând că a fost o perioadă propice pentru investiții și pentru întocmirea de noi proiecte. Cu experienţă în funcţiile publice şi în administraţia locală, fiind deja familiarizat cu ceea ce înseamnă actul administrativ, din punct de vedere legal şi birocratic, primarul spune că, în această perioadă, şi-a conturat un set de priorităţi şi necesităţi pornind de la realităţile din teren, corelate cu sursele de finanţare existente, dar, mai ales armonizate cu nevoile cetăţenilor. Domenii precum educație-învățământ, modernizarea infrastructurii prin asfaltare, reţea de apă, iluminat stradal sau atragerea de fonduri nerambursabile europene prin GAL au fost considerate prioritare și li s-a acordat o atenție specială.

Toma Ciolacu: „De când sunt primar nu a fost zi să nu fie şantier în localitate”

La Stroești se realizează în această perioadă investiții importante, cu bani din bugetul local.S-au asfaltat uliţele şi se amenajează rigolele şi podeţele: „De când am preluat mandatul de primar în fiecare zi s-a lucrat, tot timpul au existat contracte de lucrări. Sunt mulţumit, fiindcă tot ceea ce am făcut sunt lucruri care rămân. În primul rând pentru mine a fost importantă funcţionarea aparatului administrativ, funcţionarea şcolilor şi a dispensarelor. Dacă într-o localitate nu există învăţământ, sănătate şi disciplină în primărie, nu realizezi nimic. Cred că a fost bine și sunt mulţumit, voi continua în același fel.

S-a lucrat la podul din punctul Chiuasa. S-a finalizat punerea în siguranţă a podului din punctul Măgura, din satul Cireşu. S-a finalizat și execuţia crucilor din inox care vor fi montate pe cele trei monumente, în cele trei sate. Pe noi nu ne-a afectat pandemia, cheltuielile din bugetul local în acest această perioadă au fost în valoare de doar 1000 de lei pentru dezinfectanţi şi măşti. De când sunt primar nu a fost zi să nu fie şantier în localitate. Cu bani din bugetul local s-au asfaltat și uliţele, s-au amenajat rigolele şi podeţele. Cu această ocazie vom ajunge la asfaltarea drumurilor comunale pe o lungime de 10 kilometri, în cei patru ani. Este adevărat, suntem restanţieri la plata persoanelor cu dizabilităţi şi a însoţitorilor, acesta însemnând un efort bugetar de 150 de mii de lei, dar, cu siguranţă, situaţia se va reglementa”, ne-a declarat primarul Toma Ciolacu.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

august 2020
L Ma Mi J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...