Budeşti, comuna care a ajuns în topul celor mai bogate localităţi din judeţ, sub administraţia Vlădulescu

 Breaking News

Budeşti, comuna care a ajuns în topul celor mai bogate localităţi din judeţ, sub administraţia Vlădulescu

Budeşti, comuna care a ajuns în topul celor mai bogate localităţi din judeţ, sub administraţia Vlădulescu
august 25
18:09 2020

Investiţiile realizate în localitatea Budeşti au vizat toate sectoarele vieţii sociale. În doar patru ani, la Budeşti s-au atras investitori care au creat peste 4000 de locuri de muncă. Comuna beneficiază de drumuri asfaltate, dispensare noi, unităţi şcolare modernizate, sediu administrativ şi cămine culturale dotate cu toate utilităţile necesare. Ion Vlădulescu este primarul al cărui CV nu lasă loc de întors în privinţa realizărilor din administraţia locală, şi asta fiindcă peste 40 de investiţii au fost realizate în ultima perioadă, iar noile planuri şi proiecte sunt îndreptate, în continuare, pentru identificarea de soluţiilor privind dezvoltarea zonei. Astfel, localitatea Budeşti a devenit, în doar patru ani, una dintre cele mai tentante localităţi din punct de vedere imobiliar, atrăgând locuitori ca un magnet. Cartea de vizită a localităţii este oglinda realizărilor sub administraţia Vlădulescu, comuna cunoscând cea mai mare dezvoltare economică din judeţ, cu cel mai mare număr de locuinţe noi:

„Mandatul pe care l-am avut şi se încheie în această perioadă s-a caracterizat prin multă muncă şi multe eforturi pentru a reuşi să finalizăm cât mai multe investiţii pe raza localităţii. Mi-am făcut un calcul şi, până la finele anului 2019, la nivelul localităţii Budeşti au fost realizate peste 40 de investiţii. Este un lucru foarte important, a fost o muncă enormă, dar mă bucur că am reuşit să realizez atâtea investiţii la nivelul localităţii, una mai importantă decât cealaltă. Sunt foarte multe investiţii care au fost finalizate, şi unele sunt în diferite faze de lucru. Sper ca, în următoarea perioadă, o parte dintre ele să fie finalizate, şi cu siguranţă vor fi finalizate. Au fost modernizate foarte multe drumuri de interes local. În cei patru ani s-au asfaltat peste 15 kilometri de drumuri cu rigole, trotuare şi podeţe la fiecare gospodărie, cu extinderea reţelei de apă şi canalizare, în aşa fel încât să nu mai umblăm la structura drumului, acolo unde s-a putut realiza acest aspect. În prezent se lucrează la amenajarea rigolelor în zonele unde s-a finalizat de turnat asfaltul pe drumurile respective. În prezent se lucrează la modernizarea drumului comunal din satul Barza, care face legătura cu Bulevardul Dem Rădulescu. Este un drum foarte important pe harta localităţii, deoarece este unul dintre punctele care descongestionează traficul la ieşirea din localitate. În prezent se lucrează la structura podului peste pârâul Sâmnic. În situaţia aceasta, drumul comunal din satul Barza se va închide din data de 20 august până la data de 20 septembrie”, spune primarul.

Proiecte şi investiţii

La fel de important este şi tronsonul de drum din satul Brânduşari, care a fost realizat pe un tronson de 2,1 kilometri. Drumul face legătura cu una dintre cele mai frumoase zone ale localităţii. La fel de importantă este şi construirea podului din cătunul Androneşti, peste pârâul Sâmnic, o investiţie extrem de importanta, reprezentând încă o ieşire din localitate spre Drumul Naţional 7:

„Prin aceste proiecte de modernizare am deschis o zonă la fel de frumoasă pentru construcţia de locuinţe în cătunul Androneşti. Deja au început cetăţenii să solicite autorizaţii de construire în acea zonă. În faza de construcţie este şi grădiniţa cu program normal din satul Barza. Proiectul este aproape de finalizare, prin urmare copiii vor începe anul şcolar într-un locaş nou. La fel şi Şcoala gimnazială cu clasele V-VIII, în prezent este în proces de reabilitare, modernizare şi inclusiv dotare, se lucrează în ritm alert, iar dorinţa mea este ca, până la finele anului, să fie finalizată şi această investiţie”, a punctat primarul Ion Vlădulescu.

Pe lângă aceste proiecte, în localitate mai sunt multe alte investiţi: se modernizează dispensarul, s-a modernizat căminul cultural din satul Ruda şi cel din satul Budeşti, Casa Căsătoriilor, primăria, s-a reabilitat şcoala din satul Linia şi continuă investiţiile în terenurile sintetice de sport. Foarte multe investiţii primarul le va face cunoscute în pliantul de campanie. Este de reţinut faptul că a reuşit să atrag fonduri guvernamentale de aproximativ 3 milioane de euro, iar cu fonduri europene este în proces de reabilitare şcoala Budeşti, în valoare de 600 de mii de euro. Ion Vlădulescu mai spune că, la capitolul nerealizări, are o foarte mare dezamăgire, şi anume canalizarea, proiect prins în master planul judeţului. Face însă promisiuni ferme, şi spune că acest proiect, dar şi cel de înfiinţare a reţelei de gaze se vor realiza cu siguranţă.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

august 2020
L Ma Mi J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...