Vasile Borăscu, program electoral ALEGERI LOCALE COSTEȘTI 2020

 Breaking News
  • No posts were found

Vasile Borăscu, program electoral ALEGERI LOCALE COSTEȘTI 2020

Vasile Borăscu, program electoral ALEGERI LOCALE COSTEȘTI 2020
septembrie 04
10:04 2020

Infrastructura rutieră

Amenajarea intersecţiei Capul Ferigii, intrarea în localitate trebuie să reprezinte un blazon pentru noi toți. Demersuri împreună cu Consiliul Județean pentru recondiționarea tuturor drumurilor județene din localitate, iar, acolo unde este cazul reasfaltare. Trotuare pietonale acolo unde permite terenul. Rigole betonate pentru scurgerea în condiții optime a apei pluviale. Parcare și toaletă la Bistrița, „Capul Podului”. Asfaltare și Rigole pe drumul spre Arnota. Demersuri împreună cu SEM Râmnicu Vâlcea pentru eliminarea factorilor negativi (poluare fonică și praf). Curățarea periodică a asfaltului, panouri absorbante antizgomot. Amenajarea în centrul localității a unui parc și zonă de promenadă – activități recreative. Asfaltare drum „Prin Meri”, vital pentru a reface legătura între Pietreni și Bistrița. Asfaltare ulițe sătești și rigole. Asfaltare drum Neagota.

Apă-canalizare

Înlocuire conductă de apă, tronson Costești – Pietreni, pentru a ne încadra în normele DSP (este din metal). Extinderea rețelei de apă. Reconfigurarea rețelei de canalizare astfel încât să eliminăm deficientele majore constatate pe teren. Stație de tratare a apei menajere.

Gospodărire comunală

Îngrijirea vegetației de pe marginea drumurilor și a spațiilor verzi. Demersuri împreună cu CES-proprietarii de terenuri pentru a toaleta copacii care creează probleme rețelei electrice. Curățarea periodică de gunoaie a albiilor râurilor. Demersuri, împreună cu operatorul de salubritate pentru colectarea selectivă (distribuirea de saci menajeri pentru diferitele tipuri de gunoaie). Masuri pentru stoparea aruncării gunoiului în alte zone decât în cele special amenajate.  Dezinfectarea periodică a zonelor cu aflux mare de persoane. Identificarea zonelor inundabile și efectuarea unor lucrări spre a împiedica acest lucru pe viitor. Sterilizarea câinilor comunitari. Protejarea culturilor agricole împotriva mistreților.

Economie şi turism

Identificarea unui teren și achiziționarea acestuia daca este cazul, pentru construcția unui parc industrial. Se creează astfel zone de producție și depozitare atât pentru antreprenorii locali, cât și pentru viitorii investitori. Depozit frigorific compartimentat pe diferite temperaturi pentru producătorii locali astfel încât pot să-și păstreze marfa în condiții optime.

Amenajarea unei piețe acoperite care sa respecte normele DSP. Crearea unui logo specific zonei noastre, precum și a unei mărci înregistrate sub care antreprenorii locali pot să-și ofere produsele și serviciile, de asemenea promovarea acestora la târguri cu specific sau publicații de renume. Punerea în valoare a Muzeului Trovanților, amenajarea parcării, amenajare punct turistic, reamenajarea zonei, plus activități culturale, astfel încât să fie o atracție atât pentru cei din zonă, cât și pentru turiști. Sprijin pentru crescătorii de animale. Demersuri, alături de asociații,fundații, proprietari de pensiuni pentru promovarea inițiativelor care pot aduce beneficii acestui sector. Identificarea  unor noi trasee montane,  precum și de cicloturism. Zona de Camping și Grill amenajată cu apă curentă, toaletă publică, electricitate. Parc turistic și de aventură.

Timp liber, cultură și școală

Amenajarea unor centre civice pe sate și cătune, dotate atât cu zonă de agrement, dar și cu parc de joacă pentru copii. Finanțare asociații, fundații care să desfășoare activități cu copiii pe perioada vacanțelor școlare. Burse de merit, burse sociale, dar și ajutor pentru copiii care nu pot să-și continue studiile din cauza situației financiare precare. Activități culturale, concerte în aer liber. Ziua localității sărbătorită pe modelul marilor orașe. Sprijinirea preoților din localitate pentru conservarea și gospodărirea patrimoniului bisericilor pe care le păstoresc.

Proiecte vitale pentru Costești!

After-school și grădiniță cu program prelungit. Mamele vor să muncească!!! Cabinet veterinar în Costești. Cantină la Școala Ferigile – Costești pentru programul „Masă calda” în școli. Schimbarea destinației Școala Pietreni, cu Centru social pentru persoane vârstnice. Punerea în valoare a întregului zăcământ de apă minerală sulfuroasă, demersuri pentru înființarea uneia sau a mai multor baze de tratament. Demersuri pentru obținerea construcțiilor de pe raza UAT Costești și care, în prezent, aparțin COOP Tomșani. Farmacie și punct sanitar la Pietreni. Farmacie și punct sanitar la Bistrița. Dotarea Dispensarului comunal cu aparatura necesară în vederea diagnosticării afecțiunilor. Demersuri, împreună cu operatorii de transport în comun pentru înființarea unei rute zilnice spre și dinspre Pietreni. Transparență totală a cheltuielilor din bugetul local. Proiectul cetățeanului: un proiect sau mai multe în fiecare an vor fi făcute la sugestia majorității populației. Asocierea cu localitățile învecinate pentru realizarea rețelei de distribuție a gazelor. Înființarea unui compartiment pentru accesarea fonduri de europene și consultanță pentru cei interesați să acceseze.

*****************

„Echipa cu care mă voi prezenta în fața dumneavoastră la alegerile locale din 27 de septembrie.

Vă asigur că sunt oameni gospodari și de ispravă, oameni alături de care sper să duc la bun sfârşit toate punctele din programul electoral.

La fel ca și mine, acești oameni nu vin în fața dumneavoastră pentru a face rost de niște funcții, ci pentru a pune umărul la reclădirea localității noastre. Comuna Costești, ca și tot județul Vâlcea merită mai mult decât a primit până acum.

Mă refer aici la investiții masive în capitalul uman, în economie și, implicit, în locuri de muncă, dar și la schimbarea standardului de viață.

Trebuie sa ne păstrăm tinerii acasă, pentru că ei sunt viitorul nostru, dar pentru asta trebuie sa le creăm condiții.

Vă asigur că sunt determinat să fac tot ce-mi stă în putință ca acest lucru să se întâmple.

Din 27 Septembrie, împreună, reclădim comuna Costești !!!

1. Borăscu Vasile – viceprimar

2. Huruială Sorin-Mihai – maistru mecanic

3. Crăcană Corneliu-Adrian – director tehnic

4. Petrică Vasile – tehnician silvic

5. Popescu lon – asistent medical

6. Lazăr lon-Alberto – maistru mecanic

7. Grigorescu Dan – inginer electromecanic

8. Budrigă Ștefan – sudor

9. Măgureanu Răzvan-Petrișor – administrator

10. Munteanu Nicușor – inginer

11. Osiac Gheorghe – director SPS Bistrița

12. Lăzărescu lonela-Daniela- asistent medical

13. Lăpădat Dan Dumitru – electrician auto 

14. Pavel Bogdan-Toma – inginer silvic

15. Curelaru Lorin-Petrișor – inginer miner

16. Gheorghe Cătălin Constantin – medic stomatolog

17. Mărăcine Leonardo-Mihai – conducător auto

Material comandat de Partidul Naţional Liberal, cod AEP 21200012, executat de SC INFOTOUR SRL

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

septembrie 2020
L Ma Mi J V S D
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...