Start amânat pentru Dăești și Horezu

Programată inițial să ia startul la 29 august, Liga a III-a va fi cu siguranță amânată, până ce FRF va obține un protocol medical mai accesibil.

Cele două echipe vâlcene, Viitorul Dăești și Flacăra Horezu urmau să debuteze în noul sezon pe 29 august, însă, cu siguranță, startul în Liga a III-a va fi amânat.

Cum bugetele echipelor sunt mici, iar respectarea protocolului medical actual ar aduce cheltuieli foarte mari, imposibil de îndeplinit, FRF nu se grăbește să ia o decizie în privința sistemului în care se va desfășura ediția 2020/2021 a celui de-al treilea eșalon. În noul sezon al Ligii 3 ar trebuie să ia start 90 de echipe, împărțite în 5 serii.

Până la a stabili o variantă de desfășurare a noii ediții a Ligii 3 în condițiile pandemiei, FRF vrea mai întâi să obțină din partea Ministerului Sănătății și Ministerului Tineretului și Sportului un protocol medical mai accesibil, inclusiv pentru cluburile care activează la nivelul eșaloanelor inferioare, care în acest moment nu-și permit testări la două săptămâni.

Astfel, startul noului sezon la data de 29 august, așa cum fusese stabilit inițial, este imposibil. Marți, 18 august, în ședință de Comitet Executiv al FRF, s-ar putea aduce în discuție și modalitatea în care noul sezon de Liga 3 ar putea avea loc. Deocamdată, FRF nici nu a discutat componența seriilor, mai ales că nu se știe exact numărul de echipe înscrise. ”Cu testările care sunt acum în vigoare, Liga a III-a nu începe. Așteptarea și incertitudinea nu te avantajează nici la pregătire” a declarat antrenorul de la Dăești, Gabi Mangalagiu.

Costești este pe lista de așteptare

Sunt zvonuri și că noul sezon de Liga 3 ar urma să înceapă cu șase serii în loc de cinci și că vor fi invitate și alte ocupante ale locului 2 din barajul de promovare, altele în afară de cele șapte deja anunțate. FRF ar putea, astfel, să îndrepte situația, după ce a făcut un regulament în care a decis să promoveze echipe pe baza fair-play-ului, imediat după criteriul punctelor. Astfel, în Liga 3 au fost primite cluburi care au câștigat puncte inclusiv doar la ”masa verde”, nejucând, în timp ce altele, care au evoluat chiar în ambele partide, au obținut punct și evident, au primit și cartonașe galbene, au rămas la județ.

Dacă FRF ar propune un sistem cu șase serii a câte 16 echipe fiecare (96 de echipe în total), ar fi acceptate încă șase echipe clasate pe locul 2 la baraj. Printre cele șapte echipe clasate pe locul 2 care au ratat promovarea pe baza punctajului, respectiv fair-play-ului, se numără și Minerul Costeşti (Vâlcea). Chiar în cazul unei surpinzătoare invitații la Liga a III-a, majoritatea jucătorilor de la Costești sunt acum pe picior de plecare după scandalul cu testele greșite, care le-a anultat posibilitatea să joace ”barajul”. În plus, Minerul nu pare a avea forța financiară și nici lotul necesar să se înscrie la eșalonul superior.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *