În comuna Muereasca se modernizează infrastructura rutieră. Un pod este în lucru, iar ultima extindere a sistemului de apă s-a finalizat

 Breaking News

În comuna Muereasca se modernizează infrastructura rutieră. Un pod este în lucru, iar ultima extindere a sistemului de apă s-a finalizat

În comuna Muereasca se modernizează infrastructura rutieră. Un pod este în lucru, iar ultima extindere a sistemului de apă s-a finalizat
august 25
19:04 2020

La Muereasca se lucrează la modernizarea unui drum. S-au amenajat rigolele, s-a pietruit drumul, după care urmează asfaltarea. De asemenea şi un pod a intrat în reabilitare, fiind destul de deteriorat. Drumurile comunale din Muereasca sunt modernizare în procent de 40% dar, până la finele anului 2021 vor fi asfaltate toate străzile din localitate.

Se lucrează la modernizarea drumului comunal 171 pe o lungime de 1,5 kilometri. Lucrarea este finanţată prin O.G.28 de Ministerul Dezvoltării. „S-a derulat pe o perioadă de 8 luni şi suntem spre finalizarea proiectului. Este o lucrare amplă care a cuprins, conform proiectului, lucrări de drenare, colectare a apelor, construirea rigolelor, podeţelor, ziduri de sprijin şi turnarea unui covor asfaltic. Drumurile comunale din localitate sunt asfaltate în procent de 40%, dar, până la finele anului 2021 sigur vor fi asfaltate toate străzile din localitate. Mai avem 9 kilometri de drumuri, dar pentru aceste drumuri avem un proiect depus la Compania Naţională de Investiţii pentru care s-au alocat fondurile necesare. De asemenea avem în derulare construirea unui pod în satul Muereasca de Sus, iar cu bani de la bugetul local vom realiza extinderea alimentării cu apă. Cu această lucrare de extindere a reţelei de apă pe o lungime de 2 kilometri acoperim toată localitatea”, afirmă primarul localităţii, Ion Ungureanu.

În localitate s-au modernizat şcolile, dispensarele, s-au construit poduri trainice peste răul Muereasca, s-a finalizat proiectul de regularizarea torenţiolor şi a pârâului Muereasca, s-au asfaltat drumurile comunale, s-a introdus reţeaua de apă. Investiţii majore, menite să îmbunătăţească viaţa cetăţenilor.

Proiecte importante demarate în localitate

Dezvoltarea şi modernizarea eficientă a comunei a presupus, în opinia primarului, rezolvarea problemelor de infrastructură şi utilităţi a comunei, modernizarea infrastructurii de învăţământ, cultură, sănătate, precum şi strategii pentru a sprijini dezvoltarea economică şi socială a comunităţii. Astfel, prin Strategia de dezvoltare economico – socială a comunei, autorităţile locale din Muereasca au prevăzut valorificarea potenţialului, oportunităţile şi disponibilităţile reale pentru dezvoltare, menit să atragă investiţii private importante:

„Am stabilit să introducem câteva hectare de teren în intravilanul localităţii, pentru că nu prea mai erau zone unde să se poată construi. Încercăm astfel să înfiinţăm o nouă zonă unde nu sunt alunecări de teren, unde nu exista cale de acces şi reţeaua de alimentare cu apă: un loc unde să se poată construi. Eu îmi doresc o zonă rezidenţială, unde să poată fi construite şi câteva pensiuni. Toată această nouă zonă se va dezvolta după asfaltarea drumului judeţean. Prin localitatea Muereasca se face legătura foarte uşor cu staţiunea Băile Olăneşti. Drumul de legătură a fost modernizat ”, a declarant primarul.

Aşezată la marginea pădurii, într-o zonă liniştită, ferită de agitaţia citadină, Muereasca este o destinaţie monahală care joacă rolul de centru al turismului monahal de pe teritoriul judeţului. Situată pe vechiul drum al Mănăstirii Frăsinei, denumită şi Athosul românilor, puţin mai sus de Gura Văii, lunecând prin spectaculoasele păduri unde vârfurile copacilor se pierd printre norii dimineţii, localitatea oferă o privelişte încântătoare care se deschide larg spre vest, de o parte şi de alta a firului apei, până sub streaşina muntelui Buila. Aici se găseşte aşezată din vremuri de istorie localitatea Muereasca.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

august 2020
L Ma Mi J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...