Localitatea Drăgoeşti, pe un trend excepţional

 Breaking News

Localitatea Drăgoeşti, pe un trend excepţional

Localitatea Drăgoeşti, pe un trend excepţional
august 17
18:35 2020

Dacă s-ar face un arc peste timp şi ne-am întoarce în satele Drăgoeştiului din anii 1990, astăzi nu le-am mai recunoaşte. Uliţele erau prăfuite, iar când ploua noroiul era până la glezne, copiii învăţau în săli de clasă înalte şi friguroase iarna, în bănci incomode, iar apa era doar în fântână. O dezvoltare pe măsura vremurilor a survenit în comună începând cu anul 2012, când s-a pus capăt haosului din primărie, localnicii alegând prin votul lor un primar deschis la nou, un consătean de-al lor. Astăzi toate drumurile comunale sunt asfaltate, şcolile şi grădiniţele modernizate, copiii beneficiază de un afterscholl, s-au construit poduri trainice, dispensarul este o locaţie modernă, iar în satul Buciumeni s-a realizat un cămin cultural nou, din temelii. În prezent, la Drăgoeşti se derulează un amplu proiect care are în vedere înfiinţarea unei pieţe de peşte, dar nu numai. Având în vedere că, în ultimii ani, aici s-au construit mai multe iazuri de peşte pentru agrement, primarul vrea să pună accent şi pe dezvoltarea domeniului piscicol, dar piaţa va cuprinde şi produse tradiţionale din zonă.  Primarul spune că în localitate mai sunt multe lucruri de făcut, are proiecte întocmite care trebuie finalizate, iar toate au un singur punct comun: dezvoltarea localităţii Drăgoeşti:

„Şi acest mandat, ca şi cel trecut, este unul foarte bun din punct de vedere investiţional. Am avut proiecte pentru care s-au atras fonduri de la stat, acestea fiind singura alternativă de absorbţie a fondurilor în localitate, în acest mandat. Comunele cu puţini locuitori nu au primit punctaj în vederea selectării proiectelor europene, faţă de cele cu o populaţie mai mare, astfel că, au pornit din start cu un handicap, spune primarul. Drăgoeştiul este o localitate mică, nu am avut acces la banii europeni în acest exerciţiu financiar, din cauza condiţiilor impuse în axele de finanţare: „Aşteptăm modificări în acest sens, avem nevoie de accesibilitate în privinţa condiţiilor impuse în programele europene, astfel încât toate localităţile să se poată plia în vederea absorbţiei fondurilor europene. Avem proiecte pentru asfaltarea drumurilor de tarla şi pentru regularizarea torenţilor, pentru care căutăm sursă de finanţare”, a precizat primarul din Drăgoeşti.

Localitatea Drăgoeşti s-a dezvoltat cu bani europeni atraşi în exerciţiul financiar trecut, în valoare de 2,5 milioane de euro, care au inclus modernizarea infrastructurii rutiere, înfiinţarea reţelei de apă şi canalizare, construcţia unui after-school şi dotarea căminului cultural din localitate. Gospodarul şef de la Drăgoeşti, Gheorghe Melente este mândru de proiect şi spune că banii obţinuţi de la Uniunea Europeană au rezolvat într-un procent destul de mare problemele localităţii.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

august 2020
L Ma Mi J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...