Gabriel Năstăsescu: „Există un agent economic hotărât să investească în staţiunea Vidra”

 Breaking News

Gabriel Năstăsescu: „Există un agent economic hotărât să investească în staţiunea Vidra”

Gabriel Năstăsescu: „Există un agent economic hotărât să investească în staţiunea Vidra”
august 24
08:15 2020

Primarul localităţii Voineasa, Gabriel Năstăsescu se declară mulţumit de faptul că, în sfârşit, s-au finalizat litigiile din instanţă referitoare la proprietatea terenului pe care se află hotelurile începute şi nefinalizate de zeci de ani aflate în proprietatea celor patru mari confederaţii sindicale din ţară: CNSLR Frăţia, Cartel Alfa, BNS şi CSDR, care deţin locaţiile din Vidra şi Voineasa. Primăria va da în concesiune sindicatelor terenurile de sub clădiri pentru o perioadă îndelungată, cu condiţia ca sindicatele să investească în modernizarea lor.

Începe modernizarea hotelurilor şi vilelor pentru cazare

Primarul şi-a exprimat dorinţa de a realiza cât mai repede demersurile legale, astfel încât liderii celor patru confederaţii sindicale care au în administrare patru hoteluri şi 14 vile la Voineasa şi Vidra să readucă clădirile în circuitul turistic şi staţiunea să fie repusă cât mai repede pe harta turismului naţional: „Procesul s-a finalizat, acum suntem în demersuri privind concesionarea terenului de la Vidra către CNSRL Frăţia. Ulterior ei vor căuta să dea terenul şi clădirile investitorilor interesaţi. Acesta este protocolul, iar noi vom face toate demersurile întocmai, cu condiţia să se investească cât mai repede în zonă. Cea mai bună veste este faptul că există deja un investitor destul de puternic financiar care este hotărât să investească în staţiunea Vidra. Suntem la stadiul de a da Hotărâre de Consiliu Local pentru concesionarea terenurilor. Prin urmare, investitorul pentru dezvoltarea staţiunii Vidra a apărut, se aşteaptă predarea terenului de către Primăria Voineasa în concesiune către CNSRL Frăţia, iar acest pas se va face luna acesta, la următoarea şedinţă de Consiliu Local. Dreptul de folosinţă urmează să fie trecut în cartea funciară şi, după aceea, trebuie să facem demersurile către Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară. Noi suntem de acord să facem toate aceste demersuri cât mai repede, iar investitorul aşteaptă din partea noastră aceşti paşi. Inclusiv pârtia de schi de la Vidra este în atenţia unui investitor, în acest sens administratorul respectiv a fost şi a discutat cu liderul confederaţiei sindicale CNSLR Frăţia”, a precizat primarul localităţii Voineasa, Gabriel Năstăsescu.

Şi la Voineasa sindicatele s-au apucat deja de reabilitarea vilelor. În primă fază s-au refăcut şi modernizat cinci vile: „Acum am înţeles că vor urma alte 6 vile în vederea modernizării. În total sunt 14 vile la Voineasa, deci mai rămân 3 de modernizat. Oricum s-a schimbat aspectul în zona vilelor din Voineasa. Din discuţiile purtate cu confederaţiile sindicale s-au arătat dispuşi să căutăm investitori şi pentru cele două grupuri, Brădişor şi Vidruţa. Şi acolo vom da terenul cu acelaşi drept de folosinţă celui care va veni să investească. Fiindcă procesele s-au finalizat, Primăria poate da în concesiune sindicatelor terenurile de sub clădiri pentru o perioadă îndelungată, iar sindicatele deţin în continuare clădirile”, a precizat primarul localităţii Voineasa.

Prioritate au proiectele pentru modernizarea infrastructurii

Principalul obiectiv al primarului Gabriel Năstăsescu este acela de a dezvolta potenţialul turistic al zonei, de o frumuseţe rară. Prioritate au proiectele pentru modernizarea infrastructurii, apoi cele pentru punerea în valoare şi recăpătarea renumelui de odinioară al localităţii. Primarul are în plan finanţarea proiectului pentru amenajarea unei zone de agrement unde să fie construit un bazin de înot şi un centru spa. Documentaţia proiectului s-a finalizat şi va fi depusă în vederea finanţării la Compania Naţională de Investiţii: „S-a clarificat şi planul urbanistic zonal al localităţii. Avem în vedere atragerea de fonduri europene, în acest sens am avut un proiect care nu a fost finanţat, dar voi găsi alte metode pentru a-l realiza. Continuăm să facem documentaţiile pe care le vom depune la Compania Naţională de Investiţii. Avem în plan amenajarea unei baze de agrement în care să fie inclus în primul rând un bazin de înot cu dimensiuni 50 /28, un spa şi este posibilă inclusiv construirea unei săli de sport în zona respectivă. Indiferent de situaţie, proiectul acesta trebuie să prindă contur. Îl vom depune în prima faza la Compania Naţională de Investiţii, dar avem în vedere şi accesarea fondurilor europene în acest sens”, afirmă Gabriel Năstăsescu.

Urmează asfaltarea tuturor drumurilor din localitate

Primarul spune că inclusiv proiectul, intitulat „Amenajare trotuare pietonale şi spaţii de recreere în localitatea Voineasa”, care cuprinde amenajarea a peste 4 kilometri de trotuare, construirea a două terenuri sintetice, modernizarea iluminatului stradal, precum şi dotarea cu mobilier stradal a zonei respective va fi redepus în vederea finanţării: „La CNI vom depune şi proiectul pentru asfaltarea tuturor drumurilor, reabilitare drumului comunal Voineşiţa şi reabilitarea străzii Pârăul Mare pe o lungime de 700 de metri, suma fiind foarte mare, de 2.100 mii de lei. Se vor construi ziduri de sprijin, se va realiza asfaltarea străzii Voineşita, execuţia podului din Valea Măceşului, a podului din zona pieţei care a fost aprobat prin Hotărârea de Guvern 114 şi are valoarea 1.000 mii de lei. Tot la capitolul modernizare a infrastructurii rutiere, în prezent străzile mici din localitate sunt în faza de măsurători. În fază de finanţare avem şi extinderea căminului cultural, care are valoare de 6.000 mii lei, dar şi achiziţionarea unui teren pentru amenajarea unui parc de joacă pentru copii şi realizarea studiilor de fezabilitate pentru înfiinţarea reţelei de gaze naturale în localitate. Acestea sunt o parte dintre proiectele aflate în faza de finanţare. Mi-am propus să dezvolt potenţialul turistic al zonei, motiv pentru care am început să investesc în partea de infrastructură, pentru a-i readuce localităţii Voineasa renumele de altădată”, a precizat primarul localităţii Voineasa, Gabriel Năstăsescu.

Voineasa rămâne o perlă a relaxării şi aerului curat în orice anotimp

Voineasa, fostă „perlă” a turismului românesc, un paradis al relaxării odinioară are astăzi o imagine pe alocuri dezolantă, însă panorama unică o ridică la statut de artă. Chiar dacă infrastructura de cazare nu este pusă la punct, Voineasa este la mare căutare în orice anotimp. Practicarea sporturilor de iarnă capătă o altă dimensiune la Voineasa. Transalpina Ski-Resort este a doua locaţie din România, după Sinaia, care dispune de un domeniu schiabil aflat la altitudinea de aproape 2.000 de metri şi, prin urmare, la Voineasa se poate schia până în luna mai. Aşezarea are potenţial, turiştii care ajung în staţiune se pot bucura de climatul montan tonic şi de aerul curat ozonificat prin vizitarea obiectivelor turistice ale zonei. Voineasa, prin aşezarea ei unică în lume poate rivaliza uşor cu domeniile schiabile din Austria sau Elveţia.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

august 2020
L Ma Mi J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...