Virgil Pîrvulescu explică cum va crește salariul minim net la 3000 de lei

 Breaking News

Virgil Pîrvulescu explică cum va crește salariul minim net la 3000 de lei

Virgil Pîrvulescu explică cum va crește salariul minim net la 3000 de lei
august 12
11:48 2020

În ultimele zile, în mediul online, s-a iscat o adevărată dezbatere cu privire la obiectivul curajos asumat de Virgil Pîrvulescu, acela de a crește salariul minim net la 3000 de lei. Acesta este motivul pentru care candidatul PNL spune ce va face concret pentru a crește salariul din Râmnicu Vâlcea.

Astfel, Virgil Pîrvulescu declară că prin atragerea unui număr mare de investitori, va crește salariul minim din oraș: „Să ne gândim. Noi, ca Primărie, vom oferi investitorilor o mulțime de facilități. În primul rând, discutăm despre teren pus la dispoziția firmei. Platforma chimică este aproape de faliment. Ce pot să fac eu ca primar, pentru a salva această zonă și pentru a o transforma într-una profitabilă pentru oraș și pentru cetățenii în slujba cărora lucrez? Pot să achiziționez aceste terenuri, să le modernizez și să le pun la dispoziția firmelor,  investitorilor. Mai mult, pentru că vreau să îi atrag la mine în oraș le mai pot oferi și alte facilități, eu ca Primărie. Îi scutesc, de exemplu, pe plata impozitului pe clădiri, pe o perioadă de șapte ani.”

Prin aceste facilități oferite firmelor interesate, Pîrvulescu este sigur că va atrage un număr mare de investitori, pentru ca orașul Râmnicu Vâlcea va fi mai atractiv față de alte orașe care nu pot oferi aceleași lucruri investitorilor. 

„Pentru că discutăm despre capitalism, discutăm automat și despre cerere și ofertă. Oferta mea ca Primărie a orașului Râmnicu Vâlcea este oferirea acestor facilități, iar cererea mea către investitor este una singură: salariu minim net de 3.000 de lei. Sunt sigur că mulți investitori vor fi capabili să ofere acest salariu, întrucât vor investi banii pe care i-au economist în urma primirii terenului și scutirii de la plata impozitului pe clădiri în cea mai de preț resursă a unei organizații: cea umană.”

Ce se întâmplă cu salariile oferite de firmele deja existente, care oferă salarii printre cele mai mici din întreaga țară? Virgil Pîrvulescu explică pe larg fenomenul care îi va determina pe administratorii acestor firme să mărească la rândul lor salariile: „Dacă în oraș vin investitori care oferă din start salariul minim net de 3.000 de lei, automat forța de muncă din Râmnicu Vâlcea va migra către acești investitori. Cetățenii se vor reprofila, vor învăța o meserie nouă și vor merge la firmele care oferă un salariu bun, din dorința unui trai decent. Așa este firesc și normal să se întâmple. Ei bine, firmele care oferă în prezent salariul minim pe economie ce vor face? Ce se va întâmpla cu ele? Vor intra într-o criză care le va pune în pericol afacerea, criză provocată de lipsa forței de muncă. Ce organizație poate funcționa fără angajați? Nici una. Astfel, în aceste condiții, firmele vor fi nevoite să se adapteze noilor condiții impuse de piața de muncă și să crească nivelul salarial, pentru a-și păstra angajații. În acest fel, salariu minim net din Râmnicu Vâlcea va crește în următorii ani și va ajunge la 3.000 de lei.”

Iată că deși în teorie nu un primar impune salariul minim într-un oraș, în practică, determinat fiind de respectul față de cetățeni, un primar poate influența creșterea nivelului salarial. Prin implicare și interes și cu ajutorul unei echipe de profesioniști, un primar  poate schimba cu adevărat lucrurile care contează într-un oraș.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

august 2020
L Ma Mi J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...