Monica Anisie: „Căutăm soluţii pentru ca elevii să fie prezenţi în clase, din 14 septembrie”

 Breaking News

Monica Anisie: „Căutăm soluţii pentru ca elevii să fie prezenţi în clase, din 14 septembrie”

Monica Anisie: „Căutăm soluţii pentru ca elevii să fie prezenţi în clase, din 14 septembrie”
august 14
12:08 2020

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, aflată miercuri, 12 august, într-o vizită de lucru la Râmnicu Vâlcea, a anunţat că, pe data de 14 septembrie, majoritatea copiilor vor reveni la şcoală fizic şi că se caută soluţii pentru asta. A vorbit despre cele trei scenarii care să ofere „şcoală în siguranţă” atât pentru copii, dar şi pentru părinţi. Proiecţiile pentru noul an şcolar nu sunt la virgulă, educaţia aşteaptă răspunsuri de la Ministerul Sănătăţii pentru ca părinţii şi elevii să ştie cum vor aborda noul an şcolar. De asemenea, ministrul a precizat că deciziile vor aparţine autorităţilor locale, care vor hotărî în care scenariu se află fiecare şcoală. Ministrul Educaţiei, Monica Anisie a mai spus că există soluţii ca numărul de elevi dintr-o clasă să respecte normele DSP, dar fiecare decizie, oricare ar fi ea, aparţine şcolii respective. Toţi cei implicaţi se sfătuiesc, astfel că, între data de 13 august şi 1 septembrie să se cunoască toate aceste criterii şi să se identifice soluţiile oportune: „Ne pregătim să revenim în spaţiul şcolii începând cu data de 14 septembrie. Noi vom analiza ceea ce Inspectoratele Şcolare transmit şi vom prezenta public ceea ce s-a identificat, termenul limită fiind 12 august. Până la urmă, trebuie să ne gândim că totul depinde de situaţia epidemiologică. O şcoală poate să ia o anumită decizie, sau să îşi imagineze acum că s-ar putea să existe un anumit scenariu aplicabil pentru şcoala respectivă, dar situaţia epidemiologică să se schimbe, iar în septembrie să avem o altă abordare. De aceea, deocamdată suntem într-o analiză pe care o vom face publică la timpul respectiv”, a precizat ministrul Monica Anisie. 

Mihaela Andreianu: „Cerinţele fiecărei şcoli au fost centralizate”

„La Vâlcea s-au centralizat toate datele cerute de Ministerul Educaţiei. Avem scenariile pe care fiecare şcoală le-a propus, şi aş prefera să nu le fac publice, întrucât este o situaţie în continuă schimbare. Este posibil ca, până la începutul anului şcolar situaţia să difere de ceea ce există astăzi, astfel încât scenariul pe care acum îl văd viabil să nu mai fie viabil la începutul lunii septembrie. Nu aş vrea să se nască speculaţii cu privire la modul în care vede fiecare şcoală începutul de an şcolar. Toate cerinţele fiecărei şcoli au fost centralizate, atât numărul de dispozitive electronice de care au nevoie elevii şi cadrele didactice, cât şi numărul de săli de care au nevoie şi numărul de norme de care fiecare şcoală ar mai avea nevoie ca să îşi desfăşoare activitatea în condiţiile date, începând cu 14 septembrie. Directorii de şcoli au făcut propuneri în conformitate cu rezultatul discuţiilor pe care le-au avut cu părinţii, cadrele didactice şi elevii din şcoli”, ne-a mărturisit Mihaela Andreianu, şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea.

Elevii vor primi tablete cu internet din partea Guvernului

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a anunţat că, în sprijinul învăţământului online, în şedinţa de Guvern din 13 august a fost introdusă o ordonanţă de urgenţă pentru reglementarea învăţământului online privind achiziţionarea a încă 200.000 de tablete din fonduri europene:

„La nivel naţional, Ministerul educaţiei a alocat banii necesari pentru achiziţionarea tabletelor cu internet inclus pentru doi ani. Pe lângă acest program prin care se achiziţionează tablete pentru elevii din mediile dezavantajate, mai aven încă un program la nivelul Ministerul Educaţiei, „Proiectul Rose”, cu Banca Mondială, prin care achiziţionăm 74.000 de laptopuri pentru licee. De asemenea, unităţile de învăţământ liceal au solicitat şi achiziţii de table interactive, deci vom avea cel puţin 1.100 de table interactive achiziţionate tot prin acest proiect, dar şi camere web prin care să realizeze, dacă este nevoie, acea transmisie a lecţiilor din sala de curs. De asemenea, în şedinţa de guvern de joi, 13 august, vom introduce o ordonanţă de urgenţă prin care oferim posibilitatea autorităţilor publice locale şi şcolilor să mai achiziţioneze 200.000 de echipamente pentru a completa, dacă este necesar, dotările din unităţile de învăţământ cu bani de la Ministerul Fondurilor Europene”, a declarat ministrul Educaţiei, Monica Anisie.  

Achiziţia dispozitivelor electronice cu conexiune la internet necesare facilitării elevilor privind activităţile didactice la distanţă este în faza de licitaţie. Dacă nu vor exista contestaţii, ele vor fi oferite o dată cu începerea anului şcolar elevilor ai căror părinţi nu îşi permit să le ofere acestora condiţiile necesare pentru desfăşurarea cursurilor online.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

august 2020
L Ma Mi J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...